• Äldre 22 Oct 22:08
  1340606 visningar
  3377 svar
  3377
  1340606

  Orientaliskt bröllop

  Goli, 

  Om ni ska vigas borgligt kl 12, och sen ska du fixas hos frisör/makeup (vilket jag tror kan ta sammanagt upp till tre timmar), så betyder det att om ni fotograferas runt kl 16, så har ni två timmar på er tills ni ska vara i festlokalen! Det är ju alldeles lagom. Det behöver inte bli stressigt, om man lyckas hålla sig till tidsramen. Men jag tror också att allt tar längre tid än vad man tror just på bröllopsdagen! Så om ni känner att det kan bli lite stressigt, så kanske ni kan ta den borgliga vigseln antingen någon/några dag(ar) före eler efter bröllopsdagen. Då behöver ni inte stressa med alla "måsten" just på bröllopsdagen. Och ni vigs ju ändå på persiskt sätt, så ni får ju ändå en vigselceremoni på bröllopsdagen. Eller känner ni att ni absolut vill vigas borgligt samma dag? 

  Hur lång tid brukar en persisk vigsel ta? Om ni känner att det kommer bli för stressigt mellan den persiska vigseln och till övriga gästerna kommer, så kanske dom kan komma senare än 19.30? Varför har ni tänkt just 19.30? Det är ju inte så sent, så ni har ju utrymme att bjuda in övriga gäster lite senare, typ 20.00? Då har ni två timmar på er att vigas, ta emot gratulationer  och fotograferas osv. Men det beror helt på hur lång tid en persisk vigsel håller på, 1,5 timme räcker kanske utmärkt! Det vet ju ni bäst. 
  (Haha, det låter inte alls töntigt med era persiska traditioner. Min bästa vän är iranie, så jag har lite koll på persiska traditioner...) 

  Du får hälsa så gott till din fästman. Hälsa honom från mig att hans blivande verkar väldigt, väldigt trevlig och att han ska skatta sig lycklig  

   

 • Äldre 22 Oct 22:19

  Pagnie, 

  Som goli precis skrev. Det blir ju ett avbrott mellan den kyrkliga vigseln och den persiska, så jag tror inte alls att det blir "långtråkigt" för någon av era gäster. Jag tror tvärtom, att många av era gäster som säkert nte varit på persisk vigsel tidigare, kommer att uppskatta det väldigt mycket och tycka att det är spännande att få vara med!  

  Ni kan ju se till att era gäster kommer till Olles krog en stund innan er (ni kan cruisa runt med hummerlimousinen, haha) och så kan dom få en välkomstdrink och mingla lite. Då får dom ett ordentligt avbrott mellan vigslarna. Sen när ni kommer till lokalen kan ni skåla med gästerna och därefter köra igång med persiska vigseln! Då får gästerna tillfälle att mingla och prata lite mellan vigslarna, istället för att åka från ena vigseln till den andra! Eller vad tror du om det? Även om ni skulle köra vigslarna direkt efter varandra, utan "mingel-avbrott" så tror jag inte att någon kommer tycka att det är jobbigt eller tråkigt. Sen kan ni ju sätta igång festen på riktigt! Hellre det än att avbryta festen mitt i, för safreh aghd. Det skulle jag som gäst tycka vore tråkigare faktiskt. Hellre köra alla "måsten" på en gång och sen släppa loss ordentligt! 

 • Äldre 24 Oct 22:38

  Jag tycker att ni båda har bra planering över hur dagen ska se ut. Det kommer säkert bli bra! 
  Men goli, jag tänkte på en sak. Du skriver väldigt mycket om hur vackert det är där ni ska vigas borgligt. Skulle inte ni kunna "fläta samman" den borgliga vigseln och safreh aghd, så att ni kan ha dom direkt i anslutning till varandra på samma plats? För då kan ni kanske skjuta upp den borgliga vigseln så att den är lite senare på dagen och då hinner ni göra er "bröllopsfina" till ceremonierna? Då kan ni ju ha med er närmsta familj också, så som ni tänkt till safreh aghd.
  Jag tänker att då kanske det blir mer "bröllops-känsla" i det om ni kör båda samtidigt och får ha bröllopskläderna på och med gästerna närvarande på båda vigslarna! Och efter det kan ni göra stor entré i festlokalen!
  Det var bara en idé som jag kom att tänka på nu.  

  Hursomhelst, är precis hemkommen från Stockholm. Vi var i Södertälje och bokade Panorama "definitivt". Nu ska vi betala handpenning, vi fick med oss faktura hem! Vi fick också tillfälle att prata med en av fotograferna dom samarbetar med och han var jättetrevlig och verkar bra! Han bjöd in oss till sin ateljé men vi hade inte tid just idag. Nästa steg är att boka live-band och DJ som sagt, men vi har inte kommit så långt där! 

  Vad gäller utseende och accessoarer på den stora dagen så tänker jag att hår och makeup ska jag ordna hos fristör/makeupartist. Jag vill ha en ganska "lös och avslappnad" håruppsättning om ni förstår hur jag menar, jag vill inte ha en stram håruppsättning. Jag har en bild i huvudet av hur jag vill ha det... Ska försöka hitta en bild och visa er! Makeup vill jag ska se ganska naturligt ut. Jag sminkar mig inte speciellt mycket förutom mascara i vanliga fall, så vill inte se alltför "annorlunda" ut på bröllopet. Men ändå tillräckligt sminkad för att det ska synas på bild/video. 

  Jag vill ha en låååååång slöja i kyrkan och på porträttbilderna, sen till festen vill jag byta till en kortare slöja! Och tiara vill jag nog inte ha. Vad gäller smycken så beror det ju mycket på hur klänningen kommer se ut, men jag tänker örhängen och ev. ett armband. I och med att jag vill ha en klänning med axelband så behöver jag inte ha halsband, tycker nästan att det är snyggare utan om man har en klänning med lite bredare axelband (spets), så som jag vill ha! Såååå... nu vet ni lite hur jag kommer se ut ungefär! 

  Ni då? 

   
   

 • Äldre 25 Oct 20:08

  Jag har ingen klänning än! Har inte varit i butik och letat än, men jag har kikat lite på nätet för att känna efter vad jag gillar för modeller. Men det får bli att jag åker till Stockholm och letar snart! Jag berättade ju för er att jag kontaktade Drottninggatan Brud och fest, dom sa att dom kan sy upp brudklänningar efter eget önskemål. Så det vart jag sugen på, för dom klänningar jag har sett på nätet har alltid haft något fel enligt mig. Dom stämmer liksom inte helt överens med hur min drömklänning ser ut! Så det låter som ett bra alternativ, att få brudklänningen uppsydd efter önskemål! 
  Era klänningar är jättefina, verkligen. Jag gillar att det inte är massa krimskrams, jag gillar inte sånt! Dom är inte allför enkla, men ändå stilrena... 

  Vad gäller hår och smink, så tror jag att det alltid ingår provsminkning/håruppsättning.
  Min väninna som gifte sig för två år sedan sminkade sig på Make-up Store, och det blev jättebra! Hon var jättenöjd. Jag kan fråga henne vad hon fick betala så återkommer jag med svaret!

  Jag tror att jag vill ha korta naglar med någon fin nagellack, kanske aprikos? (samma färg som vårt färgtema, haha). Jag älskar verkligen färgen aprikos! Jag har alltid korta naglar vanligtvis, jag tycker det är snygg med typ nagelförlängning med fransk manikyr, men jag får se... Det finns tydligen en ny nagelteknologi, där man målar naglarna med typ akryl eller gele, det är i alla fall något material som ser ut som nagelack, fast det håller läääänge. Det är som att bygga på färg på nageln, det ser ut som nagellack, fast  det går inte att tvätta bort vad jag förstått. Så det kanske vore något för mig, om jag väljer att inte ha fransk manikyr.

  Goli, underkjolar, borde det inte finnas i Kina, typ samma sida som du beställde klänningen ifrån?  

 • Äldre 26 Oct 15:37

  Vilka fina makeup-bilder! Det är precis så jag har tänkt att min sminkning ska se ut, dvs. med naturliga färger... Jag är mörkhårig men ljus i hyn och har gröna/honungsfärgade ögon. Härligt med inspiration! Men jag tycker det är svårt att veta vart man ska boka sminkning och håruppsättning. Makeup-store lutar det mot vad gäller sminkning, men håret då? 

  Vad gäller brudklänning, så vill jag ha en spetsklänning med v-ringning fram och djup v-ringning bak. Och underdel i tyll med spetsdetaljer. Men vem vet, jag kanske fastnar för något helt annat! Här är mina inspirationsbilder:

        Jag vill ha första bildens överdel med andra bildens underdel! Exakt så ser min brudklänning ut i mitt huvud! Vad tycks? 

  Nagelbehandlingen som jag skrev om, kostar ca 500 KR. Den håller tydligen upp till 3 veckor! Och det är alltså inte samma sak som nagelförlängning, utan det är bara nagellack. 

   

 • Äldre 26 Oct 16:33

  Ja, jag älskar överdelen på första bilden och underdelen på andra bilden! Så jag vill ha en kombination av dom båda Det kommer nog bli så att jag kommer sy upp en klänning för att få det exakt som jag vill ha det! Jag har inte bestämt något än, får se när det blir... 

 • Äldre 28 Oct 14:54

  Update: Nu har vi hittat fotograf som vi vill ska ta porträttfoton på oss efter vigseln! jnsvision heter dom, det är en manlig och en kvinnlig fotograf som fotar tillsammans! Jag älskar känslan man får av deras bilder, färgerna, stilen.. ja allt. 

  Sen kommer vi såklart ha filmkamera-team som fotar resten av bröllopet, men just porträttfotona är viktigast för oss och då litar vi inte på fotokamera-mannens fotostil, gillar inte riktigt den stilen som dom allra flesta "orientaliska" fotografer har, det ser väldigt stelt och uppgjort ut med konstiga poser. Ni vet vad jag menar tror jag. Brudgummen står lutad med ena foten mot ett träd och händerna i fickan medan bruden står bakom trädet med bara huvudet som tittar fram! Haha, snälla sig att ni förstår vad jag menar! ALLA från Mellanöstern har sådana bröllopsbilder. Jag tål inte det! Men jag accepterar att andra gillar det Drömmer

 • Äldre 28 Oct 15:00

  Ska ni filmas i samband med porträttfotograferingen? Många väljer att filmas och ha det som intro till bröllopsfilmen! 

 • Äldre 28 Oct 23:29

  Men allt som rör filmning och fotografering kan ju filmkamera-teamet som ni kommer anlita, dom är ju vana vid bröllop och vet vad som ska filmas/fotas osv. Alla bröllopsfilmer jag har sett har börjat med intro där brudparet filmas i en park eller någon annan fin miljö. Har ni ordnat med filmkamera-team? Jag har ett tips: Oscarsfoto. Vi träffade han när vi var på Panorama. Han är en av fotograferna som dom samarbetar med! Han är jätte trevlig och duktig. Jag kan rekommendera honom då jag sett fler bröllopsfilmer som han har filmat/fotat, bland annat en av mina närmaste vänners bröllop. Så vi kommer nog välja honom! 

  Jag kommer ha två ringar. Min förlovningsring är en solitärring, och som vigselring ska jag ha en alliansring! Ni då?  

 • Äldre 30 Oct 14:10

  Goli, jag har faktiskt ingen aning vad Oscarsfoto kostar, för oss ingår dom/han ju i paketet från Panorama. Men kika på deras hemsida och så kan du höra av dig till dom. www.oscarsfoto.se

  Vad gäller smekmånad och vi har lite olika alternativ som vi vill till. Men jag är mest sugen på Fillipinerna. Där får man allt i ett paket känns det som, sol och bad, avslappning och äventyr. Då Fillipinerna består av tusentals öar, kan man backpacka mellan öarna och få lite äventyr! Dessutom är det väldigt billigt i Fillipinerna till skillnad från t ex Karibien, Indiska Oceanen, Franska polynesien. Så ett tips till er goli, om kassan ekar tom, åk till Fillipinerna! Där får ni alls som finns i Maldiverna eller Hawaii men kan leva som kungar med småpengar!  
  Vi tänker lite så, att efter bröllopet kanske vi inte kommer ha mycket pengar att röra oss med och då vill vi inte göra oss av med allt vi har på en smekmånad. Då är Fillipinerna perfekt, det är verkligen ett paradis. Haha nu låter jag som en resebyrå-reklam! Jag borde få sponsring av någon resebyrå Tungan ute

Svar på tråden Orientaliskt bröllop