• Äldre 20 Oct 13:01
  1324467 visningar
  3377 svar
  3377
  1324467

  Orientaliskt bröllop

  Ja Pagnie, du har missat en del! Inte ok. Haha... Jag har också tänkt jobba så mycket jag kan nu. Mitt vikariat gick ut i september, så sen dess har jag varit arbetssökande, har gått på några intervjuer och nu äntligen börjar det se ljusare ut på arbetsfronten. Jag har blivit erbjuden ett timvik. på ett boende + att jag fortfarande är kvar som timvikarie på mitt gamla jobb, så förhoppningsvis kan jag få ihop många pass i månaden ändå! Känns trist att inte ha en stabil inkomst nu när vi har ett bröllop framför oss. Men det löser sig, det är jag övertygad om! Som tur är så har min fästman en tillsvidareanställning, så han har en stabil inkomst. 
  Vad jobbar du med, Pagnie?

  Panorama tar ca 500 gäster. Så lokalen är inte så jättestor. Den ser större ut på bilderna än vad den är i verkligheten. Hallunda festvåning är mycket större och det var lite därför som vi till slut valde bort den! Vi kommer ju ha ca 220 gäster, så Panorama kommer bli perfekt för oss tror jag. 

  Ja hummerlimousine är verkligen maffiga! Riktigt snygga! Men jag har alltid drömt om att åka i en veteranbil, så det fick bli det. Vi ska ju ha två brudtärnor och två bestmans, så vi valde en Rolls Royce Phantom, som rymmer upp till 7 personer. 

  Hur har ni tänkt kring bröllopstårta, Pagnie och goli? Jag vill så gärna ha cupcakestårta istället för den klassiska bröllopstårtan! Tycker det är så sött med små söta cupcakes med glasyr i färgtemat (aprikos, för vår del). 

 • Äldre 20 Oct 13:51
  #74

  Jag tror att Panorama och Olles krog är ungefär lika stora... eller? Hur många personer får plats i Olles krog? Men man får tänka på att ju färre man är, desto mer får man betala per person. Så är det nog överallt. Så det får ni också ha i åtanke, att eftersom ni är ett ganska litet sällskap, så får ni också betala högre kuvertpris. Det är bara för att festlokalerna ska tjäna på det, även när dom hyr ut till mindre sällskap. 
  Men som jag skrev i en annan tråd, Olles krog tar högre priser än dom andra lokalerna överlag. Hur det kommer sig vet jag inte! Har ni betalat handpenning till Olles krog? Vi ska till Panorama och betala handpenning någon gång nästa vecka! 

  Om ni ska ha en godisbuffe så tror jag absolut att ni kan ha cupcakes med, så kan ni ha vanlig bröllopstårta också. Det är jätte fint (och gott) med cupcakes- och sötsaksbuffe! Vi funderar också på att ha sötsaksbuffe, med olika kakor och baklawa. Men vi får se! 

  Vad gäller sofre aghd och kurdiska spelmän så har jag ingen koll alls. Ska ni ha dahol o zurna? Brukar man ha det på persiska bröllop? 

   

 • Äldre 20 Oct 15:22
  #76

  Jag menade inte att ni är ett litet sällskap enligt mig, utan utifrån lokalernas storlek. Dom flesta orientaliska lokaler tar ju upp till 1000 pers. Det jag försökte säga är att även om vårt kuvertpris är mycket mindre än ert, så beror det inte bara på att Olles krog är dyrare utan också på att ni är ett mindre sällskap. Om ni hade valt Panorama så hade ert kuvertpris ändå varit något högre än vårt, eftersom vi har fler gäster. Förstår du hur jag menar? Så exempelvis om man har 100 gäster får man betala 1000 kr/per person, men om man har 500 gäster så får man betala 300 kr/per person. Men som jag sa förut, Olles krog har ändå högre priser överlag. 

   Ja, Panorama har också paketpris. Då ingår: 10 mezarätter per bord (obegränsat), varmrätt, tårta, frukt, kaffe & te, filmkamera-team, transport, alkoholfria drycker (obegränsat), dekorationer och stolsöverdrag, blombuketter till mig och tärnorna samt ett antal knappblommor till männen. Jag har säkert glömt något... 
  Det vi kommer välja bort från paketet är transport, tårta och blombuketter! Dessa saker ordnar vi själva. Dom kunde i dadsläget enbart erbjuda limousine som transport och det vill vi inte ha och blombuketterna vill jag inte välja på bild, jag vill själv gå till en florist istället för att ha en mellankontakt som ska förmedla vad jag vill ha till floristen! Och istället för tårta vill jag ha cupcakes och det vet jag inte om dom erbjuder, ska höra efter när vi åker dit nästa vecka och betalar handpenning. 

 • Äldre 20 Oct 15:25
  #77

  Och såklart det självklara, lokalhyran ingår, personal osv. 

 • Äldre 20 Oct 23:26
  #81

  Jag måste instämma med er och säga att det känns otroligt skönt att ha hittat två blivande brudar som jag kan diskutera bröllopet med! Jag hoppas att vi kommer följa och hjälpa varandra med råd och tips ända tills det är dags. Jag är ju sist ut, så jag hoppas att ni hänger kvar med mig Glad Ibland när jag sitter vid datorn och skrattar för mig själv åt era inlägg eller så och min fästman frågar vad jag gör, så brukar jag säga att jag "pratar med mina BT-vänner", haha! Han tycker jag är mobbad! 

  Och svar på din fråga, jag och min fästman har varit tillsammans i ca 2 år. Så det är inte fruktansvärt länge, men jag är säker på att han är min andra hälft! 

 • Äldre 21 Oct 10:29
  #84

  Haha goli, klokren kommentar: "Men det ska de vara glada för, hahaha, så slipper de höra oss tjata om bröllopet med dem!" Så sant så...

   

 • Äldre 21 Oct 11:16
  #86

  Haha. Så tjejer, hur har ni tänkt lägga upp bröllopsdagen? Vilken tid ska ni vigas? Fotograferas före eller efter vigseln, osv? 

   

 • Äldre 21 Oct 17:02
  #88

  Dagen för mig kommer börja med smink, håruppsättning och påklädnad (kan man säga så?). Jag kommer sova hos mina föräldrar och min fästman hos sin mor, dom bor i Stockholm. Vi vill inte se varandra innan vigseln. Så vi kommer vara på varsitt håll under dagen och göra oss i ordning. När jag är fixad och trixad så kommer allra närmsta släkten hem till mina föräldrar och "firar ut mig hemifrån mina föräldrar", det är en gammal tradition, där släkten firar att bruden nu ska lämna sina föräldrars hem (även fast jag flyttade hemifrån för 7 år sedan, haha). 
  När klockan är 16.00 så kommer Rolls Roycen och hämtar mig, mina brudtärnor och min bror (som är en av våra bestmans). Min fästman och hans bror (vår andra bestman) åker hemifrån deras mor till kyrkan. Där kommer min fästman och våra bestmans stå vid altaret. Jag vill gå fram till altaret med min pappa! 

  Efter vigseln så ska vi åka till Taxinge slott och fotograferas i ca 1 timme. Därefter beger vi oss till festlokalen där festerna väntar. Och så blir det middag och dans hela natten lång Skrattande

  Efter festen kommer vi nog ta in på hotell! Vi kommer nog vara alldeles för trötta för att ta oss tillbaka till Örebro. Vi åker nog istället till Örebro dagen efter för att inviga vårt nya hem tillsammans. Vi ska alltså inte flytta ihop till ett gemensamt hem förrän efter bröllopet! Jag vill inte bo ihop, officiellt, innan äktenskapet. Jag tror att det blir mer speciellt då. 

  Vad ska ni göra mellan sofreh aghd till kl 19.30 då resten av gästerna kommer?  

 • Äldre 21 Oct 17:18
  #92

  Vilken tid har ni bokat kyrka? Hur lång tid tar den persiska vigseln? Jag hade nog kört den persiska vigseln direkt efter den kyrkliga vigseln, så att man avklarar alla "måsten" och sen kan slappna av och börja festen! 

 • Äldre 21 Oct 17:22
  #93

  Jag såg precis att jag i mitt tidigare inlägg har skrivit "Därefter beger vi oss till festlokalen där festerna väntar..." Det ska inte stå festerna, utan gästerna! Hahaha...

Svar på tråden Orientaliskt bröllop