• EmmaoF­redrik
    Äldre 8 Sep 22:23
    23738 visningar
    128 svar
    128
    23738

    8 juni 2013

    Någon mer som ska gifta sig 8 juni 2013 så vill dela lite tankar och idéer?


    Lycklig
  • Svar på tråden 8 juni 2013
  • sanzan
    Äldre 5 Apr 07:06

    Wihooo! Igår hade prästen ringt min sambo och bokat in möte den 15/5. Det är ju om nästan bara en månad ..... Shit nu är det läge att lägga in en växel till känns det som. Avvaktar osa som är 21/4 för att kunna färdigställa bordsplaceringen. Sen håller jag alla tummar och tår att tärklänningarna och sonens kostym ska hinna komma. Förhoppningsvis kan vi provduka till helgen. Festprogramet måste jag komma igång med, men är så rackarns dålig på det där med design på dator :/ Hur går det för er? Känner ni timglaset?

  • dellel­garin
    Äldre 8 Apr 13:44

    2 MÅNADER KVAR!!!!


     


     


    lilla brudnäbbsklänningen kommer vilken dag som helst och min (nya) klänning kommer på torsdag. Vi har provdukat och börjat att plocka lite i lokalen, den behöver verkligen städas efter den långa vintern. Jag har gjort långa listor på "attfixasaker" och på lördag skall jag mamma och nån kompis ha pysseldag hemma och tillverka lite grejer ..


    Hur går det för er?


     


    Någon som har panik över något?????

  • Äldre 8 Apr 20:05

    Jag har lite halvt panik över bordsplaceringen. Nästan alla har osat så vi har rätt bra koll på vilka som kommer. Dock får vi inte riktigt ihop bordsplaceringen. Gästerna är väldigt olika, framför allt är det svårt att mixa vänner och släkt. Det känns som att hur vi än gör så blir någon lite malplacerad.

    Hur tänker ni kring bordsplaceringen? Har ni börjat? 

  • fiskin
    Äldre 9 Apr 13:33

    Jag har så mycket i mitt huvud så jag inte riktigt vet var jag ska börja beskriva så jag låter nog bli =) Men aktuellt just nu är att öva "vals med knorr". Har en finsk kollega som tävlingsdansat i vals och han gör korreografi minutiöst till oss =) Urcoolt! Annar sär ringar beställda, tårat beställt/bestämt, präst gått igenom, lokal och mat, spelemän/kvinnor på dagen och musiker på kvällen,, fotograf och fotograferingsplats, frisör och provat frisyr, inköpt skor och lånat ett par, klänning redan köpt i oktober.


    Men TROTS allt detta så är det massa kvar! Vi ska ju ha utomhusbröllop så det är lite att fundera på om det blir regn... jag UTGÅR från att det ska regna - bäst så antar jag! =)

  • Fial8
    Äldre 12 Apr 08:58

    Igår skulle vi ha träffat vår vigselförättare, men hon var tyvärr sjuk. Trist men ingen panik än.

    Och imorgon ska jag och min kompis sätta oss ner och börja sy klänningen! Iiiiiih! Jag har sytt en toille tidigare men nu ska saxen sättas i det riktiga tyger. Läskigt och roligt.

    Nästa vecka ska vi till lokalen och kolla upp vad som finns i form av antal kaffekoppar, tårtfat, korvkastruller etc. Det känns bra att göra det i tid. Har räknat med att vi kommer att behöva komplettera lite och även om vår OSA inte gått ut och vi vet hur många som kommer känns det bra att ha lite koll. 

    I övrigt är jag mycket nöjd med att slippa detaljer som bortsplacering (vi ska juh bara ha tårta o mingel o fest) och program skippar vi nog också. Däremot tänker jag kanske fixa en tavla med namn o relation till gästerna. Funderar även på en (frivillig) tipsrunda.

    Ingen panik med andra ord. Än ;) 

  • dellel­garin
    Äldre 12 Apr 09:39

    Nästa vecka skall vi träffa cateringen och sätta det sista, jag försöker ta ett möte i veckan här nu så när det är en månad kvar skall allt sånt vara fixat, men hinner nog inte riktigt det, man skall ju sköta allt annat i livet oxå :)


    På lördag skall jagha pysselkväll med ett par vänninor och försöka få allt sånt smått gjort. Med vin ocg god mat såklart :) mIn (slutgiltiga klänning) kom igår och jag behöver köpa underkläder, mera möbler måste vi få ihop så det är väl egentligen det största projektet, att få iordning lokalen så vi vet om vi får plats eller om vi måsdte typ hyra två mastodonttält :)

  • juni20­13
    Äldre 12 Apr 15:55

    Nu är det ju verkligen inte långt kvar. Jag har börjat bli rätt stressad faktiskt, men det går i omgngar. Jag vill ju att alla ska ha så himla trevligt...


    Förra helgen var sambon uppe i Häsingland och passade på att titta igenom lokalen. Det visade sig vara bättre än vi trott. Det fanns allt porslin vi kan tänkas behöva och dessutom projektor, om någon vill visa nåt bildspel som det hänt på vissa bröllop.


    Vi har fått tag på serveringspersonal. Blivande svägerskans pojkvände någon med en gammal ford så kanske är vårt fordon fixat. Det är inget jag lagt så stor möda på, men klart det är roligt att åka något fint.


    Idag var jag på trädgårdsmässan och köpte då ett litet myrten-träd. Jag har bestämt mig att köra på mormors myrtenkrona.


    Provade även klänningen idag och 1,5 kg senare sitter den som den ska. Jag har inte ens ansträngt mig för att gå ner, utan bara tänkt mig för lite de senaste veckorna. Så nu vet jag var matchvikten ligger för att klänningen ska sitta bra. eftersom jag inte är så bystig behöver den tas in över bysten (så att jag inte visar alltför mycket om jag får för mig att sträcka upp armarna. Och det visade sig att mammas föredetta kollega gärna hjälper till- utan betalning. men någon ersättning ska hon såklart få!


    Toastmastern var på middag hos oss i onsdags och vi kom väl inte fram till några underverk, men vi bokade iaf in när vi ska göra den ordentliga planeringen. Han fick se lite körschem etc. och vi satte i honom i våra tankar. Så det känns skönt.


    Placering har vi inte börjat med. Vi har osa på måndag, så snart har vi väl hela listan på gäster. Jag räknar med att några inte kommer svara i tid.


    Huset jag ska hyra åt min familj har jag beskräftat bokning på och där får man t.o.m. ha djur så kusinernas hundar kan följa med.


    Vi har bokat en liten kurs i bröllopsdans också. Tre timmar en kväll om några veckor. Sen är vi experter, eller vi ska väl klara en svängom i alla fall...


    Just nu känns det kul med planeringen, men igår var jag stressad. Fast klänningen var nog en stor del i den stressen. Jag har velat rätt mycket om den, men idag när jag provade kändes den mycket bra... Det är farligt att ha för gott om tid för det gör att jag velar. Men nu är det itne gott om tid, så jag måste bestämma mig.


    Hur mycket ansvar lägger ni på toastmastern? Vi tänker nog att han tar vid vid brudskålen och sen söter middagn- med hjälp av släktingar. Kyrkan etc. planerar vi och delar ut uppgifter till syson och andra. Läste någon sida på internet där de tyckte att toastmastern skulle styra upp hela dagen ungefär... Men det är väl olika hur man gör.


     


     

  • Fial8
    Äldre 14 Apr 11:04

    15 timmar! Så lång tid tog det för min vän och mig (mest min vän) att sy klänningen. Vi kämpade hela dagen och halva natten. Nu fattas bara fållen och så ska vi knåpa ihop en tyllkjol. Kanske att jag ska sätta lite spetsapplikationer i nederkanten också. Klänningen blir kalasfin! Är det ngn mer här som syr själv (alt tillsammans med vän)?

  • Dosbec­k
    Äldre 15 Apr 12:34

    Jag gifter mig också 8 juni  i Köping =)

  • dellel­garin
    Äldre 15 Apr 13:00

    Våran toastmaster eller vi har valt att kalla dem värdpar, ärvå tjejer, och de skall sköta "hela dagen" så få inblandade med ansvar som möjligt, sedan får de rodda med våra släktingar om de behöver, nån komme rbehöva ta med sig nåt osv..

    Vi bestämmer hur det skall vara och de är de som hälsar folk välkomna och drar i alla trådar med resterande inblandade, den ena tjejen är typ mer involverad än  jag i vårat bröllop tycker jag ibland, haft lite problem med det, men nu har vi nog hittat en bra balans, hon har lyckasts göra mig mer stressad istället för lugn :)

    Vi skall ju vara hemma så vi har oändligt med jobb egentligen, vi har väl lite svårt att veta vad vi skall prioritera, vi kommer inte ha råd aatt göra allt och inte tid heller för den delen:) nu jagar jag de sista kaffekopparna och tårtfaten, sedan hyr vi det som fattas av cateringföretaget, men det är svårt att släppa grejer när man har en bild i huvuvdet :)

Svar på tråden 8 juni 2013