• EmmaoF­redrik
    Äldre 8 Sep 22:23
    23519 visningar
    128 svar
    128
    23519

    8 juni 2013

    Någon mer som ska gifta sig 8 juni 2013 så vill dela lite tankar och idéer?


    Lycklig
  • Svar på tråden 8 juni 2013
  • sanzan
    Äldre 8 Nov 19:19
    #31

    Så har ännu en månad rusat iväg. Bara 7 månader kvar nu ju

  • juni20­13
    Äldre 11 Nov 10:49
    #32

    Har varit ute igen och tittat på klänning och det är så svårt. Det finns för många som sitter bra. Och jag har verkligen vidgat mina vyer. Klänningen som jag verkligen gillade första gången, blev "slagen" flera andra den här gången. För den som bor i Stockholm (eller åker dit), så har Bröllopskällan (på Hornsgatan) 30-70% rabatt på 2011/2012 års modeller. Antar att jag ska vara glad att det finns så många som passar, men svårt blir det!Tungan ute

  • sanzan
    Äldre 11 Nov 11:13
    #33

    Har de bara rabatt på brudklänningar? Eller även på tärn/näbbklänningar? För till mannen gissar jag att det sällan är rabatt I går köpte vi minvigselring så nu är det "bara" underkläder, ett armband och en silverkedja kvar att införskaffa till mig. Till mannen är inget klart då han velar hela tiden.

  • sanzan
    Äldre 19 Nov 08:25
    #34

    Hur går det för er tjejer? Vad gör ni i planeringsväg nu? Här känns det som att allt stannat av lite. Å jag är en sån som mer än gärna har allt klart i god tid. Vad har vi missat, vad kan vi göra mer nu?

  • Em83
    Äldre 19 Nov 13:15
    #35

    Hej!

    Hittade er och kände spontant att här hoppar jag in:) Jag och min sambo fyller båda 30 år nästa år, vi har varit tillsammans i 12 år, har två tjejer på 2 och 4 år vid bröllopstillfället så tyckte verkligen att det var på sin tid med vigsel! Vi har bokat ett bed & breakfest hotell för vigsel och fest, även catering är bokat och färdigt.

    Just nu försöker jag få igång sambon med att vi ska skriva vad som ska stå i inbjudningarna, vi tänkte skicka ut dom i jan/feb.  

    Klänning ska jag beställa och kommer göra det när julen passerat. Det känns som om planeringen ska komma igång på allvar nu, för det är ju inte långt kvar!! :D 

  • fiskin
    Äldre 29 Nov 14:18
    #36

    Hallå i Novembermörkret!


    Den här tråden gick lite i stå nu... det är ju nu i mörkret (och snöfrånvaron i Karlstad) som man kan kura ihop sig lite alldeles extra och klura ut idéer och upplägg på bröllopet!


    Måste bara få visa er en bild jag tittade på INNAN jag köpte min klänning, den är snarlik min inköpta, men är sjukt nöjd! Lite mer av en grekisk gudinneklänning. Har ni köpt än? Hur ser den ut? Vill ni dela med av något?


    Hur långt har ni andra kommit? Lite detaljer från mej nedan.. men mycket kvar!


    1. Festställe? Check
    2. Boende för oss o gäster? Check
    3. Kyrka? Check, fast utomhus
    4. Präst? Check
    5. Klänning? Check
    6. Catering/mat? Nope!!!
    7. Önskelista? O noo... har lite probs med detta...
    8. Skickat ut "save the date" alt bokat alla? Nja...
    9. Skickat ut inbjudningar? Nej, ej än. Tänkte efter jul.
    10. Bestämt nåt tema?
    11. Har ni brudtärna, värdinna m.m.?


    ~Crea diem~
  • fiskin
    Äldre 29 Nov 14:19
    #37

    Och här kommer bilden... den ville ej fastna i ovan inlägg...


  • sanzan
    Äldre 29 Nov 20:32
    #38

    Här är följande klart Kyrka Brudklänning (bilden verkar inte gå att ladda upp från ipaden) Underkjol (lånad) Slöja & krona (lånade) Skor (fast jag börjar tveka) Festlokal Kyrka Präst vet vi vem vi vill ha, så honom ska vi kontakta efter nyår Brudtärnor (bästa vän samt nära vänners dotter) Toastmadame (nära vän) Brudnäbbar (våra barn) Korgar till näbbarna att bära rosenblad i Marskalker (eller vad nu den manliga motsvarigheten till tärnor heter) (sambons bästa vän samt en väldigt nära vän till oss) Musikansvarig (vi ska ha skivor/spela från dator, men bara en som får vara där och pilla) Mat (buffé, har börjat att planera vad den ska innehålla) Färgtema blir aprikost Barnvakter som håller i en barnhörna under festen Fotograf, den ena har vi tillfrågat hon ville som sagt fundera. Smink och hår funderar jag fortfarande på Min vigselring (en i vitt guld med diamanter i krabbfattning) Sambon vet vilken ring han vill ha Önskelista kommer att bestå av en grej och det är pengar till att resa. (Efter att ha bott tillsammans i 10 år känner vi inte att vi behöver fler vaser och brödrostar här hemma ) Inbjudningskort hade jag tänkt att beställa tills vår toastmadame tyckte att vi skulle pyssla med dem tillsammans så dem skickar vi ut till den 14/2 Bordsplacering (stenar från Danmark, sambon är halvdanask) Havstång och snäckor till bordsdekoration. (Även de från Danmark) Bröllopstårta ska vi ha en dansk som sambons halvbrors mamma gör till oss Alkohol ska inhandlas i Danmark, Tyskland och på taxfree Det är väl så långt vi har kommit i tanke och handling. Vissa dagar känner jag mig rätt lugn, andra kan jag bli så stressad över hur mycket som finns kvar. Undrar just hur det blir om 3 månader till

  • sanzan
    Äldre 29 Nov 20:33
    #39

    Så mycket fick man för att skriva i punktform på ipad. SORRY!

  • juni20­13
    Äldre 2 Dec 10:30
    #40

    Kopierar "fiskin" lista, men lägger till nån punkt:
    1. Festställe? Japp, Bygdegården är bokad fredag till söndag, så vi kan duka och städa i lugn och ro. Det behövs en del uppiffning men blir bra. Björkris och blommor kommer nog att göra lokalen fin.

    2. Boende för oss o gäster? Orten vi gifter oss på är inte s värst stor. Det får nog bli camping för de flesta gästerna. Min familj kommer att bo i ett hus som den lokala ridklubben äger. För den som vill ha lyx, så får det bli hotell i Hudisvall eller så. Men de flesta av gästerna nöjer sig nog med de enklare. Och många av min sambos gäster bor ju redan på orten.

    3. Kyrka? Japp.

    4. Präst? Nja. Vi hoppas få den som begravde min sambos far och döpte sambons systerdotter. Men schemat var inte gjort när jag bokade. Min sambo ska ringa henne och prata in oss...

    5. Klänning? Köpte den igår! Har provat massor och passat i många. För många alternativ är alltid svårt. Åkte till en tjej som säljer begagnade klänningar. Hittade en som aldrig använts, bara provats. Hade provat den modellen i butik och nu fick jag den nästan 2000 kr billigare. Se bilden nedan...

    6. Catering/mat? Vi håller på att forma menyn tillsammans med tjejen som har cateringfirman vi tänkt använda.

    7. Önskelista? Nej, svårt. Vi har det mesta vi behöver...

    8. Skickat ut "save the date" alt bokat alla? Vi har förvarnat de flesta.

    9. Skickat ut inbjudningar? Vi har köpt hem kort som vi ska pyssla till kort av. Mellandagarna kommer vi bli kortmakare. Frimärken med ringar har vi beställt och fått hem från posten.

    10. Bestämt nåt tema? Nja, vårgrönt är väl temat. Vi kommer plocka björkris, blådärsris och annat fint utomhus.

    11. Har ni brudtärna, värdinna m.m.? Nej. Toastmaster har vi bestämt. Vi kommer att fördela uppgifter mellan våra familjemedlemmar och kompisar. De som vill hjälpa till alltså.

    12. Musik? Min bästa vän kommer att sjunga i kyrkan. Vad har vi inte bestämt. Vi tänkte ha fiol till in- och utgång. På kvällen blir det nog spellista.

    13. Bukett? Gör jag själv kvällen innan. Kommer använda grönt och vitt och kanske nån mer färg. En del plockat ute och en del från blomsterbutik.... Vi får se vad det blir.

    14. Frisyr? Smink? Min kusin hjälper mig. Hon är inte utbildad eller så, men det blir inget komplicerat. Dessutom gör hon mig lugn och det kan behövas....



     

Svar på tråden 8 juni 2013