• EmmaoF­redrik
    Äldre 8 Sep 22:23
    23733 visningar
    128 svar
    128
    23733

    8 juni 2013

    Någon mer som ska gifta sig 8 juni 2013 så vill dela lite tankar och idéer?


    Lycklig
  • Svar på tråden 8 juni 2013
  • dellel­garin
    Äldre 25 Feb 09:36
    #71

    Hej på er, hoppas jag får vara med här vi gifter oss den 8 juni på Gotland. Vi skall ha utomhus vigsel och sedan åka hem till våran lilla gård och ha middag i trädgård och fortsatt fest på vårat ladloft.

    Min blivande har precis bytt till sin pappas efternamn som han har velat ha hela livet och vi kommer ta det som gemensamt efternamn, vi skickade hindersprövningen förra veckan och fått bekräftelse på våran borgliga vigsel från Kommunen.
    Vi kommer ha band men har inte bokat ännu men har en bunt offerter och alternativ.

    Vårat bröllop kommer vara av den lite enklare sorten och ha lite vintagetouch blandat med landet, vi kommer ha buffe med endast lokala varor och ölen kommer vara hembryggd, tex...

    Just nu håller vi på och gör inbjudningara som vi skall skicka nästa vecka, vi har två listor på inbjudna och har lite problem just nu om vi skall ta den "långa" eller den "längsta" listan =)

  • dellel­garin
    Äldre 25 Feb 11:52
    #72

    Denna listan var ju bra, kanske jag kommer på nåt vi har missat :)

    1. Festställe?  Vi har en liten gård där vi har renoverat ladloftet för just detta tillfälle, nu verkar det dock som om vi kommer bli fler än vi tänkte från början och det kan komma hända att bli lite trångt då får vi eventuellt köra stora tält i trädgården för middagen och sedan använda loftet som festvåning efteråt.

    2. Boende för oss o gäster? Vi gifter oss på hemmaorten, en del gäster kommer från fastlandet och ett par utomlands ifrån, de som har familjer på ön kommer bo vid dessa och övriga hos oss. Jag kommer bo i den hyrda sviten redan kvällen innan bröllopet medans fästmannen bor hemma på gården. På morgonen för bröllopet kommer mina närmaste vänner att äta frukost hos mig och de flesta av dem stannar under dagen ihop med mamma.

    3. Kyrka?
    Ingen kyrka vi skall vara på Roma kungsgård, de har en mycket vacker klosterruin som skall agera kuliss ;)

    4. Präst?
    Vigselförättare är bokat, vi valde en som inte hade någon politisk koppling och det fanns bara en, vi har ännu inte träffat henne

    5. Klänning?
     Hänger hemma vid mamma

    6. Catering/mat?
    Valt en riktigr bra cateringfirma, kommer ha buffe med närproducerat och lite hippa styckningsdetaljer, först blir det tilltugg till skumpan , sedan skall jag göra en variant på silltårta till snapsen som skall stå på bordet när gästerna sätter sig. Min kusin som är konditor skall baka tårtorna som vi nu i helgen provsmakat, våra "egna ägg " skall användas såklart och så har jag en kompis som är bryggare och skall göra ett eget öl till oss, sen fixar cateringen vickning på kvällen oxå.
    Dagen efter har vi bokat creperiet som ligger under våran svit för brunch för ungefär halva sällskapet, närmaste familjen och vännerna ca 40 personer.

    7. Önskelista?
    Vi kommer inte att skicka ut någon sådan men värdparet skall få två tips, det ena är ett speciellt porslin som vi har til vardags men som är rätt dyrt, finns många fina saker i den serien, och annars är euro bra, vi kommer åka på bröllopsresa inom europa.

    8. Skickat ut "save the date" alt bokat alla?
    Inga save the date. men tack vare facebook och släkt har nog de flesta koll vi har planerat i 1 1/2 år så det har nog inte undgått någon :)

    9. Skickat ut inbjudningar?
    Vi håller på och gör inbjudningarna just nu, vi är väldigt intresserade av sådan design och min fästman arbetar med varumärken så vi gör sånt själva och skickar på tryckeri sedan, likadant med vigsel och festprogram samt tackkort. Förutom att välja ringar tror jag att detta är det roligaste i planeringen =)

    10. Bestämt nåt tema?
    Vi är mycket för närproducerat , lokalt och sånt, vi kommer försöka vara jordnära, våra färger är ljusa pasteller, rosa, blått, grönt och vitt. Vi vill att det verkligen skall vara personligt och "VI"

     11. Har ni brudtärna, värdinna m.m.?
    Vi har två tjejer som skall vara värdinnor, ingen tärna men min bästa vän skall hålla buketten för mig när vi skiftar ringar så man kan ju kalla henne för "blomstertärna"om man vill

    12. Musik?
    En bekant och delar av hennes band är inhyrda för musik under vigsel och eventuellt mingel hemma.
    Efter middagen kommer vi ha ett inhyrt band osm spelar 4*45 minuter

    13. Bukett?
    Drömmen är att ha pioner från trädgården, för två år sedan var de utslagna i tid men förra året inte försen till midsommar, så jag får köpa ifall det inte funkar. På borden kommer vi ha vita syrener från våran trädgård och pappas.

    14. Frisyr? Smink?
    En vänninas syster som är bjuden på bröllopet kommer komma till våran svit innan och göra både mitt och de andra flickornas hår, sminkär mig gör jag mig själv och naglarna gör jag vid min vanliga tjej ett par dagar innan.

    En sak jag kom att tänka på, hur gör ni med presentöppning?
    Jag tycker det brukar kännas lite trist och krystat så vi tänkte göra det hemma dagen efter, hur skall ni göra?

  • Fial8
    Äldre 25 Feb 14:49
    #73

    1 Festställe?  Fixat. Hyrt ett gammalt hus i Bromma (Stockholm) nära Mälaren. Finfint.
    2. Boende för oss o gäster? Fixat för oss, gästerna får snällt fixa det själva.
    3. Kyrka? Borgerligt. Ute i husets trädgård vid fint väder (hoppas!) annars inomhus.
    4. Präst? Jagar vigselförättare. De är dåliga att svara på mail…
    5. Klänning? Köpt tyget! Och skorna! Och underkläder. Sambon ska komplettera med stjorta, kostym finns. Och bestämt ring men inte beställt än.
    6. Catering/mat? Vi ska inte ha middag utan tårtbuffé (min ena syster är ansvarig) Men imorgon ska vi proväta den korv vi tänkt som vickning :)
    7. Önskelista? Har en person som får svara på ev. frågor från gästerna, hen kommer även få tillgång till en kort önskelista.
    8. Skickat ut "save the date" alt bokat alla? Nope, vi skippade det.
    9. Skickat ut inbjudningar? Inbjudan på g, den blev finfin av retrotapeter, men vågar inte skicka ut innan vi fått ok från en vigselförättare, vore synd om tiden inte blir den som står i inbjudan.
    10. Bestämt nåt tema?  Nope men det som bjuds på kommer till största delen vara ekologiskt, men att kalla det för tema är nog att ta i.
    11. Har ni brudtärna, värdinna m.m.? Nope. Våra föräldrapar får hälsa välkommen och blivande svärmor håller ihop ev. tal under kvällen (vi ska inte ha ngn middag m sittning).
    12. Musik, bar etc? Ja, bokat coverband, här ska dansas! Sambons kusiner ska nog stå i (den fria) baren.
    13. Bukett? Hoppas hitta liljekonvaljer, annars plockar vi syréner i trädgården.
    14. Frisyr? Smink? Bokat klippning o färgning hos min frissa. Övar på att lägga snygg eye-liner ;)
    15. Fotograf. Min ena syster är fotograf, hon ska fota dagen.


    Vad gäller presentöppning så har vi nog inte funderat på det. Att öppna när alla tittar på känns lite märkligt… Vi får nog prata ihop oss om detta. Att göra det inför alla känns som att det kan ta lång tid.

  • juni20­13
    Äldre 8 Mar 20:50
    #74

    Tre månader kvar!
    Åh, vad roligt det kommer att bli!

  • sanzan
    Äldre 8 Mar 21:35
    #75

    Alla månader man väntat och planerat. Nu börjar det helt plötsligt bli bråttom :)

  • Äldre 11 Mar 19:50
    #76

    Ja nu känns det äntligen nära! Men visst är det en del kvar att göra. Jag har mest väntat ut tiden eftersom mycket av det som gått att förbereda redan är klart. De stora sakerna vi har kvar är bordsplacering och att färdigställa festhäfte samt vigselprogram. Festhäftet arbetar jag på lite då och då men det kommer ju en dag då jag måste spika det och skriva ut det.

    Tvärr har prästen vi önskat slutat så henne får vi inte. Nu blev det lite nervöst för nu vet vi inte alls vem det blir =)
    När får man reda på vem som ska vara präst osv? Känner att jag inte alls har koll på själva vigselakten... 

  • Fial8
    Äldre 13 Mar 17:14
    #77

    Igår skickades äntligen inbjudningarna. Känns så himla skönt att inte ha det över oss längre. Nu ska jag njuta lite, och boka in datum för sömnad av klänningen. Puh!
    Vi har även lyckats boka en vigselförrättare. Det tar sig! 

    :o) 

  • sanzan
    Äldre 13 Mar 21:47
    #78

    Jag var hos frisören och provade uppsättning och smink. Gick därifrån supernöjd, och med uppdraget att hitta en tiara. Så den införskaffades idag. Passande nog damp brevet från Skatteverket ner i lådan igår med beskedet att vi får gifta oss ikväll fylldes blanketten för byte av efternamn så den läggs på lådan imorgon. Näst på schemat är att få upp bröllopshemsidan och börja med festhäften.

  • Fial8
    Äldre 14 Mar 07:30
    #79

    Sanzan, hur lång tid tog det innan ni fick besked om hindersprövningen? Inte för att det spelar så stor roll, jag räknar med att den går igenom ;o) Vi skickade in den förra veckan, tänker att det tar iaf mindre än en månad?

  • Äldre 14 Mar 08:06
    #80

    I går fick vi hem hindersprövningen (skickade in den 7 Mars) och vigsel intyg :) Vi velar lite om efternamn.. Men just nu lutar det åt att jag har mitt som mellan namn och sambons som efternamn :) vi hade velat att vi och våra framtida barn heter dubbel namn :/ Nu har vi inte alls så mycket kvar att fixa nu :)


Svar på tråden 8 juni 2013