• EmmaoFredrik

    8 juni 2013

    Någon mer som ska gifta sig 8 juni 2013 så vill dela lite tankar och idéer?


    Lycklig
  • Svar på tråden 8 juni 2013
  • juni2013

    Vad roligt att ni ska gifta er i Brännkyrka kyrka. Det är vår närmaste kyrka! Hur kommer det sig att ni gifter er där? "Synd" att det är samma datum som vi gifter oss, annars hade jag ju kunnat spionerat Tungan ute

    Angående klänningjakten. jag hade bestämt mig för en enkel klänning med axelband. Men frågade tjejen i butiken om hon fick föreslå en axelbandslös. Den såg trist ut på galgen, men satt helt perfekt på mig och tog verkligen fram rätt saker. Och med en spetsbolero (spets skulle jag absolut inte ha) så blev det nästintill perfekt! Men inget köpt, men jag har vidgat mina vyer och det blev bara mer att välja på... Men glatt ölverraskad över hur bra jag klär i brudklänning! Det borde jag ha oftare Tungan ute

  • sanzan

    Haha du hade varit då välkommen vi gifter oss där för att det är vår närmsta och det känns på något sätt som att vi knyter ihop allt genom att vigas i "vår" kyrka. Sen är den otroligt fin och lagom för oss. Vart viger ni er?

  • juni2013

    Sanzan: Ja, Brännkyrka kyrka är fin. Vi gifter oss i Delsbo kyrka uppe i Hälsingland. Min sambo är därifrån och vi bestämde att gifta oss där efter lite velande. Vi har bara bott i Älvsjö sen november, så vi har väl inte så mycket anknytning hit.

    Nu har vi fixat toastmaster. en av mina kompisar från studietiden som även känner min sambo lite. Visste inte om han (kompisen)  ville eftersom han själv planerar att gifta sig nästa år (men senare). Men han ville. Eventuellt kommer vi fråga någon mer så vi får ett toastpar. Men en är i alla fall klar och han kommer att klara det galant. Känns skönt!

    Vi håller dialog med cateringfirman (eller tjejen som har den) om mat. 

    Jag hänger i perioder lite för mycket här och läser, myser, förundrad, avskräcks och får tips... Men förhoppningsvis gifter man sig bara en gång och då är det ju kul att fundera och planera,..

  • sophiero

    Hej!! Hoppas jag får hoppa in i tråden!! Vore jättekul att få inspiration av er andra.  Vi gifter oss 8 juni 2013 i Tunbridge Wells, England. Min m2b är engelsman så det passar oss att vigas i hans hemort. Måste erkänna att jag är riktigt sugen på ett traditionellt brittiskt bröllop så det blir fest i (ett litet) slott på landsbygden. I helgen åkte jag över och fick se det för första gången,  det var precis så fint som hag hoppats på. Skrattande Vårt tema är blått, och jag planerar att ha ljusblå hortensia blandat med vita rosor i buketten. Är ganska snabb i mina beslut.. men just nu är det klänning, catering och musiken jag går och funderar på.. Vad ska ni ha för låt till bröllopsvalsen?

  • juni2013

    "Där gullvivan blommar" av Grymlings tror jag att vi kommer dansa till. Min sambo pratade om den som solosång, men jag föreslog att vi ska dansa till den istället eftersom det är en vals- vi får se om han går med på det. Och sen ska vi bara lära oss dansa... Min bästa vän kommer att sjunga i kyrkan. Vet inte vad än- tänker att vi kanske väljer en favorit var.

    Kul med Engelskt bröllop! Blir det kyrkligt eller borgerligt då? Hur går själva vigselakten till? Är det någon större skillnad från den svenska. Finns det några roliga/tokiga/dåliga traditioner som de har som inte vi har? Du får väl titta på "Fyra bröllop och en begravning" så du lär dig hur det går till... 

    Rosor och hortensia lät ju fint. Själv tänkte jag binda min egen bukett och hopps få tag på lite liljekonvalj i skogen samt lite vita och ljusgröna blommor hos blomsteraffär. Vi har försommargrönt och lantligt som tema - om vi kan kalla det för tema.

    Vad ska ni ha för typ av klädkod. Vi kör på kavaj för gästerna och frack/långklänning på oss. Vissa säger att man ska ha samma kod som gästerna, men vad fasen- det är vår dag! Kavaj kan nog de flesta skramla fram och om de inte är helt "korrekta" enligt koden, så spelar det ju ingen roll. Bara de trivs och har försökt lite.

    Hur gör ni med presenter? Kuvertavgift? Önskelista?

  • nixteina

    Hej! En till 8:e juni brud :)
    Vilken rolig tråd!

    Jag kommer att vara 28 år och min sambo kommer att vara 38. Vi kommer ha varit ett par precis över 7 år då.

    Vi ska gifta oss i Länna kyrka utanför Norrtälje och ha festen på Marholmen. Det blir trerätters, tårta och vickning och allt är fixat av Marholmen. Lokalen får vi smycka själva hur vi vill, dukningen sköter dem men borsdekoration ska vi göra själva. Lokalen är ganska vit från början.

    Vi har funderat mycket på färgtema och min sambo bestämde aprikos vilket känns som en härlig färg. Kul att ni har samma Sanzan! Blev lite förvånad när han ville vara med och bestämma, så himla kul tycker jag! :)

    Sanzan, gud så underbart med stenar, tång och snäckor. Vi hade också tänkt snäckor och nu fick jag ju massa tips av dig :) Marholmen ligger precis vid vattnet så det passar ju utmärkt!

    Har precis knåpat ihop ett utkast av vår inbjudan, ganska nöjd. Vi ville göra något roligt med Save the date, typ trycka våra initialer på ballonger eller magneter men det blev fasligt dyrt då vi har bjudit 86 personer så nu skippar vi det. Vi tänkte också skicka inbjudan i februari men när sätter ni osa? Vi vill ha det tidigt typ vid 15 mars? Kan man begära det av sina gäster?

    Vi har en gemensam son som kommer vara 1 år och 5 månader, och sedan har Niklas två söner på 13 och 15. Vår gemensamma son ska nog vara med i brudföljet (om vi får honom att göra det hehe).

    Buketten tycker jag är svår.. Jag hade tänkt syrener men de är ju inte direkt aprikosfärgade haha.. Tänkte vänta lite och se vad som finns. Buketten känns inte så viktigt för mig faktiskt. Eller det säger jag nu... kankse beror det på att klänningen känns sååå himla viktig just nu. Och det är så svårt tycker jag. Har inte hittat någon som jag direkt gillar, så kanske jag syr upp en kinaklänning.

    Presenter är också svårt, skulle helst önska oss pengar till en bröllopsresa men då sambon är pilot och jag jobbar på resebyrå känns det lite fjantigt (Har iof precis fått veta att jag blir uppsagd samma dag jag kommer tillbaka från mammaledigheten då det är nerskärningar men men) Vi ska inte ta ut kuvertavgift men det krävs nästan att våra gäster sover över och det kommer kosta cirka 600kr/person så det blir ganska dyrt för gästerna. Det gör även att vi kankse faktiskt tänkte skriva att vi inte vill ha några presenter utan bara deras närvaro. Vad tror ni om det? Och om de "envisas":) med present så ett bidrag till resa? 

    Bröllopsvalsen blir nog Calle Schewens vals (då det är i roslagen och jag är en roslagsmö hehe) eller Sjösala vals. Vi gillar de båda jättemycket!

    Kul att läsa om er alla!

     

  • sophiero

    Hej!! Det blir ganska traditionellt engelskt bröllop... stenkyrka och sen ett närliggande slott. Det som gör att vi har råd är att vi få ta med all dricka själva. Sen ställer du upp med bartender, glas, is etc. Verkligen tur. Vi tar inte ut kuvertavgift då många gäster betalat en flygresa och boende.

    Det som är den största skillnaden unde vigseln är kanske att vi faktiskt kommer få slå oss ner vid ett skrivbord och skriva under på att vi gifter oss. Blir en skön paus att få sitta ner en stund, jag tror jag kommer vara supernervös. Sen så kommer jag också gå in med min pappa, och min blivande make har jaquette och hög hatt.

    Fin musik ni valt att dansa till. För vår del har det slutat på Elvis, Can't help falling in love.. kanske lite cheesy.. men jag lyssnade väldigt mycket på den efter vi träffats. Vi möttes och blev förälskade på en middag för nio år sen.. han var på kort besök i sverige. Fick aldrig mer än hans förnamn och visste inte hur jag skulle gå vidare (före facebooks tid!). Så när han besökte Sverige igen för drygt ett år sen... så var det blixtförälskelse igen. Låten passar fint in på det :)
    Aprikos är verkligen en superfin färg, finns det inte rosor i lite aprikosfärg? Liljekonvalj var ju ett jättebra tips, det ska jag också leta efter! Önskar vi fic fixa alla blommor själva men slottet har som regel att man måste ta in någon av deras rekommenderade florister!!

    Ursäkta att mitt svar dröjde.. mitt uppe i att planera flytten till england som går om två veckor! Kram på er!

  • sanzan

    Vi kommer ju tyvärr inte att vara nära vattnet, men vi tyckte att det var ett fint sätt att väva in det danska i bröllopet. Vi ska även ha en dansk bröllopstårta och det kommer att finnas danska rätter i buffén. :) Dans vet jag inte riktigt än, skulle på ett sätt vara roligt att få in det danska även där. Vem vet, det kanske blir Olsen brothers Fly om the eniga of love ;) När det gäller buketten så är jag inne på aprikosa rosor, liljekonvalj och murgröna. Vad tror ni?

Svar på tråden 8 juni 2013