• EmmaoF­redrik
    Äldre 8 Sep 22:23
    23732 visningar
    128 svar
    128
    23732

    8 juni 2013

    Någon mer som ska gifta sig 8 juni 2013 så vill dela lite tankar och idéer?


    Lycklig
  • Svar på tråden 8 juni 2013
  • Fial8
    Äldre 19 Apr 07:32

    Vi har egentligen ingen toastmaster, marskalt, tärna eller liknande. Värdpar blir nog våra föräldrar som får hälsa välkommen. Blivande svärmor ska informera om en klocka som kan användas av de som vill hålla tal. Gjejen är att vi inte har ngn middag utan "bara" mingel, tårta och fest så det blir lite annorlunda upplägg. 

    Igår var vi och rekade på Skogsbo gård (http://skogsbogard.se/) där vi ska ha vårt bröllop. Det känns så bra! Dels för att det visade sig att de hade fullt tillräckligt av allt för kaffe- och korvservering förutom kanske termosar, jag hade fått för mig att det fanns för lite kaffekoppar etc. Skönt! Men också för att de är så söta o rara :o)

    Funderar på att hyra en rejäl perkulator här http://www.westmans.se/ Är det ngn som känner till dessa, eller ngt annat bra ställe? Det är smidigt för de verkar ha lager i Bromma, nära Skogsbo.

    Jag är bara lite orolig för tårtserveringen, tror ni att många kan tänka sig stå upp och smaska tårta? Det finns inte tillräckligt med stolar ute i trädgården och inne tänkte vi ha röjt stora rummet för att det ska dansas där sen, krångligt att fylla det med stolar o bord först... Tanken är att det ska vara avslappnat och enkelt, men det ska ju heller inte kännas bökigt.

  • fiskin
    Äldre 30 Apr 10:23

    Nu är det inte långt tid kvar tills vår stora dag! Pirr i magen tjejer?? Det har jag, och det blir mer påtagligt med alla smådetaljer som man inte lagt så stort fokus på än. Vad har ni kvar? Småsmå saker som man inte får glömma men som man lätt kanske glömmer bort? Jag pysslar lite med en "första hjälpen"-korg som ska stå på herrarnas och damernas toalett. Sen bör jag även leta fram några karaokelåtar som man kan sjunga till (då jag och min m2b älskar detta). Vilka små pyssel har ni? (jag har 100 småsaker till på min/vår lista)

  • Äldre 30 Apr 14:46

    Vi ska provsmaka tårtorna och betala band, tårtorna , alkohol osv.. Resten är typ färdigt :) Fast om vi ska ha wc korgarna så kanske dem ska fixas också :)


  • dellel­garin
    Äldre 30 Apr 15:06

    Det känns som att det är likamycket att göra nu somför ett år sedan och som för tre månader sedan, man kommer på nya grejer hela tiden som man inte tänkt på ... :)

    I morgon skall vi träffa fotografen, sen vigselförättaren och sen floristen, det gäller at hålla ångan uppe;)
    Har lite småpyssel kvar, har börjat på allt typ men måste göra mer grejer av allt, men det kommer ju då gå fort att bli färdig iallafall.

    Vi har ju fått mera gäster än vi trodde (fast osan inte gått ut ännu)
    så vi har fått tänka om för att kunna vara kvar hemma, så idag har jag lyckats lösa det med tält och extra bord och stolar. PUH har knappt kunnat sova sista dagarna pga detta :)

  • Fial8
    Äldre 30 Apr 17:06

    Ja! Pirr!

    Vi träffade vigselförrättaren i torsdags. Nu vill hon ha lite info om oss som jag försöker skriva ihop, typ "vår historia". Sen har hon föreslagit bröllopslöften som en del i ceremonin, är det vanligt? Hon har även föreslagit ngt som hon kallar för "en verbal gåva" där vi ska skriva ngt om vad det är som gör att vi säger "jag älskar dig" till varandra, men det tänker vi nog hoppa över. En låt ska vi ha också. Och kyss :) Hon var lugn och trevlig så det blir nog bra.

    Till helgen ska vi förhoppningsvis fixa med min sambos kläder, lämna in lite på kemtvätt och komplettera med skor och stjorta. Min klänning hänger i en skrubb och väntar på att bli färdigställd.

    Vi har inte jättemkt småfix (hoppas jag!) men ska nog köpa på oss lite ljuslyktor och filtar till trädgårdscaféet. Toalettkit hoppar vi, jag blir glad om de hunnit installera handfaten annars är det våtservetter som gäller ;)

    Vår osa är 10 maj, hittlls har väl 2/3 hört av sig skulle jag tro men flera har sagt att de kommer och att de ska osa "officiellt" snart.

    Om det är fint väder på lördag ska vi ha cavaprovning! Fyra olika, varav en alkoholfri, ska testas av oss, några släktingar och vänner. Sen bllir det väl till att beställa när osat gått ut.

    Iiiiiih!

  • juni20­13
    Äldre 1 May 09:41

    Här tuffar det på.
    Sambon har fixat bil från kyrkan till festen och levande musik. Två av de saker som låg på honom...

    Vi var på snabbkurs i dans i måndags och det var roligt och frustrerande. Valsen och foxstrotten gick ok- det skulle vi fixa om vi bara övade. Men wienervalsen. Ojoj, nej det blev inte bra. Vi reagerar olika: han blir mest fundersam, medan jag blir frustrerad! Det får bli vanlig vals tror jag eftersom det ändå gick hyfsat. Men tre timmars kurs och tre danser att lära sig, kanske man inte kan kräva så mycket...

    Tårtor kommer vi ta från ICA, de kunde göra efter våra önskemål... Vi vill ha en tårta med chokladbotten och hallon- och vit chokladmousse.

    Det känns roligt nu att min sambo blivit mer engagerad och vi sakerna tillsammans. Jag har ju lagt mååånga fler timmar än han på att undersöka, googla etc.

    Är det någon som fått möhippa/svensexa än? Jag har fått lite indikationer om svensexan, men inte om möhippan. Var osäker på om jag skulle få någon, men nu tror jag nog att blir något.

    Prästen ska vi inte täffa förrän 1 juni. Då är vi ändå där uppe på dop (sambons systerson). Vi ska fixa noter på solosången till kantorn.

    Det är en del småfix och storfix kvar. Bordsplaceringen gjorde vi på ett par timmar. Kanske flyttar vi några, men grunden känns rätt bra. Vi blandar rätt friskt. Jag har varit på ett (stort) bröllop där de fyra långborden var: hans släkt, hennes släkt, kompisar från barndommen och vänner från studenttiden. Jag hade väldigt trevligt vid bordet för studentkompisar, men det hade varit kul att få lite nya bekantskaper.De som redan känner varandra kommer ju att prata med varandra ändå, under fördrink och dans... Hur tänker ni andra?

    Festprogram/sånghäte ska jag nog koncentrera mig på ett tag...

  • Äldre 1 May 20:18

    Vi kommer att blanda gästerna något, eftersom vi inte har så mycket val då många av våra vänner ej har träffat varandra tidigare. Dock kommer vi nog att dela upp det släkt/vänner. Detta eftersom vi inte har så många vänner och de vi har vill vi gärna ska lära känna varandra + att vi tror att vännerna har det lite småtråkigt tillsammans med släkten.

    Angående möhippa/svensexa så har vi förstått att det är på gång då det pratats en del om det. Tyvärr har det blivit lite frustrerad planering för de som håller i det, vilket nu har börjat nå oss.... Tråkigt att det inte kan flyta på för dem när de vill göra något trevligt för oss. 

  • dellel­garin
    Äldre 2 May 08:45

    Vi valde bort löftena för vi kände inte för det, vi skall ha två sånger och en dikt istället, och den "långa" versionen av själva vigselakten.

    Det kändes så himla bra när vi var på vigselplatsen, vi skall vigas under ett träd vid sidan av en gammal klosterruin och det finns lixom ett "perfekt" träd... så där knotigt och hängande, det kommer bildas som ett tak av lövverk över oss och först nu tror jag att jag fattar att det faktiskt kommer att hända!

    Floristen hjälpte mig tänka om, då jag hade komplicerat allt rätt mycket, så det var ju bra, annars hade jag stått därett par dagar innan och gråtit tror jag, jag bestämde mig även för att binda min egen bukett och bytte helt utseende på den.

    Det viskas om svensexan iallafall men jag vet inget datum ännu...
    Jag har förstått att det är något på g för mig oxå, blir jättepirrig när jag tänker på det.

    Vi skulle verkligen behöva träna på dansen vi oxå, vi har ju valt en slowfox...(SUCK)

  • fiskin
    Äldre 8 May 10:37

    1 månad kvar idag, tjejor!! EN månad till vår underbara dag!


     


    JAG längtar som en tok - men det får inte gå FÖR fort fram då det finns lite småpyssel kvar att göra. Men imorn åker vi uppöver med första "lasset" med saker (eftersom vi gifter oss 30 mil från vårt hem).


     


    Vilka småsaker har ni kvar nu då??

  • Äldre 8 May 14:54
    fiskin skrev 2013-05-08 10:37:32 följande:

    1 månad kvar idag, tjejor!! EN månad till vår underbara dag!


     


    JAG längtar som en tok - men det får inte gå FÖR fort fram då det finns lite småpyssel kvar att göra. Men imorn åker vi uppöver med första "lasset" med saker (eftersom vi gifter oss 30 mil från vårt hem).


     


    Vilka småsaker har ni kvar nu då??


    Vi gifter oss ju den 7e, Så börjar bli rätt nervös:D
    Vi har istortsätt allt klart, det som inte är färdigt är tårtorna :)
  • Fial8
    Äldre 8 May 16:07

    Ja! Vår osa går ut på fredag så då kan vi planera för inköp av dryck o snax och fixa med en infotavla om gästerna. Nojar dock lite då jag tror att inte alla fattar det här med osa, att en vill veta vare sig de kommer eller inte. Men det går ju alltid fråga såklart.

    Kläderna nästan klara för oss båda, det känns skönt. Jag har bokat smink o velar om frisör (min frissa kan bara kl 9 p morgonen och vi viger oss kl 19...)

    Sen ska det bakas lite mer (småkakor och bröd) samt göras ett schema för dagen och en lista på hur lokalen ska iordningställas, inköp av lite filtar och lyktor till trädgården och... ja nu när jag börjar skriva så inser jag ju att det är lite kvar ;)

    Pepp! 

  • juni20­13
    Äldre 8 May 20:08

    Ja, det är helt galet att det bara är en månad kvar. Sitter här med brudskorna på för att gå in dem De r låga,men jag kommer att få ont, så jag har ett par ballerina att byta till efter många timmar.


    Har en del kvar, men under kontroll.

  • Dosbec­k
    Äldre 1 Jun 11:19

    Helt ofattabart att det bara är en vecka kvar till dagen B nu!

  • juni20­13
    Äldre 3 Jun 20:51

    Jag vet! Imorgon jobbar jag sista dagen som fröken. Sen åker jag upp med mor och far på onsdag förmiddag. Sambon stannade där uppe hela veckan (vi var på dop i helgen). Vi trffade prästen i lördags och det kändes väldigt bra. Jag har gått in i nåt lugn nu- allt ordnar sig. Jag tror faktiskt att vi tänkt på det mesta och det andra löser sig. Jag löser det om det är innan bröllopsdagen och annars får någon annan lösa det. Jag har tänkt så mycket på att gästerna ska bli nöjda, men präsen sa en väldigt viktig sak: det är vår speciella dag.... Jag hoppas att mitt lugn håller i sig. Tur att sambon är naturligt lugn, snarare orolig för att mina föräldrar (som är väldiogt engagerade) ska stressa upp mig. De har ju inte kontroll och glömmer att jag faktiskt har planerat i 1,5 år (jag skriver jag, för det är jag som dragit i det mesta, även om sambon ju varit med under tiden).


     


    Fasen vad skoj vi ska ha brudar. Ja, "brudar" i dess rätta bemärkelse!!!

  • juni20­13
    Äldre 8 Jun 08:30

    Nu kör vi!

  • Äldre 8 Jun 16:32

    Vår stora dag var igår :) Super skönt att det är över nu. Äntligen är vi gifta :D hoppas ni alla får en super bra dag :)


  • Madick­en
    Äldre 8 Jun 16:36

    Tilda93, visa biiiiilder!

  • Äldre 8 Jun 16:42

    Kommer nog göra en tråd med bilder eller så får ni som vill kolla in min blogg så kommer bilderna in där sen :)


Svar på tråden 8 juni 2013