• Chicita

    Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm

    Hej
    Jag blev så nöjd och stolt med min senaste tårta så jag känner nästan att jag vill dela med hela världen Tungan ute
    Men tanken slog mig - jag hade inte klarat att göra den om jag inte haft ett bra tårtbottenrecept som jag fått av Sofia (Dekoreramera), teknik som jag lärt mig av Gunilla Wall (tårt-DVD samt många mail med tips och råd), ett recept på vit chokladsmörkräm som jag norpat härifrån och framför allt Googles bildsöksfunktion där man kan få massor med inspiration.

    Så jag tänkte att vi kunde inspirera varandra kanske?
    Allt från bröllopstårtor till småkakor är välkommet.
    Lägg gärna ut bilder och recept. Jag vill inte ha en tråd där vi ska "bräcka" varandra. En enkel gräddtårta bakad med kärlek är precis lika mycket värd som en avancerad tårta med sockerblommor och svår spritsteknik.
    Vad har du för tips och tricks?
    Hur blir dina bullar "världens godaste"?

    Här är i alla fall mitt senaste mästervärk (som jag brukar kalla dom eftersom vissa tårtor inte bara är glädje med, utan många kan till och med göra mig frustrerad, arg och upprörd och sluta i stresshuvudvärk).
    Tack Google för inspiration Flört


  • Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm
  • Nettis1985

    Vad tror ni om denna fyllning i en bröllopstårta?


     


    Bottnar: Brownie bottnar med vit ckokladkrisp


    fyllningar: Hallonmousse med bitar av färska hallon och passionstryffel


     


     


    Bröllopsplanering
  • Chicita
    Nettis1985 skrev 2014-01-20 12:58:56 följande:

    Vad tror ni om denna fyllning i en bröllopstårta?


     


    Bottnar: Brownie bottnar med vit ckokladkrisp


    fyllningar: Hallonmousse med bitar av färska hallon och passionstryffel


     


     


    Bröllopsplanering
    Det kan bli jättebra, men det kan också bli otroligt mastigt och sött.
    Provsmaka allt tillsammans (provbaka alltså) och se om du behöver justera recepten genom att ha i lite citron 
  • linda79

    Nettis 1985:
    Jag provbakade en variant av tilltänkt bröllopstårta i helgen. Kladdkaksbotten med hallonmousse och passionsfruktsmousse ovanpå. Mycket gott och den fick beröm av hela tjocka släkten. Kladdkaksbotten som jag använde mig av är inte så söt i sig så även om fyllningarna kanske var det så blev helhetsintrycket väldigt balanserat.

  • Nettis1985

    Till passionstryffeln så kommer både lime och citron att tillsättas just för att minimera riskerna för sliskig tårta ;)


    Tack för er feedback jag ska testa detta i veckan och sedan får jag återkomma med dommen :)


    Bröllopsplanering
  • Maid of honour

    Vad roligt med en tårttråd! Har aldrig vågat mig på sugarpaste, tror inte jag haft tålamod eller att det skulle bli ens i närheten så duktiga som ni är!

    Tycker ändå det är väldigt skoj att baka, och får mycket inspiration från pinterest!
    Här är två av de senaste:




     
  • Chicita
    Nettis1985 skrev 2014-01-21 06:26:27 följande:

    Till passionstryffeln så kommer både lime och citron att tillsättas just för att minimera riskerna för sliskig tårta ;)


    Tack för er feedback jag ska testa detta i veckan och sedan får jag återkomma med dommen :)


    Bröllopsplanering
    Ja det bästa med att baka tårtan själv är ju att man kan provsmaka hur mycket man vill Flört
  • Chicita
    Maid of honour skrev 2014-01-21 06:40:21 följande:
    Vad roligt med en tårttråd! Har aldrig vågat mig på sugarpaste, tror inte jag haft tålamod eller att det skulle bli ens i närheten så duktiga som ni är!

    Tycker ändå det är väldigt skoj att baka, och får mycket inspiration från pinterest!
    Här är två av de senaste:

     
    Kul med något annat också Glad
    Tänk vad trist om alla alltid gjorde likadana saker Flört

    Dom såg riktigt smaskiga ut i alla fall. Och det är ju det absolut viktigaste Skrattande
  • Nettis1985

    Kombon var inte alls tokig, men jag insåg att det kommer bli hiskligt dyrt med så mycket passionsfrukter i en tårta på fyra plan :P


    Så jag testar vidare, emn kan rekommendera kombon som jag skrev :D


    Bröllopsplanering
  • Brud140816

    Provbakade en tårta idag (eller ja, började igår). Men jag vet inte. Sockerkaksbotten med vit chokladmousse och sen hallonmousse. Spacklade med smörkräm och använde sp då jag inte hade marsipan nog hemma. Men det kändes sådär! Vad skulle ni rekommendera för kombination med den vita chokladmoussen? Behöver inte vara sockerkaksbotten. Lyckades inte få till sp:n bra på tårtan heller så fick skarva.... Lagom snyggt. Nåja, det var ju bara på prov. Min blivande gillade tårtan men hans kollegor blir nog ännu gladare imorgon ;)

Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm