• chabar

    Umebrudar 2011/12

    30 juni - Chabar. Backens kyrka/ Baggböle Herrgård.
    14 juli - ume2012, Borgerlig vigsel/Fabriken
    21 juli - SaraJohanna, Umeå Stads kyrka/Fabriken
    28 juli - julibrudUmeå, Backenkyrkan/Fabriken


    Jag har som plan A Marias Blommor och som plan B Berghems blommor, har hört väldigt gott om båda!
    Håller justnu på att utforma monogram som vi ska kunna ha på inbjudningarna/festprogrammen/vigselprogrammen - enligt bröllopsplaneringskalendern har jag fortfarande typ 70 saker kvar att göra Förvånad

    För oss har det blivit att pyssla ihop egna inbjudningar, dels för kostnaden och dels för att vi (okej, jag :P) ville ha en vikmodell av inbjudningar som är lite svår att hitta här i Sverige. Och beställa från USA är uteslutet eftersom vi gärna vill kunna använda ä, å, ö.

    Har ni tips på sömmerska för att justera klänningar?

    Vill f.ö. rek Änglalikt om ni inte köpt klänningar - jag fyndade en San Patrick och vet att hon har haft rea under hösten. Terese som äger har varit väldigt trevlig, hon låter min klänning hänga där eftersom den är en överraskning för M2B så jag kan inte ta hem den innan bröllopet Tungan ute Lite annat utbud än på hötidskläder.
  • chabar

    Justja, monogramförslaget som justnu ligger som prel. vinnare: vad tycker ni? Den kännslite lite off, men jag vet inte riktigt vad som ska ändras.. Ska pröva lite andra fonter och se om löser problemet..


  • chabar
    ume2012 skrev 2012-01-29 12:34:55 följande:
    Tycker den ser fin ut =)
    När köpte du din brudklänning? Var och provade en San patrick hos änglalikt i höstas när det var rea där (värsta kapet) men det var en storlek 36 tror jag och dragkedjan gick inte upp i ryggen på mig, och det gick inte att sy ut den. För den var helt sjukt snygg!
    Jag kommer nog köpa blommor från Berghems blommor eftersom jag bor på Berghem =)
    Frisör har jag inte lyckats klura ut än, min frisör flyttade och nu har jag inte klippt mig sen dess, nån som vet nån som är bra på håruppsättningar? Jag har långt hår.
    Tack!

    Kul, jag gillar Änglalikt, tycker det var trevligt där Solig

    Jag köpte för några månader sen - en san patrick i halterneckmodell. Provade även några andra som jag var mer inne på men eftersom jag är kort och rätt kurvig så passade de inte så bra - då tog therese fram den klänningen i halterneck och jag var kääär. Så på den vägen är det!

    Vem hade du som frisör? (jag har gått igenom hela frisör som flyttar för ungefär ett år sen, har precis hittat en ny - men det där med att frisörer flyttar runt är inte kul!)
    ume2012 skrev 2012-01-29 12:38:25 följande:
    Jag har redan köpt min då det var rea på högtidskläder i höstas och hittade en som satt jättebra, inte vad jag tänkt från början men satt super.
    Brudklänningar verkar vara just så - man tänker sig en typ av klänning men så slutar det med att man tar nåt helt annat Skrattande
  • chabar
    julibrudUmeå skrev 2012-02-09 20:45:15 följande:
    Jag letar efter någon som ska sjunga i kyrkan, kille eller tjej, ensam eller par spelar ingen roll. Är det någon som har tips?
    Umeå 28/7 2012
    Jag letar efter detsamma! Så alla tips och råd vore ju suveräna, vet att  det finns tips i gamla trådar men svårt att veta om det fortfarande gäller eller inte.

    julibrud- tråkigt med klänningen! Som tur är så är den ju klar till den stora dagen iaf, så du får försöka tänka så istället. Nu är det ju ändå inte så länge kvar ;)

    Jag fortsätter med att jaga frisörer, väntar justnu på bud från både WOW och Hårizont eftersom de på WISH inte kunde mitt datum :( Trist, men om nån annan ska gifta sig så rek. jag adem ändå. Jag kanske går indär och klipper/färgar innan dagen D.

    Har även börjat knåpa ihop de sista detaljerna på inbjudningarna, så att det snart bara är att skriva ut alla delar och montera ihop kalaset.
  • chabar
    Lebendig skrev 2012-02-13 13:33:48 följande:
    Har du kollat med Hos Karro? Superduktig och inte så hutlöst dyr.
    Pust, idag ringde andrahandsalternativet av frisörsaloger och meddelade att de inte heller kunde ha mig. Så nu återstår tredjehandsalternativet eller leta nya. Tror jag ska kolla med Karro isf, hon verkar ju ha sina fans också, jag har bara aldrig varit där eller hört talas om henne tidigare. Värt att kolla upp!
  • chabar
    SaraJohanna skrev 2012-02-18 16:43:29 följande:
    Det är det jag är rädd för också, jag upplevde också att jag blev översminkad till balen (iofs 8 år sedan), vilka finns det annars i Umeå som sminkar brudsminkning? Face?
    Face som i Face Hudstudio? Tjejen som gör smink & naglar där är ju supertrevlig, men jag vet att hon blir borta på semester/ föräldraledighet iaf innan sista juni. Jag har gjort ett par sminkningar där och varit nöjd. Det blir ju ofta lite mer än man själv skulle ha lagt på, men hon har bra öga för färger och sånt!
  • chabar
    Lebendig - tack för tipset om Karro! Var in till henne idag och pratade igenom hår och smink, hon förstod mig direkt och det känns alldeles fantastiskt bra att hamna i så kompetenta händer på sin stora dag. Så tackar och bockar!
  • chabar
    tessiej skrev 2012-03-01 08:26:29 följande:

    chabar: Hur har det gått med Baggböle herrgård? Har du hört något mer därifrån?


    Frisören jag bokat gör tyvärr inte sminkning så jag har lite panik om vart och vem som ska fixa sminket. Dock hjälper min snälla kusin mig att försöka hitta någon. Det hade känts smidigast att göra allt på samma plats men men..

    Tack för tipset om bröllopsmässa. Vi får se om vi tar oss ut dit. Man kanske kan få lite inspiration..


    Det blir ägarbyte, pratade med han som äger det justnu och vi kommer ha en träff om några veckor och prata med gamla och nya ägare så att vi alla är på samma spår med hur det är tänkt. Känns hur smidigt som helst och har fått jättebra bemötande och serbice under tiden, så det känns ju väldigt tryggt.

    Har en kompis som hade jätteknasigt mbemötande från baggböle förra året så det har gnagt litei bakhuvudet, speciellt som hon kan bli lite hetsig i sin kritik.. Så det är skönt att allt är kalrt. Ikväll har jag & M2B knåpat på inbjudningarna så att vi kan skicka dom snart. Jag hade tänkt vänta, me när ens mamam ringer och frågar när bröllopet är så känns det som om vi får börja skicka ut påminnelser till folk FlörtTungan ute
  • chabar
    SaraJohanna skrev 2012-03-14 18:29:06 följande:
    Vi är två umeåbrudar här på BT som stämt träff på Mekka på söndag klockan två. Planen är att ta en fika och surra lite bröllopsplaner. Skulle vara välldans trevligt om vi blev fler brudar, så känner ni er fikasugna är det bara att dyka upp. Jag och hon har aldrig setts förr heller, så ni behöver inte känna er blyga ;) Vill ni ha telefonnummer eller någon annan info - skicka ett meddelande här eller på bloggen, så hoppas vi att vi blir några stycken! :)
    Kul!!
    Jag hoppas att jag har möjlighet att dyka upp, ska försöka :D 
  • chabar
    ema skrev 2012-03-16 11:18:20 följande:
    SaraJohanna: Fick du tag på någon sömmerska? Är väl i princip bara det jag har kvar nu
    Det har öppnat en atelje eller liknande, men vet inte vem det är som har det.

    Sen finns ju Astas syjour i stan,
    och i den här tråden finns också tips
    www.brollopstorget.se/Forum-1-8/m3977923.html
  • chabar
    chabar skrev 2012-03-16 14:15:52 följande:
    Det har öppnat en atelje eller liknande, men vet inte vem det är som har det.
    Jag glömde avsluta meningen: Det har öppnat et atelje eller liknande brevid sagami. Har inte varit in men har noterat den när jag kört förbi.
  • chabar
    SaraJohanna skrev 2012-03-20 10:53:17 följande:

    Tycker det blivit lite tyst här inne, beror det på att alla är klara med planeringen? Hur ligger ni till? Vad håller ni på med nu?


     Hos oss känns det som att det bara väller in saker som bör göras klart, vi måste bland annat bestämma oss för vilken mat vi vill ha, ordna med trycksaker t.ex. inbjudningskort, boka hotellrum, sy in min klänning, göra klart allt kring musiken osv osv.


    Justnu gör vi ingenting, för att vara ärlig. Vi har lite mer än tre månader kvar, så det finns massor att göra. Men justnu känner jag mest lugnet och gör inte särskilt mycket. 

    Vi har nästan alla bokningar klara, med det är detaljerna som ska styras upp.. Ex;
    * få reda på vem som är präst & kantor och ta kontakt med resp.
    * Bestämma och proväta mat och dryck
    * Floristen ska det återigen träffas och planeras med
    *Sy upp klänningnen lite
    *Beställa M2Bs kostym
    * Skriva vigsel & fesprogram
    *Ev pyssla ihop lite dekorationer till festsalen
    * Planera med fotografen
    * Pappersexercisen till skatteverket
    *Skicka låtförslag till solisten för kommentarer
    '*Ev. hinna färga håret hos frisören en gång innan färgningen i juni

    och en massa annat... 

    hur går det fö er andra? Kanske lite bättre än på den här kanten.. :P
     
     
  • chabar
    Insanire skrev 2012-03-30 16:02:27 följande:

    Ja, jag är säker. Helgen då vi gifter oss är priset 1995 kr.


    Vi har köpt till bröllops VIP för 300 kr, så slutsumman blev 2295 kr.


    Jag vet inte om det spelar någon roll, men vi bor på hotellet söndag till måndag, även om vi gifter oss på lördagen. Vi ville få ut så mycket som möjligt av sviten och vi tänkte att det får vi inte om vi kommer dit runt 4 på morgonen på söndagen och sedan vill åka tillbaka till lägergården där festen var för att umgås med de gästerna som sov kvar. Alltså bokade vi hotellet från 18 på söndagen till måndagen. Kanske är skillnad om man bor fre-lör eller lör - sön?


    Smart! 
    Vi bokade "bara" ett superior-rum fre & lör eftersom vi också gissar att vi inte riktigt hinner se och njuta av ett fint hotellrum själva bröllopsnatten. Men det är ju fint att få hotellfrukost bröllopsdagen och dagen efter, alltid något :) 
  • chabar
    SaraJohanna skrev 2012-04-05 10:17:34 följande:

    Hur gör ni med favors till gästerna? Är lite sugen på att ha något litet på varje plats, men budgeten börjar vara lite stram, så gärna något billigt. Skulle också helst skippa godis, då vi ska ha dessert- och godisbuffé.


     


     


    Vi kommer att ha godisfavors, typ små mintgodisar. Men jag vet att det i någon tidigare tråd var en tjej som köpte trärosor på etsy och spraymålade dom guld och la i en ask. Väldigt fint vart det! Blommorna var rätt billiga också om jag minns rätt. 
  • chabar

    För oss börjar det dra ihop sig, snart två månader kvar.
    Fortfarande ingen riktig stress, vi väntar in alla O.S.A och ska skriva ihop festprogram/vigselprogram när vi nu får tag på en präst. Om vi nu någonsin får tag på en präst! Hur går det för er? Är det länge kvar?

    (Undrar om vi får stå med snöhögar kring festlokalen i slutet av juni, med de senaste dagarnas snöoväder så känns det emellanåt troligt) 

  • chabar

    Någon som har koll på ett bra ställe att göra en nageförlängning på? Jag hade gärna sluppit, men min nagelkvalitet har inte repat sig sen vintern så det är väldigt sköra och tunna naglar jag dras med. Trodde väl att jag skulle kunna rädda dom innan bröllopet men nu är det knappt en månad kvar och än är de fortfarande lika ledsna som tidigare.. 

    Börjar det dra ihop sig för er andra brudar i stan? 

  • chabar

    Någon som har en aning om vad naglar på Nail design school kostar? Hittar ingen info på deras hemsida.
    Fika låter väldigt trevligt!

  • chabar

    Jag kanske kan v. 26, det är den vecka nsom vigseln är.. så kan hända att jag springer som en yr höna och fixar det sista.  Men justnu känns det ju väldigt lungt :D 

Svar på tråden Umebrudar 2011/12