• chabar
    Äldre 15 Aug 16:21
    129264 visningar
    510 svar
    510
    129264

    Umebrudar 2011/12

    - Chabar 30 juni 2012.

    Vigsel Backens Kyrka, Festlokal (troligtvis) Baggböle Herrgård

  • chabar
    Äldre 21 Aug 22:10
    #8

    Justnu sitter jag med musiken och funderar på bra låtar att ha som ingångs- och utgångsmarsch, vilken/vilka låtar som skulle vara fina att höra inne i kyrkan o.s.v.

    Har beställt papper från panduro och väntar på att det ska komma så jag ka nbörja pyssla ihop inbjudningskorten. Samlar in lite info och tankar om saker som vi vill ha med i festhästet.

    Ska väl tilläggas att kyrkan är bokad, gästlistan klar, budgeten färdigbokad och festlokalen preliminärbokad. Jag har en bröllopsklänning (men ska sy upp en ny utan FMs vetskap.. ), ringen är inlämnad till guldsmeden för offert och produktion och vi vet varifrån vi beställer våra släta vigselringar för billig peng.

    Så de stora delarna känns klara, men det blir en hel del väntan på att det ska börja närma sig så att man kan börja pyssla.

    Justnu funderar jag mycket på att göra ett eget flor och göra ett fotoalbum som morgongåva och ta de bilderna själv.

    Hur ser det ut planeringsmässigt för er andra?

  • chabar
    Äldre 9 Sep 20:12
    #54

     


    jag väntar fortfarande på svar från Sandra på Baggböle Herrgård om att få komma och titta på deras festlokal..


    Lite nervigt när det går långsamt men det är väl mycket på gång där, med deras nya koncept etc..


    Angående sminkning och MUA så känner jag till en tjej som sminkar på FACE hudstudio, hon är supertrevlig men vet inte om hon far ut till en frisörsalong eller inte.


     


    Det skulle vara fint om man kunde få en MUA att prova ut sminket innan och sen komma till hotellrummet/frisörsalongen eller liknande..


    Alternativt punga ut de stora pengarna och hålla till på Attityd eller Wish, där de gör smink och hår samtiigt. En kompis till mig gjorde alltihopa på Attityd, verkligen vackert och tydligen superservice.

  • chabar
    Äldre 9 Sep 23:02
    #55

    Ännu en tanke som jag kom på att dela med mig av - eller snarare ventilera - är detdär med bröllopsnatten. Eftersom vi får så långväga gäster så tänkte jag och M2B överlåta bvår lägenhet till min familj så att de skulle kunna bo billigt, plus att vi skulle kunna på på hotell hela helgen :D

    Hade kikat på stora hotellet, som är supermysigt och precis sådär charmigt som vi ville ha. Men dom ska nu stänga i årsskiftet så det blir svårt att bo där i juni 2012 >:-/

    Jag är inte så nöjd,
    men tänkte höra med er andra umeåbrudar om ni vet nåt mysigt hotell som kan rekommenderas och ungefär vad det kostar. Jag hittar ex. inga priser alls till plaza??

  • chabar
    Äldre 21 Sep 17:16
    #94

    Idag var jag och M2B och tittade på herrgårdens festlokal, mycket renovering på gång och sådant. Men HIMMEL så fint det är där! Jisses. Ibland kännsd et lite overkligt att det är vi som ska hålla till där, detär så fint och vackert och vi är ju rätt avslappnade nissar till vardags :P 

    Välkommen till tråden SaraJohanna! Kul med fler Umeåbrudar :)

    Fick höra av Sandra på Baggböle HG att de redan har fått börja ta emot bokningar för fredagar/söndagar under helögerna i juli för att det är många som vill gifta sig och hålla festen där. Blir det en bröllopssommar nästa sommar?? Verkar vara kärlek i luften nu :D

  • chabar
    Äldre 28 Sep 17:42

    Vi bokade kyrkan i somras, bokade Baggböle i onsdag efter att ha sett festlokalen och till våren så blir det prat om meny m.m.. Eftersom Baggböle är lite av en helhetslösning så blir det ju lätt att ordna med maten etc.

    I övrigt så ska jag börja knåpa ihop delar av inbjudningarna, så att de blir klara. Jag har hittat ett nytt projekt, centerpieces av papperblommor!
    www.projectwedding.com/wedding-ideas/diy-wedding-challenge-2010-paper-flower-bouquets

    och blommor i silkespapper:
    svenska.yle.fi/matochfritid/specialartikel.php

    Jag överväger även att pyssla ihop en egen birdcage veil... :)

    Nästa fredag ska jag iväg för att pröva klänningar på Änglalikt, som har San Patrick och Morilee. Eg. har jag varit i kontakt med en stjej som är duktig på att sy om hon ska kunna sy upp min klänning, men kontakten dör av hela tiden så det känns lite sådär..

    Ni andra?

  • chabar
    Äldre 2 Oct 20:57

     


    Jupp, jag håller till på baggböle nästa sommar!


    Som jag förstod det är det redan bokat för alla lördagar i juli 2012, vi har ju sista juni 2012, så om det är sommarbröllop är det värt att prel. boka snart :)


    Jag vet att vi betalar 100 kr per person för lokal/dukning/personal och städning, sen tillkommer mat och dryck beroende på vad man ska äta och vad man vill dricka. Men vi landar nog på ca 500 på mat, men sen tillkommer ju drycken som vi betalar per flaska i slutet. Det kommer ju såklart också att bero på vad vi väljer att dricka till, vi ska prata igenom viner och menyer till våren. Men justnu har vi budgeterat för ca en tusenlapp per gäst - alltså som att gästerna dricker för ungefär 300 kr till middagen. Efteråt kommer det finnas betalbar för gästerna att köpa mer drinkar etc om de själv vill.


    Sandra som vi har haft att göra med har varit väldigt snäll och tillmötesgående!


    Är det ngt mer du funderar på?


     

  • chabar
    Äldre 3 Oct 10:46

    Förresten Höstlöv, grattis! Hur har de första dagarna som nygift varit? Hoppas vi snart får höra mer om umeåbröllopet :D

  • chabar
    Äldre 23 Oct 01:34
    marimekko86 skrev 2011-10-23 00:34:56 följande:
    Inte ens en vecka kvar för mig...iiiiiiiiiiiiih

    Gjorde provuppsättning idag blir såååå fint. Nu är det nära alltså.! Är ledigt hela veckan nu som kommer så jag ska bara fixa naglarna, gå på ansiktsbehandling, pyssla med det sista och bara vänta på dagen D.
    Yey! Vad roligt! Skönt att hinna vara ledig lite innan också och pilla på med såna saker, hoppas att det blir en skön vecka :D
  • chabar
    Äldre 31 Oct 13:03

    Marimekko86 - Hittade era foton på fotografens hemsida, Fantastiska! Heeelt underbara! Och vad ni ser lyckliga ut, så hoppas att er dag var precis det ni drömt om!

Svar på tråden Umebrudar 2011/12