• JulyBrud

    Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii

    Den 2:a Juli 2011 gifter vi oss! Det känns som att det är väääldigt långt kvar. Men samtidigt som man önskar att det vore idag, är det ju så roligt att planera!! (och en hel del att hinna fixa!) så det är nog skönt att det är några månader kvar Glad

    Är det några fler som gifter sej i Juli? Vart? Hur går det för er med planeringen?

    Jag och min fästman är utomlands och jobbar fram till April, så det vore jätte skönt och roligt att få lite tips och uppdateringar om hur det går för er som planerar på hemmaplan!

    Vi ligger till så här i vår planering:


    Kyrka och festlokal bokad (Lunds Domkyrka, Jordberga slott) Tema bestämt (Rokoko/romantiskt, champagne, guld, off white och svartbrunt) Bröllopsklänning klar i grunden (ska nog ändra och fixa en del, vill ha MASSA TYLL) Förrätt och efterrätt klar (sjukt sugen på efterrätten NU!) letar catering i skåne för huvudrätt, tips?) Inbjudningskort designade (väntar på tryck, skickas ut efter nyår, sååå fina!) Bröllopsresa bestämd (en smekMÅNAD i Asien, inte bokad) Värdpar bestämt Hemsida fixad Gästlistan i princip klar
    Endel avklarat, mycket mer att klara av :)
  • Svar på tråden Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii
  • JulyBrud

    Hej :)

    Det gár bra här med, har dock fátt lämna in vár dator för lite service, sá nu har jag varken dator eller internet hemma, sá det blir inte lätt att planera pá distans utan verktyg!!

    Men men, har fátt iväg beställningen pá tärnklänningarna precis, och beställde 30 meter extra tyll sá jag kan leka med kjolen pá min bröllopsklänning :D

    Sen är det mycket bollande fram och tillbaka med min syster som ska ordna dekor/festlokal bl.a. Kommer bli sá himla fint :D

    Lycka till med examensarbete Liina86, ska hálla tummarna för att inget gár sönder :)
    Krya pá dej secretbride, hoppas du fár komma igáng snart igen och má bra!

    Hörs nästa gáng jag kommer över en dator :)

  • The secretbride

    Hej på er!

    är så glad för nu går allt så bra  =)  idag kunde vi äntligen komma iväg till caféet som vi ska beställa catering ifrån. Å det var så fint och fräscht, vi beställde varsin smörgås och dryck till, det var på jättegott bröd och det smakade riktigt bra =P  sen när det lugnat ner sig lite i kassan gick jag och pratade med ägaren. Jag var rätt säker på vad jag ville ha så vi gick igenom det lite snabbt och priset också och det  var bättre än vad jag trodde. Vi hamnade på en buffé på 175 kr / pers. inkl. moms. Trodde första att priserna var exkl. moms. Så nu kunde vi lägga till ett par extra grejer till buffén för de pengarna istället, så det inte ser snålt ut på bordet. Han ska skicka en offert imorn så jag vet vad det hamnar på. Det känns så bra och det kommer bli så gott!! Jag kommer verkligen ta mig dit fler gånger.  =)

    Sen träffade jag min gamla arbetskollega idag, han är grymt duktig på bl.a. dukning och dekoration, han är kock i grund och botten men är otroligt duktig på allt runt omkring också så ska man ha bröllop är han den man ska fråga om hjälp. Han ställde gärna upp, jag älskar ju att pynta å sånt men det har jag ju inte tid med när jag ska vara brud =) men jag känner mig helt trygg att lägga det ansvaret i hans händer. Det kommer bli så bra!

    Annars har det inte hänt så mycket mer, ska börja träna igen så jag verkligen är säker på att jag kommer i min vackra brudklänning =) har köpt en korsett som jag hade tänkt ha på mig under men vi får väl se, för den tar ju också plats under klänningen, provade den idag och jag såg väldigt smal och snygg ut i den så det skulle ju va bra =)   kan tipsa om "korsetten.se" om ni letar efter snygga underkläder, de har väldigt stort och bra utbud.

    Hur går det för er annars??  

  • Liina86

    Låter som ett väldigt bra buffépris, secretbride! Roligt att få hjälp också med dukning och dekoration. Jag är inte sådär jättepysslig så jag har inte tänkt så mycket på sånt. Inte än åtminstone. Tror dock att det blir fint dukat och så även om inte jag lägger mig i =)


    Här har några svar kommit in från gästerna, hittills har alla tackat ja =) Jag är ju så himla nyfiken av mig så jag hoppas att många kommer svara fort =)


    Vi har tänkt ha lite om varje gäst i vårt festhäfte så det ska vi väl försöka börja tänka på snart så att det inte blir en sån där sak som bara känns jobbig sen för att man inte har tid. Annars händer det inte så mycker med bröllopsplaneringen hos oss just nu tror jag... 

  • sahu

    Hej!

    Jag upptäckte för nån dag sen att jag hade ett konto här och tycker det är så kul att läsa olika forum för att få en massa tips och idéer.

    Vi ska gifta oss den 2 juli 2011 i Karlstad. (Är dock norrlänning som bor i Stockholm =)

    I alla fall så känner jag - Shit! vad ni har kommit igång med planeringen. Jag är nog lite efter på den fronten. Men lite är på gång i alla fall.

    - Kyrka bokad
    - Lokal bokad
    - Catering
    - Inbjudningskorten strax färdig och ska skickas ut så fort fästmannen kommer hem från Frankrike.

    Vår färger är vitt och svart samt eventuellt rosa. Men i huvudsak vitt och svart. Jag vet att många tycker det är tråkigt med svart, men jag älskar svart! Så enkelt och elegant.

    Jag tror även vi bestämt vals låten, "Nothing else matters" med Metallica, såån underbar låt. Ska bara tas reda på om det går att dansa till, vilket jag tror.

    Ja, sen tror jag inte att vi kommit nå längre...JO, jag har banne mig köpt min brudklänning idag! Kändes som ett impulsköp, men har haft den klänningen i tankarna lääänge nu. Så jag tror nog den är rätt :)

    Jag kommer nog att hänga på den här tråden och följa hur det går för er alla!

  • Lusinta

    Jag och min sambo kommer oxå att gifta oss den 2/7-2011 Glad. Vi kommer att gifta oss i en liten kyrka som ligger i Saxemara här nere som vi bor. Vi håller på att planera för fullt med både mat och lokal. Både mitt och min sambos följe är färdiga samt vår lilla brudnäbb är oxå färdig. Vi skall gå in lite i viktorian stuk på vårat bröllop så vi försöker leta nu efter saker som skall passa in. Jag kommer att ha en vit lång kjol med en vit korsett sen min sambo kommer att kostym med hög hatt. Hoppas att era planer på resten kommer att gå bra. 

     

  • Liina86

    Välkomna hit sahu och Lucinta!

    Sahu: Jag tycker det verkar som om du också kommit en bra bit på väg i planeringen. Anledningen att jag försöker vara ute i så god tid som möjligt är att jag vet att jag kommer vara jättestressad senare i vår och jag vill verkligen inte att bröllopsplaneringen ska vara något som bara kännsjobbigt och som ett "måste". Därför sysslar jag med det nu när jag har mer tid =)

    Lucinta: Min sambo skulle också älska att få ha hög hatt men det passar inte så bra in i resten av vårt bröllop så jag tror han skippar det.

    Nån av er som har varit på/ska på någon bröllopsmässa? Jag hade inte tänkt det men sen visade det sig att jag måste till Sthlm i jobbet torsdag-fredag så jag bestämde mig för att ta med min mamma på bröllopsmässan på Grand på fredag och sen gå ut och äta efteråt. Hoppas att jag blir lite inspirerad. Just nu är jag mest intresserad av tårtor, brudbuketter och håruppsättningar.

  • The secretbride

    Hej på er allihopa!

    Jag funderar på att gå på bröllopsmässan, har några rabattcheckar hemma men vi får se. Det är säkert kul men ibland blir jag tokig när det är för mycket folk.  Vet inte riktigt om det kommer hjälpa mig med min planering heller eller om jag bara vill ha mer och mer saker till bröllopet =)  börjar redan kännas kärvt med ekonomin.

    Vi har också typ lyckats övertrassera vår gästlista, vi skulle vara max 54 från början men plötsligt är vi 57 istället om nu alla skulle komma inklusive oss, brudparet. Vi har bara plats för 53 personer egentligen men som jag brukar säga, det löser sig. kanske får bli ett barnbord ute på gräsmattan utanför "matsalen" om det är fint väder, de brukar inte vilja sitta still så länge i allafall, ge dom lite leksaker att pyssla med så kanske de är glada.
    Hitta på lite skojig mat som de tycker om =) det löser sig nog...

    Sahu, ja tror att det kommer bli urläckert med vitt och svart, jag såg någonstans här på bröllopstorget  en som skulle ha det och hon hade bilder på klänningar, blommor och bordsdekor och det var så snyggt!!  nästan så man ville byta färgtema själv =)  Och jag är säker på att du gjorde rätt när du köpte din klänning, du hade ju tittat på den så länge så då måste du vetat ändå att det var "din" klänning. Jag kan säga att jag köpte min klänning på impuls men den kändes bara så rätt så fort jag såg den. Det var  en annons på Tradera, vilket jag nog aldrig trott skulle vara platsen jag skulle köpa min blivande brudklänning ifrån.  Det var ett företag som säljer sina klänningar via tradera och allt sköttes väldigt bra med betalning och sånt och när klänningen kom var den helt underbar =) 

    lycka till med all planering!!

  • JulyBrud

    YES! nu har vi hämtat datorn och vi har internet igen!!! så skönt!

    Kul att se att det händer grejer, och att nya "ansikten" tittar in, välkomna Sahu och Lucinta! Det är ju i af över 5 månader kvar, så än så länge, ingen orsak till panik (haha, men den lär komma förr eller senare, för mej i af) Svart/vitt kan verkligen vara skitsnyggt, allt handlar ju om hur man göra saker och detaljerna, så ni kommer alldeles säkert bli jättenöjda, tycker inte alls det är tråkigt, bara snyggt och stilrent! Och viktorian-stuk låter också skitsnyggt! (är själv inne på rokoko...) Vad karln ska ha när vi gifter oss är fortfarande olöst, vi googlar och funderar vidare så länge..

    Jätte skönt för er att ni mår bra och kunnat ordna med buffé/menyn secretbride! Man blir så himla glad för allt som blir billigare än vad man tänkt sig, för det drar då i väg hela tiden :)

    Ja, skönt att det finns folk runt omkring som ställer upp, man kommer nog vara tacksam för hjälp när det närmar sig även om man tycker det är kul att pyssla själv, min syster har gjort ganska många bröllop (och jobbat med scen dekor osv, så det blir nog en del dekor) så jag känner mej helt trygg, har fått se lite bild collage på det hon tänker sej, supersnyggt!

    Jag vill också gå på bröllopsmässa!! men, kommer inte vara hemma i sverige tills dess, så i så fall får det bli efter att jag gift mej, haha (är nog inte lika sugen då) hoppas ni ser mkt kul och blir inspirerade!

    Tror att vi äntligen lyckats hitta en prisvärd cateringfirma som kan ordna en god huvudrätt åt oss, bara att hålla tummarna för att de kan den 2:a Juli!! Lycka till med allt så länge!

  • Liina86

    Var som sagt på bröllopsmässan på Grand i fredags, inte alls så mycket folk så det var skönt. De flesta går väl lördag eller söndag antar jag. Hittade inget sådär super förutom en smyckesdesigner som jag tänkte beställa manschettknappar till sambon från. Vill att de ska vara personliga. Men det var roligt att se på modevisningen med alla klänningar och buketter även om inget var för mig.

    Nu ska jag försöka slänga ihop lite bilder på hur jag vill att manschettknapparna ska se ut, är inte direkt den konstnärliga typen men ska göra ett förslag ändå.

  • The secretbride

    Blev ingen mässa för mig i helgen, blev ingen tid över. men jag var ute och tittade med syrran i olika butiker efter accessoarer till mig och klänning till henne, hon ska vara tärna. Hittade en väldigt snygg klänning till henne men som sagt de kostar en del om man köper en riktig tärnklänning från brudbutik. Den här kostade 2100 kr vilket ändå är billigt för en tärnklänning,  vi ska tänka på saken, för i övrigt var det ingen annan klänning som vi fastnade för.

    När det gäller att hitta brudskor i min smak och en passande väska känns det nästan omöjligt, fram tills idag. När vi var i stan i helgen gick vi runt i massa butiker både vanliga och riktiga brud- och festbutiker men hittade knappt något som var intressant. Det finns knappt några vita skor alls ute nu, det kommer väl till våren. När det gäller väskor finns det nästan bara "hårda" små väskor med konstiga lås och som nästan alltid är täckta med plotter och glitter. Men så idag gick jag förbi en galleria som jag aldrig är i och på deras Bianco hade de Rea och  där på hyllan fanns ett par ursnygga champagnefärgade skor, med öppen tå och lite strass. De kostade 200kr och passade perfekt =) vilken lycka! köpte dem direkt. Sen när jag kom hem tittade jag på en hemsida som heter sweeties.se, de har massa fina saker och där hittade jag MIN väska, det är som en sidenpåse med lite broderier och sånt på och är så söt, kostar 300 kr. Perfekt! Ni ser bilderna nedan.



    Sen har vi lyckats hitta en vigselförrättare också så det känns som om vi kommit en bra bit på vägen. Å  när det gäller bröllopsresa blir det en romantisk weekend till paris =)  min fästman tänkte överrasska mig först men han tyckte det skulle va roligare och lättare att planera tillsammans så får vi båda vad vi vill ha. Känns så bra!!

Svar på tråden Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii