• JulyBrud

    Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii

    Den 2:a Juli 2011 gifter vi oss! Det känns som att det är väääldigt långt kvar. Men samtidigt som man önskar att det vore idag, är det ju så roligt att planera!! (och en hel del att hinna fixa!) så det är nog skönt att det är några månader kvar Glad

    Är det några fler som gifter sej i Juli? Vart? Hur går det för er med planeringen?

    Jag och min fästman är utomlands och jobbar fram till April, så det vore jätte skönt och roligt att få lite tips och uppdateringar om hur det går för er som planerar på hemmaplan!

    Vi ligger till så här i vår planering:


    Kyrka och festlokal bokad (Lunds Domkyrka, Jordberga slott) Tema bestämt (Rokoko/romantiskt, champagne, guld, off white och svartbrunt) Bröllopsklänning klar i grunden (ska nog ändra och fixa en del, vill ha MASSA TYLL) Förrätt och efterrätt klar (sjukt sugen på efterrätten NU!) letar catering i skåne för huvudrätt, tips?) Inbjudningskort designade (väntar på tryck, skickas ut efter nyår, sååå fina!) Bröllopsresa bestämd (en smekMÅNAD i Asien, inte bokad) Värdpar bestämt Hemsida fixad Gästlistan i princip klar
    Endel avklarat, mycket mer att klara av :)
  • Svar på tråden Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii
  • JulyBrud

    Ringde precis och pratade med dom vi ska besälla tårta av, jätte trevliga, jobbigt att man inte kan boka in möte föränn i slutet av april!! Men vi får hoppas att dom kan göra den som vi vill ha den :) LIte sådär rokoko (men självklart med en del ändringar, men den här känslan (nr 1) vill i af jag ha!....min blivande har fastnat för en ännu pråligare, nr 2, haha, trodde jag aldrig!)

    Vi kommer också vara i en större kyrka än antal gäster :P Brukar det vara värdparet som även hjälper gästerna till rätta när de kommer till vigseln? (jprecis som du säger darling daisy, man vill ju inte att alla ska hamna längst bak!)

    Kul att du har klänningprovning framför dej :) jag är lite avis! (även om jag älskar min)

    Jag håller med sommarbrud (grattis förresten, du skrev det 100:e inlägget, roligt, vi andra borde kanske skrapa ihop till ett pris eller nåt? haha!) kan du så gör egna! fint! du hittar säkert en massa inspirerande material när du shoppar loss på ullared/panduro out let :)

  • JulyBrud
    Sommarbrud skrev 2011-02-04 16:50:13 följande:
    Gör egna inbjudningskort det e så fint jag e helt ohändig så fick beställa färdiga:(
    man kan ju inte göra allt till sitt bröllop tyvärr, vi har väl alla våra små svagheter :) jag är inte ohändig, men jag har INGET tålamod....så jag var också körd när det gällde inbjudningskorten, som tur är har jag en syster som alltid engagerar sig helhjärtat i 100 saker samtidigt, så hon slängde sej på uppgiften, dom blir jättefina!
  • Sommarbrud

    Vilka tårtor !!!Fina! Vart ska ni beställa? Nu fick jag lite ångest.. Måste också boka ngn som vill göra våran tårta.

    Ja men se där vilken tur att jag skrev ngt klokt som det 100: e inlägget :)

  • JulyBrud

    :) haha, javisst, bra där!

    Vi vet inte riktigt än, pratade med tårtesset/staffanstorp idag, jätte trevlig, och jag skulle tro att det blir hon, men svårt innan man haft första mötet och diskuterat vad som är möjligt och inte med designen (vill ju inte ha en massa plast/fejk grejer som måste plockas bort).. ca 53-55 :- biten trodde hon (ligger väl runt där tror jag? nån som vet?) Tror det är lite olika runt i landet, tyvärr verkar det lite dyrare runt sthlm, MEN desto mer utbut så man har möjlighet att få drömtårtan :)

    Kommer fortsätta googla lite, så är det nån som har bra tips på tårtmakare i skånetrakterna som klarar det lilla extra är det bara att dela med sej :)

  • Sommarbrud

    Det var ett bra pris! Ja men det verkar finnas billigare i sthlm också har fått lite tips på ställen där de tar ca 55 kr biten. Där vi ska ha festen ville de ha 95 kr biten! Tack men nej tack var mitt svar på det

  • JulyBrud

    Just det! Jag hittade ju ett ställe jag önskar hade funnits längre söder ut OCH varit lite billigare (vet ju inte vad ni har för budget, så jag kan ju föreslå dom)

    O holy sweets heter dom, längre ner på den här sidan har dom jättemysigt uppduk a la rokoko som jag älskar! Deras tårtor om man tittar på deras hemsida ligger runt 85:-/biten (vilket är mer än vad jag är villig att betala, men dom gör grymt fina tårtor)

    holysweet.blogspot.com/search%3A00%3A00-08%3A00&updated-max=2011-01-01T00%3A00%3A00-08%3A00&max-results=31

    (hemsida: www.holysweet.se/page7.html, men där var det inte så mkt bilder)

  • JulyBrud

    ah! såg att vi skrev samtidigt :) ja, verkligen, håller med, gissar på att 85:- är också nej tack då :)

  • Sommarbrud

    Vilka fina tårtor och bakverk, sidan sparas bland mina andra inspirations sidor:)

    Jag kan not tänka mig betala men vi betalar helt galet mkt (enligt mig) För stället där vi ska vara på så då tyckte jag 95 kr biten var lite mkt och deras förslag var inte så unikt. Så hittar jag ngt bra så kan jag betala men vet ju inte ens vad vi ska ha för tårta. Min sambo gillar inte tårtor men det gör jag :) :)

  • JulyBrud

    Mmmm, tårta och klänning, tror det är överst/viktigast på min lista (förutom då att gifta sig med den man vill dela resten av livet med!!! haha, tur att man fortfarande kan prioritera hyfsat rätt)

  • Sommarbrud

    Ja sen tycker jag festen kommer på en stark topp 5! Just nu letar jag efter ett band som kan spela på kvällen/natten. Sen fotograf men det verkar ordna upp sig nu mkt pengar där kan jag tycka men det kanske e värt det ?

Svar på tråden Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii