• JulyBr­ud
    Äldre 17 Dec 17:08
    27417 visningar
    217 svar
    217
    27417

    Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii

    Den 2:a Juli 2011 gifter vi oss! Det känns som att det är väääldigt långt kvar. Men samtidigt som man önskar att det vore idag, är det ju så roligt att planera!! (och en hel del att hinna fixa!) så det är nog skönt att det är några månader kvar Glad

    Är det några fler som gifter sej i Juli? Vart? Hur går det för er med planeringen?

    Jag och min fästman är utomlands och jobbar fram till April, så det vore jätte skönt och roligt att få lite tips och uppdateringar om hur det går för er som planerar på hemmaplan!

    Vi ligger till så här i vår planering:


    Kyrka och festlokal bokad (Lunds Domkyrka, Jordberga slott) Tema bestämt (Rokoko/romantiskt, champagne, guld, off white och svartbrunt) Bröllopsklänning klar i grunden (ska nog ändra och fixa en del, vill ha MASSA TYLL) Förrätt och efterrätt klar (sjukt sugen på efterrätten NU!) letar catering i skåne för huvudrätt, tips?) Inbjudningskort designade (väntar på tryck, skickas ut efter nyår, sååå fina!) Bröllopsresa bestämd (en smekMÅNAD i Asien, inte bokad) Värdpar bestämt Hemsida fixad Gästlistan i princip klar
    Endel avklarat, mycket mer att klara av :)
  • Svar på tråden Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii
  • JulyBr­ud
    Äldre 17 Dec 18:19
    #2

    Hej Liina86!
    Åh vad härligt med maldiverna Glad

    Vad blir det för meny (om man får fråga) och hur har ni gjort med maten? eget/catering/eller på plats?
    Det är mest mat (huvudrätten då) och tårta som jag håller på att googla/maila om just nu (lite frustrearande att inte kunna ringa runt, fråga och få svar direkt, men det skulle kosta 6,50:- i minuten härifrån och det blir ju enhel del "samtal" med planeringen, vore tråkigt att låta det äta på bröllopsbudgeten, haha)

    VIlka sånger blir det? Vi har ordnat med solister/musiker, men har svårt att bestämma låtar, hittlls bara "vår låt" bestämd..men det var den ju redan innan

    (Till "alla")

    Ser ut som att man får räkna med 40-50:- tårtbiten om man vill ha en fin tårta? Eller är jag ute och cyklar?

    & just det, lägger till


    Fotograf på min avklarat lista Glad
  • JulyBr­ud
    Äldre 17 Dec 18:56
    #4

    Tack snälla Glad frågor kommer definitivt att komma!

    Låter vackert med 1700-tals herrgården och lite gammaldags (klart jag tycker, är ju själv inne på det, bara 100 år senare än ni, haha)

    Skönt att bli kär vid första ögonkastet! Jag hoppas jag blir nöjd med min klänning, annars får jag ut och panikleta när jag kommer hem till Sverige två månader innan bröllopet, gah!

    Imponerad av alla er som orkar lägga ner tiden och pysslet med att göra egna, men dom blir ju oftast finare/personligare än färdig köpta. Jag kan tyvärr inte ta cred för våra underbara kort, då min syster står för allt från design till tryck, men jag tänker ta cred för att hon är min syster ;) Tänkte skicka ut dom efter nyår, skickar inte ut STD-kort och vill att folk ska hinna planera in med semester och så, är det lagom att skicka i Januari då?

    Chokladfabrikens hemsida har jag varit inne och kollat på.....flera ggr :P dom kostar 55:-/bit va? (Kanske måste lägga på lite på "tårtbudgeten"...har räknat med 40:-/bit men tänker inte kompromissa med vilken tårta man vill ha)

    Lycka till med vidare planering!

  • JulyBr­ud
    Äldre 18 Dec 12:54
    #6

    Menyn låter fantastiskt god, och lyxigt att kunna välja mellan kött och fisk och vegetariskt. Jag tror vi lutar att ha någon slags vilt till hr, men vet inte vi man helst vill ha, älg, hjort, rådjur?? (Tror inte vi behöver ett vegetariskt alternativ, men kommer kolla upp det såklart) ....Men, känns som att det passar in i temat (rokoko, dvs "a lá slutet av 1800-tal").. Beror lite vilket kött det blir till carpaccion/förrätten...som också blir på vilt...lamm hade nog passat bäst i helheten av menyn, men jag är inte så förtjust i lamm Obestämd kan man ha vilt på vilt? svååårt, några förslag?


    Förrätt: Carpaccio på vilt med rostade pinjenötter, basilika dressing, rucola och parmesanflakes (och kanske något mer...förslag?) Huvudrätt: ??? Efterrätt: Mandelmjölkspanacotta med en kola smaksatt av havtorn & "macaroner" med krämig fyllning
    Vad romatiskt med låtarna, skönt att låta musiken tala lite för en, man kommer nog vara antingen nervös eller som i en dimma ;) ändå... Annie's song är jätte fin tycker jag. Utgångslåt är svårt, vi vill också ha en lite mer "glädje/up beat", den enda vi kommit på är "signed sealed delivered" som jag vekligen gillar, men ska se om man kommer på nåt mer orginellt ;) ..fast, känner man att man vill ha den så behöver ju inte allt va så himla orginellt hela tiden, kommer vara gott om "personliga touchar" hela dagen lång Skrattande

    Har ni bestämt ingångsmusik?

    Vi funderar på acapella sång "when you say you love me" från andra vers... Ja, vi får se, har EN röst i min bekanskapskrets som jag skulle njuta av att höra acapella i lunds domkyrka :) så jag hoppas hon kan/vill (har många vänner/kollegor med gudomliga röster, med krävs en särskilt klang för att klara av att bära upp en låt helt utan musik och få det stämningsfullt och vackert!) Fler förslag på låtar som passar acapella som ingångsmusik vore uppskattat!

    Vi kommer bjuda 95-100 gäster, listan är klar, i alla fall med vänner biten, men jag har så stor släkt och har fått skära bort så mkt, vissa kusiner kanske kanske kommer med på listan i alla fall... vi får se i januari, som då låter lagom att skicka ut inbjudningarna i.. Hur många gäster ska ni ha?
  • JulyBr­ud
    Äldre 18 Dec 13:35
    #7

    ps. har inte heller så bra koll på blommor, men har hittat några jag verkligen tycker om.. kanske kan ge inspiration

    Pion, Ranuncula, Ranunkel, Dahlia och givetvis lite klassiska rosor (creme färgade, gammaldags rosa, najs) Inte säsong för alla, men allt går och få tag på om man vill...

    Lägger in lite bilder i mitt galleri :)

  • JulyBr­ud
    Äldre 18 Dec 19:12
    #11

    Hej Glamourama & Luckliga Tettan! Ja, skönt att vara på banan ;)

    Vilken vacker bukett, jag har bara lite idéer om hur jag vill att min ska se ut, men inget bestämt, jag gillar den med bara dahlior i mitt galleri, vi får se hur det blir med det! Har i af en som ska binda dom åt mej som är duktig, bara att välja blommor och form!

    Mmmmm, tårtan låter jätte god :)
    Jamen visst, man önskar att man kunde skippa gästlistebiten och bara få bjuda alla, men men, man vill ju kunna göra dagen speciell också, så det får bli en balansgång!

    Ja, kanske älgstek, m m m, det är så gott, vi får se vad de cateringföretaget jag kontaktat kan erbjuda!

    Åh, visste inte att man kan beställa särskilda frimärken, va inne och kollade lite på postens hemsida, klart man ska ha ett frimärke som går lite i stil :D tack för idén!

    Det är roligt med lite otippade låtar som betyder nåt för just brudparet, så det ska va! (tycker jag i af)

    Frisyr är inget jag bestämt än, men googlat mkt :D skulle vilja ha lite romantiskt/rokoko, lite större, jag älskar att ha mkt hår! Har ganska långt, men gillar att "fylla på lite"! Ska hitta bilden jag har som lite utgångspunkt och lägga in den sen, men måste snart gå på jobb! Ska in och titta lite på hårnålar sen också :)

  • JulyBr­ud
    Äldre 18 Dec 19:13
    #12

    Förlåt! Lyckliga Tettan menade jag! Skrattande

  • JulyBr­ud
    Äldre 19 Dec 01:00
    #15
    Maria skrev 2010-12-18 21:51:59 följande:
    Vi gifter oss 30juli!
    Kyrkan bokad!

    Har en del kvar!
    Tur att det är en del tid kvar då :) vi sätter igång på "allvar" efter nyår, mycket av det vi gjort hittills är mest för att man inte kan hålla sej, haha! Lycka till med planeringen!
  • JulyBr­ud
    Äldre 19 Dec 01:21
    #16

    Här är lite grunden till frisyren jag funderar på....eller om jag kommer ha utsläppt, är lite inne på det med, men då kommer jag definitivt ha i löshår, har längden, men vill ha meeer! Det är också väldigt jag att ha det utsläppt..



    Det jag gillar med den här uppsättningen är att man vill inte, som du Liina86 skriver, behöva vara orolig för att frisyren ska "rasa" eller försämras under dagens gång, den här är lite ruffsig i sej, och att behålla nåt ruffsigt är inte lika svårt :P

    Sen älskar jag flätor också, så kanske nån liten detalj som typ


    Håller också med dej och secret bride, även här en av anledningarna till att vi slopade STD-korten!


    Ja, lägg in, kort på inbjudningar är roligt att se! 


    Va inne och kollade på tiaror och hårnålar precis www.tiaror.se/index.htm
    man blir sugen på både det ena och det andra :P men får väl vänta tills man är klar med klänningen!

  • JulyBr­ud
    Äldre 20 Dec 13:38
    #20

    Ja, jättefin inbjudan! Och jag gillade dina frisyrer också, särskilt den första, najs!

    Visst är det roligt att planera, jag längtar tills min klänning är klar! Så man kan bestämma detaljerna som smycken osv!! (Provade den förövrigt igår, basen till min klänning dvs, åh, jag älskar den, och den kommer bara bli bättre när jag fixar en maffig underkjol och bylsar upp tyllen lite a la rockigt rokoko!!)

    Det här var inspirationen till min klänning, även om min inte ser ut exakt så, så blev jag kär i kjolen:



    Jag kommer ockå undan väldigt billigt med mina inbjudningskort tack vare min syster som trycker nästan gratis på sin arbetsplats, så det blir i stort sett bara material och porto, lite drygt 500:- för 75 st egen designade personliga inbjudningar (inkl. portot då!) Jag är helt klart nöjd! :) Emblemet på min profilbild är i bakrunden med tryckt gammaldags stil på ett trevikt offwhite papper som man öppnar som ett gammaldagsbrev som är förseglat med ett sigill.

    Usch, tråkigt med en sjuk karl, att vara magsjuk är verkligen inte roligt! Hoppas han mår bättre snart! Vi ska också boka flygbiljetterna i dagarna, har satt deadline innan jul :) känns så spännande!
    Vi har en månad på oss, tror vi har bestämt resevägen:
    Köpenhamn-Paris Paris-Kuala Lumpur Kuala Lumpur-Kambodja Kambodja-Chiang Mai (thailand) Chiang Mai-Bangkok Bankgkok-Koh Samui (Koh Thao och Koh Phangan) sen via Kuala Lumpur-Paris-hem :)
Svar på tråden Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii