• JulyBr­ud
    Äldre 17 Dec 17:08
    27511 visningar
    217 svar
    217
    27511

    Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii

    Den 2:a Juli 2011 gifter vi oss! Det känns som att det är väääldigt långt kvar. Men samtidigt som man önskar att det vore idag, är det ju så roligt att planera!! (och en hel del att hinna fixa!) så det är nog skönt att det är några månader kvar Glad

    Är det några fler som gifter sej i Juli? Vart? Hur går det för er med planeringen?

    Jag och min fästman är utomlands och jobbar fram till April, så det vore jätte skönt och roligt att få lite tips och uppdateringar om hur det går för er som planerar på hemmaplan!

    Vi ligger till så här i vår planering:


    Kyrka och festlokal bokad (Lunds Domkyrka, Jordberga slott) Tema bestämt (Rokoko/romantiskt, champagne, guld, off white och svartbrunt) Bröllopsklänning klar i grunden (ska nog ändra och fixa en del, vill ha MASSA TYLL) Förrätt och efterrätt klar (sjukt sugen på efterrätten NU!) letar catering i skåne för huvudrätt, tips?) Inbjudningskort designade (väntar på tryck, skickas ut efter nyår, sååå fina!) Bröllopsresa bestämd (en smekMÅNAD i Asien, inte bokad) Värdpar bestämt Hemsida fixad Gästlistan i princip klar
    Endel avklarat, mycket mer att klara av :)
  • Svar på tråden Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii
  • Sommar­brud
    Äldre 5 Feb 21:31

    Darling daisy: Ja ingen dum idé att inte ha tärnor faktiskt:) Men de är roligt oxå och deras klänningar blev fina svårt att hitta likadana när det är två helt olika personer som ska ha dem..

    Ja det finns så många fina korta jag tänkte först köpa en kort och ha på festen men det kanske e krångligt att byta om ?

  • Darlin­g Daisy
    Äldre 5 Feb 21:50

    Har också lekt med tanken på två klänningar, eftersom det kommer att bli en lång dag för oss. Fast det känns samtidigt onödigt att köpa två klänningar som bara ska användas en halv dag var... 
    En sak som jag definitivt behöver tänka på är dock något slags kofta eller liknande att sätta på på kvällen. Vår fest ska vara i vår ombyggda ladugård så där kommer förmodligen att vara ganska kallt på kvällskvisten. Och att bara slänga på sig nån av min vanliga tröjor över den fantastiska brudklänningen skulle se superkocko ut!
    Tips?

  • Sommar­brud
    Äldre 5 Feb 21:51

    Hmm svårt det där med ngt fint till brudklänning.. Jag återkommer med förslag sitter o surfar en del på dagarna så ngt borde jag hitta:)

    jag ska iof köpa två klänningar men båda är långa...

  • Darlin­g Daisy
    Äldre 5 Feb 21:56

    Oh, vad snällt om du kommer med tips! Jag är så dålig på att hitta saker på nätet... 

    Nu är det dags att gå ut i stallet och ge hästarna kvällsmat innan jag kraschar i sängen.

    Godnatt! 

  • Sommar­brud
    Äldre 5 Feb 22:02

    Godnatt! Återkommer med bilder :)

  • Sommar­brud
    Äldre 5 Feb 22:25




    Darling daisy: Vet att du gott och lagt dig:) men gjorde en snabb sökning vet inte allt vad du e ute efter men hittade några långärmade förslag. Vad e du ute efter?
    Bifogar lite bilder i alla fall
  • JulyBr­ud
    Äldre 6 Feb 02:44

    Ja, och där hade jag skrivit långa fina svar som försvann :P ...återkommer imorgon!!

  • Darlin­g Daisy
    Äldre 6 Feb 07:52

    Tack för förslagen, Sommarbrud! Det var snygga överdelar. Eftersom jag inte vet hur klänningen kommer att bli, så är det ju supersvårt att veta vilken stil på kofta/bolero som skulle funka. 
    Den sista var mycket bröllopig och passade super till hennes klänning. 

  • The secret­bride
    Äldre 6 Feb 11:31

    Jag slår nog till på den första slöjan, jag har blivit helt tokig i den. Brukar maila mormor också och bolla idéer och hon tyckte också bäst om den =)  tack för feedback!

    Jag hade inte heller tänkt ha tärnor först, jag gifter mig borgligt och vigseln blir väldigt kort så jag tänkte att det behövs ju inte. Men så blev det en tärna ändå, min syster. Det är roligt att ha någon att planera med och hon ville vara med speciellt då brorsan ska vara toastmaster. Plus så kommer vi närmare varandra vilket känns väldigt  roligt. Vi har letat efter en klänning till henne och hittat en jättefin som jag tror att jag kommer köpa. den kostar 2100 kr och det är en klänning som hon kan ha vid andra tillfällen. Men det är sjukt dyrt med riktiga fest- tärnklänningar, det är svårt att hitta under 2000 kr.

    å igår beställde jag en helt underbar underkjol, med massa tyll och jag hoppas att den passar till min klänning. Kände när jag provade klänningen att den behövde lite extra lyft. Jag har letat länge efter en kjol men det är så dyrt, den jag ville ha kostade ca 900 kr. Funderade på att hyra en också men det skiljer sig inte mycket i pris. Sen hittade jag en på "Tradera" för endast 350 kr + frakt så jag beställde den. Så nu hoppas jag bara att den passar till klänningen =) man kan hitta mycket kul till bra pris på Tradera så titta gärna där om ni söker något.

    här är några andra bra hemsidor:

    www.wed-shopping.com - accessoarer, boleros, slöjor, handskar m.m.
    www.shop.texttalk.se/se/shop.php?id=2197    - "Dreambride" -  klänningar och tillbehör
    www.bagsandfashion.com accessoarer, smycken m.m.
    www.diadema.se - bra urval av tiaror plus andra accessoarer
    www.tiaror.se  hårsmycken
    www.sweeties.se  accessoarer plus roliga dekorationer.
    www.myheart.se   - dekorationer m.m.
    www.romance.se  - dekorationer m.m.

    lycka till!!

  • Liina8­6
    Äldre 6 Feb 12:31

    Hej igen allihopa!

    Oj, vad det hänt mycket i den här tråden de senaste dagarna. Roligt!

    Angående Paris är jag ingen expert tyvärr men jag delar kontor med en kompis som bott där så jag ska fråga henne vad hon tycker är mest värt att se så återkommer jag =)

    Vi betalar 15000 för vårt liveband vilket ju är otroligt mycket pengar men överst på min lista står inte som för många brudar klänningen utan en riktigt rolig fest så jag är rätt säker på att det kommer vara värt det. Fotograf däremot har vi hittat en som inte alls är spciellt dyr men som vi vet är duktig för han fotade min systers bröllop. En av mina kusiner ska också fota en massa under mingel och festen och han är hur duktig som helst, har en liten fotoutställning nu och jobbar på en bok med foton och texter om den resan han gjort över hela världen det senaste året.

    Oj, vad dyrt det verkar vara med tärnklänningar, kanske bra då att jag inte ska ha någon tärna =) Vi ska dock ha ett värdpar som har en liknande funktion så jag har ju nån som hjälper mig med allt jag kan behöva under dagen.

    Fina slöjor secretbride, speciellt den första som var lite annorlunda =)

    Jag funderar också mycket på tårtor, vad som ska vara i och hur de ska se ut. Kan inte bestämma mig! Tårtan görs på stället där vi gifter oss av en tjej som verkar väldigt duktig. Fick se några bilder på några hon gjort och de var hur coola som helst, snacka om  jobb som läggs ner på dessa. Till en av tårtorna hade hon suttit och handgjort dekorationer i marsipan i tre dagar!

    Ha en fortsatt trevlig söndag. Här är det dags för storhandling och tvätt =(

Svar på tråden Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii