• JulyBrud

    Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii

    Den 2:a Juli 2011 gifter vi oss! Det känns som att det är väääldigt långt kvar. Men samtidigt som man önskar att det vore idag, är det ju så roligt att planera!! (och en hel del att hinna fixa!) så det är nog skönt att det är några månader kvar Glad

    Är det några fler som gifter sej i Juli? Vart? Hur går det för er med planeringen?

    Jag och min fästman är utomlands och jobbar fram till April, så det vore jätte skönt och roligt att få lite tips och uppdateringar om hur det går för er som planerar på hemmaplan!

    Vi ligger till så här i vår planering:


    Kyrka och festlokal bokad (Lunds Domkyrka, Jordberga slott) Tema bestämt (Rokoko/romantiskt, champagne, guld, off white och svartbrunt) Bröllopsklänning klar i grunden (ska nog ändra och fixa en del, vill ha MASSA TYLL) Förrätt och efterrätt klar (sjukt sugen på efterrätten NU!) letar catering i skåne för huvudrätt, tips?) Inbjudningskort designade (väntar på tryck, skickas ut efter nyår, sååå fina!) Bröllopsresa bestämd (en smekMÅNAD i Asien, inte bokad) Värdpar bestämt Hemsida fixad Gästlistan i princip klar
    Endel avklarat, mycket mer att klara av :)
  • Svar på tråden Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii
  • Liina86

    DarlingDaisy: Fina kläder! Hur många gäster har ni? Jag har inte varit på något bröllop utan toastmaster men jag har varit på middagar liknande bröllop utan toastmaster och jag måste säga att det har inte varit sådär jättebra tyvärr. En toastmaster gör ju mer än att bara hålla ordning på talen. När jag själv varit toastmaster (eller toastmadame heter det väl men jag tycker det låter så fånigt) så har jag hälsat välkomna, informerat om praktiska saker som var man kan hänga av sig, var toaletterna finns osv. Jag har även haft kontakten med serveringspersonalen om när maten ska serveras och dukas av o.s.v. På mina kompisars bröllop höll jag också i ett par lekar men sånt är det ju frivilligt om man vill ha. Jag anser bara att allt flyter på så mycket smidigare om man har en toastmaster, annars kommer ju alla gäster fråga er om allt och på ens bröllopsdag tycker jag att man ska få koncentrera sig helt på varandra och på att ha riktigt kul såklart Glad

    För mig är det just nu spännande saker som händer i bröllopsförberedelserna. Min vigselring ska hämtas i morrn, känns lite pirrigt eftersom jag bara har försökt förklara för guldsmeden hur jag vill att den ska vara. Tänk om hon missuppfattat allting! Sen kanske sambons manschettknappar som jag specialbeställt kommer i morgon också om jag har tur. På lördag ska jag försöka mig på att boka en florist och bestämma brudbukett. Kanske att jag ska försöka hitta en kravatt till sambon också på en gång.

    Hoppas allt går bra för er allihopa!

  • huni

    Hej Jag gifter mig den 16 Juli! Vi har ännu inte skickat ut inbjudningar, vart har ni köpt era ifrån, eller har ni gjort dom själv? Vi kommer har 200 gäster..

    tack för svar!

    / HANNA

  • JulyBrud

    Låter som det händer mkt nu :) kul.

    Darling Daisy: det är eran fest och ni ska ha den precis som ni vill, men fundera på det, min tanke om toastmaster är att även om det bara skulle vara ett tal så kommer det bli mer avslappnat för både talare och er om nån annan bär ansvaret för att "hålla koll"... att också kunna släppa flytet under middagen och bara njuta tror jag också ni skulle uppskatta väl när det är dax, speciellt OM något skulle strula (skulle kunna bli en stor grej och en stressfaktor för er, men en liten sak/lätt att lösa för en person som inte står i fokus som snabbt kan fixa till problemet). Även om det bara är ytterst små detaljer att släppa så tror jag det gör stor skillnad i att kunna slappna av och njuta, och det ska man få lov att göra den här dagen. Så tänker jag i af, sen om det är vad ni vill eller inte är ju helt upp till er :)

    Fina kläder, kul att det går att hitta (jag är nervös inför att komma hem och bara ha två månader på oss att fixa hans kläder, då gäller det att man hittar det man vill ha så det inte blir en alltför dyr historia)

    Liina86, spännande med ringen, det betyder att du fått den nu, är du nöjd?

    Huni, hej :) Min syster gjorde våra (107 gäster bjöd vi, gjorde 65-70 kort tror jag) och vi har skickat ut dom för en dryg vecka sen. 200 är klart mkt att göra själv, men är det mkt familjer eller åtminstone par så blir det ju inte lika många, är det däremot singlar så :) ...ja, blir det ju en del. Det var väldigt tidskrävande, men blev OTROLIGT bra, så tycker du det är kul, gör dom själv, annars köp! Det är mitt tips i af!

  • The secretbride

    Hej på er!!
    åh va kul att läsa hur det går för alla... nu är det inte långt kvar =)

    darlingdaisy - jag skulle nog oxå rekomendera att du har en toastmaster eller någon som styr allt och ser till att allt går enligt plan så inte ni plötsligt får massa frågor och måste ta itu med några eventuella problem. Jag försöker lägga bort så mycket ansvar som möjligt på andra så att vi bara ska kunna njuta och ha roligt, det är också något som våra föräldrar insisterar på. Så vi kommer nog inte få göra något annat än just tänka på oss själva =) känns lite konstigt då jag gärna vill ha kontroll men nu måste jag släppa den och verkligen lita på de andra. 

    När det gäller buffén tycker jag priset är rimligt, vår buffé går på 185kr /person. Man får liksom jämföra olika ställen, vissa är väldigt dyra men 200 kr är överkomligt tycker jag.  satsa på det om ni är nöjda med maten och känner att ni har råd.

    Liina - blev du nöjd med ringen!!? levde den upp till förväntningarna? =)

    Huni -  hej! jag gjorde mina egna kort men vi är bara 54 gäster så det är bara 1/4  av hur många ni kommer vara. Jag klarade mig med att göra 27 inbjudningskort och det var ändå rätt pillrigt, kul men tidskrävande. Jag blev väldigt nöjd med resultatet också men om du känner att du inte har den tiden att pyssla själv kan du beställa riktigt fina och färdiga via nätet. Det kan vara värt om du nu inte väldigt gärna vill göra egna. På www.romance.se kan du bygga ihop bl.a. fina inbjudningskort, placeringskort och festprogram. Vi tänkte beställa specialdesignade servetter därifrån med våra namn och bröllopsdatumet.  Ett tips bara!

    själva är vi klara med borsdplaceringen och den känns väldigt bra måste jag säga =)  uppdaterade nyss i vår bröllopsbok, kul att fylla i och se hur långt man har kvar.

    ha det så bra!!

  • Liina86

    Ringen blev väldigt bra, stenen var något högre än vad jag trott så först kändes den lite väl prinsessaktig men jag gick runt med den lite hemma i helgen för att vänja mig och nu älskar jag den =P Längtar ännu mer efter att bli gift så att jag får ha den varje dag =)


    I fredags fick jag också mannens manschettknappar som jag specialbeställt och de var väldigt fina. Han ska få dem på måndag när han fyller år så jag hoppas att han blir glad.


    En kompis till oss designade våra inbjudningar och sen tryckte vi den på ett litet tryckeri på universitetet där vi jobbar. Vi bjöd nästan 100 personer men eftersom inbjudningarna inte gjordes för hand så blev det ju inte jobbigare att göra 100 än 1, tar bara en himla tid att skriva alla adresser. Jag har tänkt lägga upp bilder på inbjudningarna men jag har de bara i pdf-format och det går inte att lägga upp det på bröllopstorget tyvärr.


    I lördags bestämde jag mig äntligen för en brudbukett också och beställde den. Jag är ju inte direkt en blomsterintresserad person och ville ha något väldigt enkelt så det blir ca 50 cm långa vita kallor med ett mörklila band om.  Tror det blir fint och passar mig som person.

    Ha det bra allihop!

  • Darling Daisy

    Tack för input angående toastmaster/värdpar!!
    Vi kommer nog att försöka få någon att ta lite av de uppgifterna på sig, men vet inte exakt hur vi tänkt det ännu.
    Vi vet heller inte riktigt vem/vilka vi skulle kunna fråga. De naturliga valen är nyblivna föräldrar eller höggravida - så vi vill inte begära stort engagemang från just dom personerna!

    Hade en liten dust med blivande svärmor idag! Eller dust o dust - hon ringde och frågade, eller snarare konstaterade, att hon, svärfar och sambons syskon (7 pers) skulle sova i vårt hus på bröllopsnatten!
    Då harklade jag mig o sa att vi kommer att sova hemma så vi vill inte ha hela huset fullt med folk. Det var inte helt poppis!  
    Nåja, det löser sig nog bara de fått tänka lite på saken. Är inte oroad över att det ska bli ett riktigt "problem". 
    Är mest stolt över att jag direkt sa nej och inte fegade ur och sa att det är okej! 

     

  • Liina86

    Darling Daisy: Önskar dig lycka till i fortsatta jakten på toastmaster. Bra också att du sa ifrån till svärmor direkt. Min erfarenhet är att det alltid blir en större konflikt av det senare om man inte är rak från början. Hoppas att det ordnar sig när de fått tänka över det hela lite

  • JulyBrud

    Darling Daisy: Ja, bra där! Lätt hänt att man blir tagen på sängen, och då blir det en större konflikt sen. Har ni barn? är det därför ni sover hemma? Annars är ett förslagatt dom kan ju få boka en fin romantisk svit åt er (blir ju billigare än hotell för 7 pers) så kan dom få sova i huset, dvs spara en slant + göra nåt fint för er... Ett bra förslag, men lite svårt att lägga fram kanske ;)

    Liina86; kul/skönt att du blev nöjd/kär i ringen :) & det låter som en snygg och stilren bukett.

    secretbride; guuuud vad skönt att kunna börja med det redan, har trillat in gott om svar men är desto fler kvar (inte lönt att börja än, för vi har en del over seas gäster, och jag vet att inte alla kommer kunna komma... så det är bara att snällt vänta till deadlinen för oss)

    Just nu håller jag på att googla hotell i paris som en galning, vi kommer bara ha en heldag & två nätter där, så man vill att det ska vara centralt, men centralt betyder givetvist dyrt, så vill man att det ska vara centralt & fint, ja, då kanske man får skippa resten av asien rutten, haha!! Har hittat några som ligger riktigt bra och har en "paris-charm" över sig.... till ett, om man jämför med de på riktigt dyra hotellen, bra pris... Ligger mellan notre dame och eiffel tornet, så bättre läge får man nog leta efter i af, men om nån har några bra hotell tips så är det bara att ösa på! Och hur tar man sej bäst från flygplatsen (orly) till centrala paris? Utan att behöva byta mellan olika transportmedel? (taxi, shuttle transport, metron??)

    Ha det!

  • MissNina

    hejsan, jag hoppar in här. vi ska gifta oss den 2:a juli =).
    Det som inte är klart än är hela menyn och tårtan och ev solist under vigseln och även om vi ska åka någon bil från kyrkan. och blommorna.

    våra inbjudningart skickade vi ut 20:e feb och de hade jag gjort själv. nästan alla har svarat.
    jag tänkte kolla med er om ni har lite tips på olika frisyrer gärna uppsatt och ev blommor som går i lila färg.

    något som jag har missat?

  • Liina86
    JulyBrud skrev 2011-03-22 14:18:12 följande:
    Just nu håller jag på att googla hotell i paris som en galning, vi kommer bara ha en heldag & två nätter där, så man vill att det ska vara centralt, men centralt betyder givetvist dyrt, så vill man att det ska vara centralt & fint, ja, då kanske man får skippa resten av asien rutten, haha!! Har hittat några som ligger riktigt bra och har en "paris-charm" över sig.... till ett, om man jämför med de på riktigt dyra hotellen, bra pris... Ligger mellan notre dame och eiffel tornet, så bättre läge får man nog leta efter i af, men om nån har några bra hotell tips så är det bara att ösa på! Och hur tar man sej bäst från flygplatsen (orly) till centrala paris? Utan att behöva byta mellan olika transportmedel? (taxi, shuttle transport, metron??)

    Ha det!
    Jag har bott på le general i Paris. Helt ok pris. Var ganska modernt i stilen men vet inte riktigt vad ni är ute efter?
Svar på tråden Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii