• JulyBrud

    Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii

    Den 2:a Juli 2011 gifter vi oss! Det känns som att det är väääldigt långt kvar. Men samtidigt som man önskar att det vore idag, är det ju så roligt att planera!! (och en hel del att hinna fixa!) så det är nog skönt att det är några månader kvar Glad

    Är det några fler som gifter sej i Juli? Vart? Hur går det för er med planeringen?

    Jag och min fästman är utomlands och jobbar fram till April, så det vore jätte skönt och roligt att få lite tips och uppdateringar om hur det går för er som planerar på hemmaplan!

    Vi ligger till så här i vår planering:


    Kyrka och festlokal bokad (Lunds Domkyrka, Jordberga slott) Tema bestämt (Rokoko/romantiskt, champagne, guld, off white och svartbrunt) Bröllopsklänning klar i grunden (ska nog ändra och fixa en del, vill ha MASSA TYLL) Förrätt och efterrätt klar (sjukt sugen på efterrätten NU!) letar catering i skåne för huvudrätt, tips?) Inbjudningskort designade (väntar på tryck, skickas ut efter nyår, sååå fina!) Bröllopsresa bestämd (en smekMÅNAD i Asien, inte bokad) Värdpar bestämt Hemsida fixad Gästlistan i princip klar
    Endel avklarat, mycket mer att klara av :)
  • Svar på tråden Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii
  • JulyBrud

    Ja :) absolut! Vi har inte bestämt oss angående band, men klart, vore najs att ha liveband, kommer ha mkt live musik både vigsel och fest ändå, är i branschen. Dessutom vet vi inte hur mkt dans det kommer bli av det hela....vi har ganska olika släkten :) så svårt att bestämma utan att veta om det kommer kännas rätt då eller inte!

    Däremot har vi jätteduktig fotograf fixad (sen innan jag ens träffade min blivande haha, duktig nära vän som är proffsfotograf, det är vi jätte glada för!)

  • Sommarbrud

    Julybrud: Vad du verkar ha det bra! Både fotograf o musik. Jag sitter nu och funderar på om det är värt att ha en fotograf hela dagen för ca 13000 och band för 20 tusen? Så mkt pengar men kanske värt det?

  • Darling Daisy

    Wow, vilka häftiga tårtor!! Vi funderar på att ha vanliga tårtor, inte den traditionella våningstårtan. Vi ska kolla upp priser och varianter innan vi bestämmer oss, så vi får väl se vad det blir.


    Vi kommer också vara i en större kyrka än antal gäster :P Brukar det vara värdparet som även hjälper gästerna till rätta när de kommer till vigseln? (jprecis som du säger darling daisy, man vill ju inte att alla ska hamna längst bak!)
    Kul att du har klänningprovning framför dej :) jag är lite avis! (även om jag älskar min)

    Jag håller med sommarbrud (grattis förresten, du skrev det 100:e inlägget, roligt, vi andra borde kanske skrapa ihop till ett pris eller nåt? haha!) kan du så gör egna! fint! du hittar säkert en massa inspirerande material när du shoppar loss på ullared/panduro out let :)
    Jag tror att det är värdparet som ska hjälpa gästerna till rätta i kyrkan. Vi funderar på om man kan sätta några fina band för öppningarna till de bakre bänkarna och lämna de främre bänkarna öppna. Ihop med lite blommor så kan det nog bli jättefint.

    Ja, det ska bli spännande att prova klänning Jag har dock ganska många kilo som jag tänker gå ner innan sommaren, vilket gör utprovningen lite svår. I butiken sa de att jag måste beställa 3,5 mån innan för att vara säker på att hinna få klänningen... Jag skulle helst vilja prova ut den typ en vecka innan
    Om jag inte känner mig säker i butiken så kommer jag beställa från någon Kinasida (och då ta någon med express delivery så jag kan beställa så sent som möjligt).  
  • Sommarbrud

    Darling Daisy: Ta med snörning i ryggen då kan du gå ner ganska mkt men ändå så sitter klänningen bra om du vill beställa låntg innan:)

  • Darling Daisy

    Sommarbrud: bra tips! Det låter som ett måste för mig.

  • Sommarbrud

    darling daisy: Jag har en med snörning i ryggen o det är så fiffigt för jag har gått ner 12 kg o den sitter fortfarande bra så är glad att jag köpte det. Nu funderar jag iof på at köpa en ny klänning självklart med snörning i ryggen :)

  • The secretbride

    Vilka läckra tårtor Julybrud.   Jag börjar nästan tycka att min klassiska tårta börjar bli tråkig =) har sett så många otroligt vackra och fantasifulla tårtor på internet när jag tittat. Vi har en väldigt klassisk, 4 våningar, helvit med röda rosor som faller ner. men jag sa att jag ville att det skulle se maffigt ut =)

    Jag försöker bestämma mig för en slöja, har tänkt ha helt uppsatt hår i en läcker frisyr och klänningen är lite dramatisk så det kanske borde vara en enkel. Men jag hittade en rätt maffig slöja med kristaller som jag verkligen fastnade för och så en lite mer klassisk. lägger in bilderna här så får ni säga vad ni tycker =)

  • Darling Daisy

    Secretbride:
    Jag gillar den översta jättemycket! Tror att den kan bli riktigt snygg till din klänning. Du får väl klippa och klistra lite i bilderna och kolla om det ser ok ut!

    Vi tänker ha ett förmiddagsbröllop. Vad tror ni då kan vara lämpligt att ha för klänning?
    Jag läste nån stans att man ska ha kort klänning om man gifter sig på förmiddagen, men det är inte ett alternativ för mig (gillar långa klänningar myyyyyycket bättre!).  

  • Sommarbrud

    The secretbride: den översta är jätte fin!!! Ja och jag har nu också börjat tveka på min tårta, är för övrigt väldigt inne på en vit med röda rosor jag med :)

    Darling daisy: Jag tycker du ska ta den klänning du helst vill ha:) Det finns så mkt regler som ingen riktigt bryr sig om idag tro jag:)

    Idag har jag varit med mina två tärnor och köpt klänning till dem och det blev en dyyr historia i mina ögon 2300 kr st!! Och jag hade sagt att jag skulle betala dem... Smart sagt!

  • Darling Daisy

    Sommarbrud; tärnklänningar kan visst vara dyra historier! Kanske tur att jag inte ska ha några tärnor

    Ja, jag tänker ta en klänning som jag gillar och trivs i. Just därför går de korta bort, jag skulle inte trivas i en kort klänning, även om det finns så otroligt vackra korta brudklänningar.
     

Svar på tråden Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii