• JulyBrud

    Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii

    Den 2:a Juli 2011 gifter vi oss! Det känns som att det är väääldigt långt kvar. Men samtidigt som man önskar att det vore idag, är det ju så roligt att planera!! (och en hel del att hinna fixa!) så det är nog skönt att det är några månader kvar Glad

    Är det några fler som gifter sej i Juli? Vart? Hur går det för er med planeringen?

    Jag och min fästman är utomlands och jobbar fram till April, så det vore jätte skönt och roligt att få lite tips och uppdateringar om hur det går för er som planerar på hemmaplan!

    Vi ligger till så här i vår planering:


    Kyrka och festlokal bokad (Lunds Domkyrka, Jordberga slott) Tema bestämt (Rokoko/romantiskt, champagne, guld, off white och svartbrunt) Bröllopsklänning klar i grunden (ska nog ändra och fixa en del, vill ha MASSA TYLL) Förrätt och efterrätt klar (sjukt sugen på efterrätten NU!) letar catering i skåne för huvudrätt, tips?) Inbjudningskort designade (väntar på tryck, skickas ut efter nyår, sååå fina!) Bröllopsresa bestämd (en smekMÅNAD i Asien, inte bokad) Värdpar bestämt Hemsida fixad Gästlistan i princip klar
    Endel avklarat, mycket mer att klara av :)
  • Svar på tråden Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii
  • JulyBrud

    Hej allihopa!

    Ja, det var ett tag sen nu, har flyttat hem till sverige (sååå skönt!), börjat renovera en lght vi ska bo lite tillfälligt i, söker jobb, går på arbetsintervjuer, kommer ikapp med att fika/träffa vänner man inte sett på 8 månader och sist men inte minst, planerar äntligen bröllopet på riktigt!! Det är så skönt att vara hemma och kunna ringa och få saker bekräftade/bokade :D

    Har hänt mkt senaste veckan...

    Vigsel: Efter många vändor med svenska kyrkan och vigselförättare har det äntligen löst sej på absolut bästa sätt! Vi kommer som planerat ha vår fest i herrskapsstallet ute vid jordberga slott. Men har valt att flytta vigseln till samma plats. Där finns nämligen en stenloge från 1600-talet intill herrskapsstallet, högt i tak och träbjälkar/pelare/kyrk-känsla, jag ÄLSKAR den byggnaden! (När vi var och tittade på festlokalen så fick vi en liten titt där också, men den lokalen hyrs ut för stora event (tar 1000 pers) och kostar väldigt mkt, så den fick aldrig vara med på riktigt i tankarna, men det var kärlek vid första ögonkastet). Nu har vi pratat med dom, och vi får lov att hålla vigseln i denna otroligt vackra och historiska byggnad....gratis :D jag blev så glad att jag gav Claes (vaktisen) en stor kram!

    Vi har träffat tårtmakaren, hon kommer ordna vår drömtårta för 30:-/biten, det är heeelt otroligt, med leverans, provsmakning och en liten provtårta inkluderat :D sista helgen i maj ska vi provsmaka alla möjliga bottnar och smaker, m m m!!

    Klänningen är nu inlämnad till sömmerskan som ska förvandla kjolen till min rokoko-tyll-dröm :)

    Jag har hittat perfekta skor :D

    Alla hotell för vår asien/paris resa är bokade!

    Har tittat på brudbuketter tillsammans med min vän/florist idag.

    Vi ska prova kläder för M på lördag!

    Vi ska träffa cateringen på söndag.

    Jag har hittat ringen jag vill ha.

    Ny vigselförättare/bekant till mej (som vi inte fick lov att ha i domkyrkan) har svarat ja till att viga oss, och vi har bokat in träff 29:e maj!

    Känns som att allt faller på plats och det känns otroligt spännande, längtar till den stora dagen och hoppas på att den inte går allt för fort när den väl är här :D

    Går det bra för er andra?? vore kul med lite uppdateringar nu när det verkligen närmar sig!

  • MissNina

    Ja hejsan igen. Nu närmar sig dagen-D med stormsteg. Vi har nu allt klart förutom blommor och festprogram och vigselprogram.
    Och alla har svarat och alla förutom 3 har tackat JA. Så vi blir 50 pers med barn. Vi ska ut till herrgården och provsmaka vår meny nästa helg och även välja viner. Kommer bli så spännanade. Vi har inte fått någon kontakt med prästen än. Dem säger att vi har en präst bokad, men hon har inte hört av sig än. *stress*

    I morgon gåva till min blivande så ska vi åka på en skaldjurskryssning i Göteborgs skärgård. Fast detta gör vi två dagar innan bröllopet så jag ska köpa han något litet till den riktiga morgon gåvan men vet dock inte vad än..

    Är det någon som har blivit hippad än?

  • Liina86

    Julybrud: Oj, oj, oj vad mycket ni hunnit med och vad roligt att allt verkar gå så bra Skrattande

    MissNina: Kul att de flesta tackat ja och det låter som en mycket trevlig morgongåva Glad

    Jag har inte blivit hippad än men vet att det är på gång. Har dock inte en aning om när. Gör mig helt nervös eftersom jag är en väldigt planerande person. Är rätt övertygad om att det kommer bli en lördag så alternativen är 14/5, 21/5, 28/5, 4/6,11/6, 18/6, 25/6. Midsommarhelgen känns osannolik. Den här helgen har en av mina bästa vänner födelsedagsfest som jag tyvärr inte kan gå på men det utesluter nog hippa är jag rätt säker på. 28/5 är jag inte hemma, utan hos min mamma och även om ett par av mina vänner bor där så känns det smidigare om de hippar mig i staden jag bor nu där de flesta bor. 11/6 hoppas jag att de inte valt för det är sista helgen innan min framläggning av examensarbete och det känns som om jag skulle behöva tid att förbereda den då. Har en svag misstanke om att det kan bli 21/5 för min samo såg lite smått oroad när jag bokade en tid hos optikern den dagen. Å andra sidan kan det varit inbillning.

    Jag slits mellan att få sambon att berätta när det är (så att jag bättre kan planera mitt redan väldigt stressade liv) och viljan att det ska vara en överraskning. Måste försöka sluta tänka på det här men vill ju samtidigt att möhippan ska vara bara ett roligt minne och inget som gör mig mer stressad. Så himla svårt!

    Har ni några misstankar om hippa?

  • The secretbride

    hej!
    va roligt at höra hur det går för alla =)

    Jag vet att jag har en möhippa på G men jag vet såklart inte när och känner mig också lite nervös inför det, just nu händer det grejer nästan varje helg så jag hoppas verkligen att det inte krockar med något annat.

    Julybrud - va roligt att ni hittade en vacker vigselplats och helt gratis också, det är ju helt perfekt! kul att allting rullar på så bra med allt annat också, det vore jättekul att se en bild på din klänning när den är klar.

    Jag har faktiskt köpt en till klänning, det var först tänkt att vi skulle bara ha middag och tårta men nu har vi ändrat så det blir fest på kvällen. Då min klänning har släp och mycket underkjol kände jag att det kunde va rätt skönt att ha möjlighet att byta till något "lättare". Den är väldigt söt, vit siden, axelbandslös, knytning på baksidan och knälång men en enkel tunn tyllunderkjol som gör att den får lite vidd. Kostade bara 500 kr så jag slog til direkt.

    Vi har börjat beta av planeringsmötena så det känns som vi ligger bra till, vi träffade vigselförrättaren i veckan, hon var såå trevlig och visste verkligen vad hon pratade om och vi kände verkligen att vi kunde känna oss trygga med henne. jätte skönt!

    imorn kommer två av våra vänner över som ska sjunga på bröllopet så ska vi försöka komma fram till vad det ska bli =)

    har bokat porslinet också och gjort upp en ordentlig inköpslista för alla dekorationer som jag snart tänker beställa. Det är så roligt! håller på med festprogrammet när jag får lite tid över, det är nästan klart men vi försöker hitta på rimm för alla gästerna så det tar lite tid, vi är inte så bra på rimm heller så det är något som vi inte orkar hålla på med så ofta =) så det är mycket pyssel kvar kan man säga...

    Det vi har kvar är:

    -  festprogrammet
    - bruduppsättning (i juni)
    - möte med fotograferna på festplatsen (i slutet av maj)
    - inköp av dekorationer
    - Möte med alla inblandade på festplats
    - checka av musiken
    - blommor (blivande svärmor ska hjälpa till)
    - köpa presenter till de som hjälp till, tycker det är svårt att komma på något men jag tror det blir fina "figurer" från "willow tree". det är något som de kan ha som minne och alla figurer står för något t.ex. "thank you for you kindness".
    - jag funderar också på att göra en liten tatuering, inte hans namn utan något annat som symboliserar oss...

    Men en sak har hänt som känns så tråkig, en av mina närmsta kompisar och hennes kille har gjort slut efter 5 år, hon är helt förkrossad och jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att hjälpa henne. Hade tänkt  be henne hjälpa mig med en sak för bröllopet men det känns inte som att det är läge att ta upp det nu när det är som det är. jag hoppas verkligen hon känner sig bättre till bröllopet, det är så jobbigt när jag är så lycklig och hon är så olycklig...

    men ni får ha det så bra allihopa och lycka till med allt!!

  • MissNina

    Hej hej. jag har också en aning om att jag kommer  bli hippad snart. dom är inte direkt diskreta om man säger så.. xD. men vet inte vad dom har hittat på....som alla andra så är jag närvös inför detta, vill gärna planera allt jag gör....

    lycka till ni alla juli brudar och uppdatera gärna hur det går för er!

  • JulyBrud

    secretbride :) självklart, kanske att det dröjer nån månad då vi åker dagen efter bröllop, men vore det inte kul om vi alla tittar in nångång i augusti bara för att uppdatera hur våran fantastiska dag gick? och kanske lägga lite bilder i forumet? (gärna då på båda klänningarna secretbride :P)

    Vad tråkigt med din vän, hon får lite tid på sej innan bröllopet, sen kommer hon säkert kunna glädjas till 100% för er på er bröllopsdag!

    Miss Nina: av vad jag tidigare har hört så brukar den utsedda prästen höra av sig tidigast en månad innan, ibland ännu senare, så hade jag vart du så hade jag bett om namn och nr från församlingen och själv kontaktat. Det är ju skönt att bara fått ha ta ett litet snack, hört en röst och fått veta att allt är bra. Vi har valt vigselförättare själva, så då blir det ju självklart att man hörs tidigare så man vet att han kan och vill :)

    Ingen hippa än, och jag har inga misstankar än heller, å andra sidan har jag helt glömt att tänka på det nu när man kommit hem och kan äntligen göra en massa inför bröllopet.....min karl har svensexa på gång nästa helg....kanske att jag ska va orolig då också, min mamma lät faktiskt lite ovanlig när hon frågade när jag skulle upp till växjö inför den helgen (där m jobbar just nu), så kanske att hon fått i uppdrag att scanna av vart jag kommer vara... gah! :P men vore bra, för det är nästan enda helgen som inte är fullpackad ..bortsett från tårtprovning och att träffa vigselförättare!....kul att göra det bakis ;)

    Ja, det är väldigt mkt som händer nu, ska inte skriva om allt med tanke på att jag har svårt att vara kortfattat men visst är det KUL att planera sitt bröllop, snart är vi våra älskade karlars fruar :P 6 1/2 vecka kvar :) lycka till med allt så länge!

  • Darling Daisy

    Kul med uppdateringar! Det vore ju jättekul om vi kunde rapportera efter bröllopen också.

    Här hos oss har osa - datumet passerat och 51 vuxna + 12 barn tackat ja.

    Festlokalen (vårt stall) ska få nytt golv gjutet nästa vecka. Sen ska elen dras, fönster putsas och väggarna målas innan "skalet" är klart. Resten (mysbelysning, tygdraperingar, annat pynt) kan vi ju göra först när allt runt om är klart. Det känns lite stressande att så mycket ska fixas med huset innan det kan bli festlokal, men förhoppningsvis hinner den bli festfin i tid!
    Sambons lillasyster ska fotografera oss. 
    Vigselring bokad.
    Hindersprövning inlämnad, byte av efternamn ska fyllas i.

    Det är mycket runt om som ska fixas. Gräsmattan, trädgårdsmöbler, blommor osv

    Har ju en del kvar att fixa: tårtan, buketten och ev festhäften är väl de största posterna.
     

  • Liina86

    Kul att höra ifrån er.

    Jag har hållt mig från att pressa sambon om datum för hippa men han har lovat att det inte är den här helgen vilket är en himla tur för jag måste verkligen vara på lab hela helgen och göra det sista med mitt exjobb. Ska bli skönt när det är över!

    Ha det bra allihop!

  • Liina86

    Hej igen

    Vet att jag är helt nojig men behöver skriva av mig lite om hippa-datum. Jag vet helt säkert att jag kommer få en och det känns superkul. Men datumen... Alternativen är som följer och som det verkar så kan inte jag se något datum då både min syster och min bästa vän kan

    2-3 Vän bortrest
    4-5 Syster toastmadame på bröllop
    10-12 Vän på konferens med jobbet
    17-19 Vän gäst på bröllop (+ minst en till av mina vänner)
    Midsommarhelgen Syster på Gotland och många bortresta både hit och dit inkl jag själv tror jag

    Alltså jag hade så ställt in mig på att det skulle vara den 11/6 men nu ser det ju inte ut som det eller så luras min vän bra (i och för sig ett alternativ men hon brukar annars vara väldigt dålig på det).

    Kan ju också vara så att de helt enkelt inte hittade något passande datum så att någon av dem inte är med. Tråkigt i så fall =(

    Ja, ja nu känns det redan bättre när jag fått skriva av mig lite.  

    Går det bra för er med allt? I förra veckan träffade vi fotografen, jag gjorde provsminkning+håruppsättning och jag provade klänningen för första gången. Allt känns bra och nu börjar det kännas att vår stora dag närmar sig med stormsteg =)

  • The secretbride

    Hej!

    va roligt med provuppsättning Liina86. Min är nästa vecka, längtar!

    i helgen var vi ute med fotograferna och kollade upp platser där vi kommer fotografera  och så fick vi känna på att bli fotograferade på det sättet, jag var lite nervös först men det gick jätte bra och kändes bra. Lite ovant att ha en kamera mitt framför ansiktet  =) men vi fick se lite bilder sen och det blev såå fina.

    Hoppas det löser sig med din hippa!

    ha det så bra!

    jag tycker också att det skulle vara roligt om  vi följer upp efter bröllopet! det måste vi göra!

Svar på tråden Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii