• JulyBr­ud
    Äldre 17 Dec 17:08
    27486 visningar
    217 svar
    217
    27486

    Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii

    Den 2:a Juli 2011 gifter vi oss! Det känns som att det är väääldigt långt kvar. Men samtidigt som man önskar att det vore idag, är det ju så roligt att planera!! (och en hel del att hinna fixa!) så det är nog skönt att det är några månader kvar Glad

    Är det några fler som gifter sej i Juli? Vart? Hur går det för er med planeringen?

    Jag och min fästman är utomlands och jobbar fram till April, så det vore jätte skönt och roligt att få lite tips och uppdateringar om hur det går för er som planerar på hemmaplan!

    Vi ligger till så här i vår planering:


    Kyrka och festlokal bokad (Lunds Domkyrka, Jordberga slott) Tema bestämt (Rokoko/romantiskt, champagne, guld, off white och svartbrunt) Bröllopsklänning klar i grunden (ska nog ändra och fixa en del, vill ha MASSA TYLL) Förrätt och efterrätt klar (sjukt sugen på efterrätten NU!) letar catering i skåne för huvudrätt, tips?) Inbjudningskort designade (väntar på tryck, skickas ut efter nyår, sååå fina!) Bröllopsresa bestämd (en smekMÅNAD i Asien, inte bokad) Värdpar bestämt Hemsida fixad Gästlistan i princip klar
    Endel avklarat, mycket mer att klara av :)
  • Svar på tråden Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii
  • Liina8­6
    Äldre 21 Dec 21:30
    #21
    JulyBrud skrev 2010-12-20 13:38:52 följande:
    Usch, tråkigt med en sjuk karl, att vara magsjuk är verkligen inte roligt! Hoppas han mår bättre snart! Vi ska också boka flygbiljetterna i dagarna, har satt deadline innan jul :) känns så spännande!
    Vi har en månad på oss, tror vi har bestämt resevägen:
    Köpenhamn-Paris Paris-Kuala Lumpur Kuala Lumpur-Kambodja Kambodja-Chiang Mai (thailand) Chiang Mai-Bangkok Bankgkok-Koh Samui (Koh Thao och Koh Phangan) sen via Kuala Lumpur-Paris-hem :)
    Hej igen

    Visade sig att det inte alls var magsjuka utan blindtarmsinflammation. Jag blev lite misstäcksam när han inte hade blivit bättre i söndags kväll så jag googlade lite och hittade att han hade de flesta symptomen av blindtarmsinflammation så vi åkte in till akuten och han opererades tidigt måndag morgon. Allt gick jättebra och han fick komma hem fort så det känns bra. Dock har det ju gått sådär med alla julförberedelser vi hade planerat in men skit samma, det viktigaste är gjort nu och det är ju inte hela världen att vi inte hunnit baka eller göra godis och sånt.

    Er bröllopsresa verkar helt underbar för övrigt!
  • JulyBr­ud
    Äldre 22 Dec 16:36
    #22

    Oj! Vad skönt att du upptäckte vad det var och att allt gick bra, ingen fara med sånt där nu för tiden, så länge det upptäcks, men det är ju aldrig kul att opereras!!

    Hoppas ni får fokusera på julmyset nu, och på att få boka bröllopsresan, hur länge blir ni på Maldiverna??

    Här blir det en miniplastjulgran med några få paket under granen, ingen snö, ingen familj (förutom min karl förstås) ...& jag som ÄLSKAR julen!! Ska koka knäck i af, alltid nåt, men det blir nog sista julen jobbandes utomlands i af! :)

    GOD JUL så länge!

  • Pillm
    Äldre 22 Dec 22:16
    #23

    Hej! Va roligt att hitta fler som gifter sig den 2 juli, det gör vi med - uppe i Hälsingland, där jag kommer ifrån. Verkar som vi ligger rätt lina till i planeringen.. Håller på tillverka inbjudningskort för fullt - jag älskar att pyssla och göra egna saker, har gjort ungefär hälften.. Hur tidigt skickar ni ut era inbjudningskort? Strax efter jul förstod jag det som? När har ni som osa datum? Längtar otroligt mkt till bröllopet men inser att det är en hel del kvar att göra så jag är glad att det är ett halvår kvar. Många beslut ska fattas!! Och även om det är småsaker så är de viktiga, och jag som lider av beslutsångest kommer nog ha några jobbiga månader framöver:) Men nu ska iaf julen firas - önskar er en god jul och gott nytt år!!:)

  • The secret­bride
    Äldre 22 Dec 22:44
    #24

    Vilken underbar klänning!! det är verkligen en drömklänning, förstår att du fastnade för den =)  Dina inbjudningskort lät riktigt läckra också, kul tema ni har att planera efter och resplanerna låter inte heller fel.

    Känns lite tråkigt att vi inte har något inbokat eller planerar att boka något än. Vi måste se över vår budget och så tänkte vi samla in bidrag på bröllopsdagen, så vi får se vart vi hamnar någonstans. Drömresan är såklart Sydafrika men det går bara att resa på vintern så det blir ändå inte i samband med bröllopet. 
     
    Å jag blev så glad, pratade med mormor och hon hade ett par vackra örhängen som hon ärvt av sin mamma, lite antik stil, med lite "glittriga" stenar och pärlor. Har inte sett dem än men hon berättade att hon hade dem och en guldkedja som jag skulle kunna ha till =) skönt att ha det avklarat. Kan nästan bocka av "skor" från listan också för jag har så många hemma, flera par som jag inte använt så varför skulle jag inte kunna använda dem då?? Såklart om jag hittar några riktiga ""Wow! skor" som jag har råd med så kan jag nog unna mig dem =)

    Va skönt att det löste sig med din man "Liina86", han kan inte ha mått bra, hatar när man själv inte kan hjälpa till mer än att bara finnas där och pyssla om. Man vill kunna bota =) 

    Här är det inte så mycket julstämning kvar, vid första advent bakade jag allt möjligt och hade pyntat upp ordentligt hemma med ljus och stora julkulor, köpte julskinka också och dekorerade pepparkakorna i typ 8 olika färger, väldigt ambitiöst =) Det var så mysigt men så de senaste veckorna har vi vart sjuka och haft fullt upp efter jobbet så vi har inte orkat göra något så det har typ förfallit, det är bara stökigt nu =(  och tiden gick så fort så nu känns det som att det är för sent att ta upp granen, men vi har ett olivträd på balkongen som jag pyntade upp förut, den får duga =) Vi har t.o.m. bytt julklappar redan, han behövde verkligen en par rejäla vinterkängor till vintern så det blev som det blev..

    god jul på er!!  nu har  jag äntligen semester och ska avnjuta en riktig sovmorgon imorn =)
    sen måste jag städa och baka... hahaha

  • JulyBr­ud
    Äldre 23 Dec 12:00
    #25

    Hej Pillm!

    Ja, strax efter jul skickar jag mina (eller, efter nyår, så i januari är det planerat) Många bestämmer ju semester och så i februari, och eftersom man gifter sej i semestertider tänkte vi att det kunde vara bra. Ganska standard att ha osa är 4 veckor innan tror jag, men vi har valt 6 veckor. Så kan man sitta med bordsplacering!! Blir nog både kul och utmanande! Tycker inte att det är jätte tidigt med 6 veckor och kan vara skönt för oss att veta ungefär, de flesta har nog bestämt sej långt innan det i af, och händer det något/sjukodom osv så man får bortfall kan det ju hända veckan innan bröllopet i af :)

    Känner precis som du, så även om man längtar är det skönt att ha sina månader, man kommer behöva dom!!

    God jul och gott nytt år Tomte

  • JulyBr­ud
    Äldre 23 Dec 12:19
    #26

    Förstår det, men om ni ska åka till nästa vinter (håller tummarna för det) så blir det först till sommaren ni behöver planera och boka för det :) Vi hade också funderingar på att vänta till i af Oktober/November, eftersom det kan regna endel under Juli månad, men vi har valt hyfsat bra områden tror vi, och fastnar vi i nån timmes monsunregn nånstans, får vi göra nåt romantiskt av det, haha! Vi kommer också önska oss bidrag till smekmånaden.

    Åh vad kul, din mormors mors örhängen, det låter perfekt! Önskar också att jag hade en färdig garderob med skor att välja bland, haha, men jag får nog allt ut och leta lite. Har börjat fundera på om jag ska ha ett par låga stövlar, känns lite rokoko? Vi får se vad jag hittar, men det vore nog smart att börja gå in dom nån gång i vår så man kan njuta av sin dag sen FlörtSkor - Wildflower: Cascada | Yttersidan av skon

    Oj, verligen ambitiöst, låter som ni fått en rejäl dos jul redan! Ni hittar säkert den sista julstämningen på julafton ändå, ni kan ju slappna av och bara njuta av varandra nu när ni har klarat av det mesta julböket :) Jag har kvar att köpa julklappar till min karl, aaah, dagen innan??? har aldrig varit så här sen, men vet typ vad jag ska fixa, vi har sagt att det inte ska vara så mkt heller, utan spara spara till bröllop :P Det viktiga är ju att vi har varandra och vår lilla plastgran, haha!

    GOD JUL

  • The secret­bride
    Äldre 25 Dec 21:32
    #27

    skorna skulle passa perfekt till ditt tema, tror jag själv har tittat på de skorna =) de är rätt läckra. Ska du ha ett sånt där "paraply" som de brukade gå runt med också??  För jag läste i min planeringsbok några smarta tips och det stod bl.a. att det kan vara smart att ta med ett paraply ifall det blir regn och gärna köpa ett "fint" istället för ett med reklam på typ "pressbyrån" =)  då kanske du skulle försöka hitta ett sånt som passar ditt tema för de brukar ju vara väldigt fina. Men man ska väl inte lägga ner en förmögenhet på dem om de är för dyra.  Men tänkte att det kanske skulle vara en kul grej, bara ett litet tips =)

    vi hörs!  hoppas ni haft en god jul =)

  • JulyBr­ud
    Äldre 26 Dec 15:48
    #28

    Oh ja, det har jag ju funderat på fast "för längesen"! Hade jag nästan glömt bort, dax att ta en funderare igen kanske, kan ju kolla lite på blocket och liknande, kanske finns nåt hyfsat billigt där :) tack för tipset!

    Bröllopsresans flygbiljetter är nu bokade!! Vi bokade på julafton, så kändes det lite som en julklapp också, haha!

    Här har vi haft en god och mysig jul trots jobb :) Hoppas ni haft detsamma! Glad

  • Liina8­6
    Äldre 27 Dec 22:31
    #29

    Hej igen

    Nu är jag tillbaka i en värld med Internet, åtminstone i några dagar. Vi har firat jul i fem dagar nu och även om det var underbart att träffa all släkt och så är det skönt att vara hemma och bara ta det lite lugnt också. Mannen min mår också mycket bättre nu efter sin operation så nu ska vi försöka ta tag i lite bröllopsbestyr igen.

    Bröllopsresan till maldiverna ska bokas. Tanken är att vi ska vara där i 10 dagar så med restid så blir vi borta i 12. Först hade vi tänkt åka på måndagen den 4:e juli men nu har vi tänkt om lite och funderar på att kanske vänta till tisdagen eller till och med onsdagen så att vi hinner vila lite. Pratade med min syster och hon sa att hon och hennes man var helt döda ett par dagar efter bröllopet så hon rådde mig att vänta med resan ett par dagar.


    Sen ska vi leta upp alla adresser till gästerna i morgon tror jag så att vi kan skriva kuverten och skicka inbjudningarna. Måste också fixa lite bilder och så till vår bröllopshemsida så att den är klar tills inbjudningarna skickas ut.


    På onsdag eller torsdag så ska jag också träffa sömmerskan som ska sy min klänning. Känns roligt men samtidigt supernervöst =)


    Hur går det med era planeringar?


    Hoppas att ni haft en trevlig jul =)

  • The secret­bride
    Äldre 27 Dec 23:53
    #30

    Det brukar oftast vara så, borta bra men hemma bäst =) 
    Vi har haft en trevlig jul men det är rätt skönt att den är över, vi har vart på flera olika ställen den senaste veckan så nu ska vi ska bara ta det lungt under resten av semestern. fast jag planerar för fullt inför bröllopet. Imorn ska vi åka till cafét där vi ska beställa mat ifrån och komma fram till en meny.

    Hade först inte tänkt ha en tärna men så insåg jag att det kan vara lämpligt, så det fick bli min storasyster. Känns väldigt bra, kan verkligen lita på henne och känns kul att hon är min tärna och brorsan är toastmaster. Hela familjen har varsin roll, mina föräldrar ska vara värdpar.  Men hade känts bra om mina blivande svärföräldrar hade någon roll också, finns knappt någon kvar...   tips??
     Eftersom vi inte ska ha allt för stort bröllop så är det inte så mycket mer att hålla kolla på. En kompis till mig ska sköta dekorationerna så det är också klart. Nu vet jag inte hur gärna de vill vara med i själva bröllopet, det kanske inte spelar någon roll för dem... men det vore kul om de kunde få något att ha koll på, transport kanske...  =)

    Maldiverna låter underbart!! jag pratade med min fästman om hur vi ska göra med vår "resa", vi har ju inte planerat in någon utan bara drömt lite om sydafrika till vintern eller någon weekend i samband med bröllopet  =) Men då sa han att han fixar det, så han ska väl antagligen överraska mig med något, har ingen aning om vad han tänkt hitta på. på ett sätt känns det lite "jobbigt" eftersom jag är ett kontrollfreak och vill gärna veta vad som händer, men jag känner mig såklart glad och förväntansfull över vad han kan komma på, det ska bli jättekul.   Det låter smart att vänta ett par dagar med resan som din syster sa, ska nog försöka nämna det för min fästman utan att låta för kontrollerande =P  jag vet att jag brukar va helt slut efter ha haft kalas hemma med släktingar så man lär vara mer utmattad efter ett bröllop.

    Vad hade du tänkt dig för klänning?? kul att få den skräddarsydd   =) det går säkert jättebra, lycka till!!

Svar på tråden Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii