• JulyBr­ud
    Äldre 17 Dec 17:08
    27722 visningar
    217 svar
    217
    27722

    Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii

    Den 2:a Juli 2011 gifter vi oss! Det känns som att det är väääldigt långt kvar. Men samtidigt som man önskar att det vore idag, är det ju så roligt att planera!! (och en hel del att hinna fixa!) så det är nog skönt att det är några månader kvar Glad

    Är det några fler som gifter sej i Juli? Vart? Hur går det för er med planeringen?

    Jag och min fästman är utomlands och jobbar fram till April, så det vore jätte skönt och roligt att få lite tips och uppdateringar om hur det går för er som planerar på hemmaplan!

    Vi ligger till så här i vår planering:


    Kyrka och festlokal bokad (Lunds Domkyrka, Jordberga slott) Tema bestämt (Rokoko/romantiskt, champagne, guld, off white och svartbrunt) Bröllopsklänning klar i grunden (ska nog ändra och fixa en del, vill ha MASSA TYLL) Förrätt och efterrätt klar (sjukt sugen på efterrätten NU!) letar catering i skåne för huvudrätt, tips?) Inbjudningskort designade (väntar på tryck, skickas ut efter nyår, sååå fina!) Bröllopsresa bestämd (en smekMÅNAD i Asien, inte bokad) Värdpar bestämt Hemsida fixad Gästlistan i princip klar
    Endel avklarat, mycket mer att klara av :)
  • Svar på tråden Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii
  • Liina8­6
    Äldre 28 Dec 19:36
    #31

    Vad hade du tänkt dig för klänning?? kul att få den skräddarsydd   =) det går säkert jättebra, lycka till!!
    Jag har sett en klänning på en Internetsida som jag blivit inspirerad av. Den har ett broderat liv och en helt slät A-kjol. Är axelbandslös. Dock har jag nu börjat fundera på om det verkligen är den bästa modellen för mig så jag ska prata med sömmerskan om vad hon tror blir bra.
  • JulyBr­ud
    Äldre 29 Dec 13:17
    #32

    Skönt att han mår bättre Liina86! Vi hade också en mysig jul, trots jobb och saknad av både familj och snö :) men nästa år får det allt bli jul hemma!

    Härligt med Maldiverna säger jag igen, bilder man har googlat i jakt på sin bröllopsresa har sett helt underbara ut! Också lyx att få klänningen uppsydd på plats, den kommer sitta som ett smäck. Bra tips för att hitta vilken modell du är mest sugen på och vad som passar dig bäst; in och bara prova i en brudaffär, även om du inte tänkt köpa, då ser man "svart på vitt" vad som funkar och vad man faller för.. det gjorde jag i af, och sen beställde jag från kina :) så det rekomenderas!

    Secret bride! Vad blev det för meny?? nyfiken!

    Ja, transport kanske funkar? Det ska mina svärföräldrar förmodligen hålla i också, ordna med gemensam busstransport eftersom vi valt festlokal ute i bushen :P Det är lite svårt det där, för som brud är man väl den som snackar/tänker/planerar mest (även om jag har hittat mej en duktig fästman som faktiskt involverar sej...så är det jag som snackar mest, haha). Men det blir ju att man pratar om precis allt med sina föräldrar, så jag har sett till att min m2b´s mor får uppdateringar, visade bilder på klänningen jag skulle beställa, och att jag rådfrågar lite om olika saker ibland när jag kommer på nåt, så att hon också ska känna sej involverad. Bara att man kommer ihåg att fråga dom om råd ibland tror jag kan betyda mkt, så det är ett tips för att dom ska känna sej delaktiga, utöver om dom håller i transporten också, vilket jag tycker är en bra idé.

    Hittade ett fint vitt paraply på blocket btw, har mailat men hon är ute och reser, så vi får se när hon kommer tillbaka..
    Bröllops paraply - helt nytt
    kanske vore nåt?

    Ha det fint så länge!

  • Liina8­6
    Äldre 31 Dec 00:25
    #33

    Fint paraply!

    Jag var hos sömmerskan och beställde min klänning igår Glad Känns jättebra, hon verkar väldigt duktig och kunnig om vad som passar min kropp bäst. Valde ut tyger och allt, ska bli så spännande att se hur det blir på riktigt sen.

    Jag har också funderat lite på hur vi skulle kunna involvera mannens familj lite mer i bröllopet. Hans mamma har varit med och tittat på herrgården där vi ska gifta oss men annars är det mest min familj och släkt som är involverade i det mesta. I och för sig så har jag också större släkt som jag har bra kontakt med men ändå. Hans morbror ska i alla fall vara toastmaster så det känns bra att någon från hans sida har en stor och viktig roll under själva bröllopet.


    Gott nytt år allihopa!

  • The secret­bride
    Äldre 31 Dec 00:41
    #34

    Vilket läckert paraply!!   hoppas du får tag i henne =)

    Det blev ingen matprovning för nu är vi båda sjuka igen, vet inte vad det är med oss den här vintern, det är tredje gången inom loppet av 6 veckor, lite frustrerande... Så det blir uppskjutet helt enkelt, men jag ser fram emot att bli frisk och åka dit och provsmaka  =P

    Tack för tipsen, ska nog försöka involvera dem lite mer, min m2b´s mamma erbjöd sig att hjälpa till om vi behövde hjälp men att inte lägga sig i mer än vad vi vill. Men de har hört våra planer och sett bilder på klänningen m.m. så de vet vad som händer i alla fall.

    hur gick mötet med sömmerskan Liina86?? e jätte nyfiken =)   

    Å imorn är det nyårsafton, det blir en lugn afton för oss som är sjuka, men visst kan det också vara mysigt... än så länge är planen lyxig "skagenmacka" till middag. Det är den vi ser fram emot, det får va så när man inte orkar gå bort på fest  hahaha.

    Gott nytt år på er!! 

    hoppas ni får en trevlig kväll!

  • JulyBr­ud
    Äldre 31 Dec 17:04
    #35

    Oooh så spännande Liina86! Blir det en A-line?

    Tråkigt att vara så mkt sjuk secretbride, men vi får hoppas att det vänder med 2011 (året vi gifter oss!!!!) Uppdatering om meny får komma sen när ni piggnat till :)

    Själv blir det jobb även på nyår :/ men det kommer blir drag på jobbet i af :P och firandes efter tolvslaget! Gott nytt år på er!!

  • Liina8­6
    Äldre 2 Jan 18:18
    #36

    Skrev precis ett jättelångt inlägg som försvann =( Hinner inte skriva nytt nu men återkommer i morrn istället. Hoppas alla hade ett trevligt nyår!

  • The secret­bride
    Äldre 4 Jan 20:04
    #37

    va typiskt, hatar när sånt händer, men det ska bli kul att läsa sen hur det gick   =)

    Idag ska mina inbjudningskort ha kommit fram till mina gäster, några har redan svarat "ja".  Jag blir ändå nervös över att inte fler har svarat för jag är rädd att inte alla inbjudningskort har kommit fram, som sagt "Kontrollfreak!" =) men det är nog ingen fara. Det är så kul att fylla i gästlistan här och kryssa för de som svarat.

    Annars har min planering vart lite nerlagd de senaste dagarna för jag har vart för sjuk för att ta itu med sånt. Har vart sjuk hela semestern och börjar jobba på fredag igen och jag är inte helt frisk än, vet inte vad vi har drabbats av här men det är inte kul. Hoppas ni håller er friska =)

    nu ska jag se om jag hittar något kul att pyssla med.

    ha det så bra!!

  • JulyBr­ud
    Äldre 5 Jan 14:52
    #38

    Nä, vad trist! Ja, vi ser framemot en uppdatering :)

    Tråkigt att ni är sjuka så mkt secretbride, hoppas det vänder riktigt snart! Men vad kul att börja få in svar, spännande, blir ytterligare lite verkligare att det faktiskt närmar sej då!

    Händer inte så mkt med planeringen här heller just nu, samlar ihop adress listan, väntar på tryck och förbereder för utskick. Försöker hitta bra catering i området också, men lite svårt nu under jul/nyår då många haft mkt att göra tror jag, hoppas lite bra svar börjar dimpa ner i inboxen snart :)

  • The secret­bride
    Äldre 7 Jan 23:18
    #39


    Så var man igång igen!! =)

    Blev så sugen på att pyssla så jag började bygga på en Mall till "festprogrammet", skitkul! älskar att lägga onödigt mycket tid på små detaljer och förhoppningsvis se bra resultat av mitt hårda arbete. Ibland kan jag bli tokig på mig själv, kan sitta uppe onödigt sent och jag antar att idag inte är något undantag fast jag hade tänkt gå och lägga mig tidigt. Men jag är väldigt nöjd med det jag kommit fram till än så länge, jag har inte fyllt i så mycket information direkt. Insåg att man kan komma långt med bara "paint" och "Microsoft works, ordbehandlaren", lyckades göra ett väldigt snyggt monogram, tycker jag i allafall =)  fick bra respons av mannen också, han lägger sig inte i så mycket utan jag kollar bara av med honom vad han tycker. Tur är att vi har väldigt lika smak.

    Mitt festprogram:

    1, förstasida med vårt monogram
    2, hälsning till gästerna, nu är vi gifta!!
    3, innehållsförteckning
    4, ordningsregler (humor)  hittat på internet.
    5, meny
    6, Vem är vem? gästbeskrivning.
    7, tack!

    kommer nog nån mer sida med något skojigt =) 

    Har piggat upp sidorna med bl.a. söta "barncitat" om kärlek/bröllop. Lätta att hitta på google. t.e.x.

     " När är den rätta åldern att gifta sig?  När man är 84, för då jobbar du inte mer och man kan ligga i sovrummet och älska varandra hela dagen. carola 8 år.

    söt va!!
  • Liina8­6
    Äldre 10 Jan 20:23
    #40

    Nu är jag tillbaka. Hann tyvärr inte berätta om min klänning innan vi åkte till Sälen förra veckan men nu är vi hemma igen efter några trevliga dagar med skidåkning och vänners sällskap.


    Jag beställde en axelbandslös klänning med broderat liv och med en vid A-kjol i brudsatäng. I ryggen kommer det vara broderade knappar som enligt sömmerskan visserligen kommer göra av- och påklädning lite tidskrävande men det spelar ingen roll tycker jag. Det är ju inte som om man ska ha av och på den hela tiden.


    I helgen ska vi skriva våra kuvert och skicka inbjudningarna. Hoppas också på att få många svar fort, mest för att jag är så nyfiken och för att det känns som att det blir på riktigt när folk börjar svara =)


    Ha det bra allihop så hörs vi snart igen!

Svar på tråden Dags att börja planera för 2:a Juli, wiiii