• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Hvidbrud

    Här är det vab idag igen. Liten hostar fortfarande och e har dragit på sig urinvägdinfektion och kraxar som en kråka.
    Idag börjar uppstädningen av helgens kallas här i stan och flera veckors förberedelse, så jag känner mig ganska taskig mot mina kolleger som for två händer mindre att slita med idag. Men mIn kropp tackar mig för att stanna hemma med barnen. Jag hade dött. Får ta tag i det i morgon om ungarna har det bättre.
    här talar maken ofta om en trea. Jag tvekar. Kan min kropp klara det? Kan vi klara det? Jag vill ju hinna bli något också här i livet.... Drömmer om att flyga drake och bollar som blir tagna av vinden, tolkar det som bilder på hur jg inte känner att jag har kontroll på var mitt livs väg kommer att leda och vägskälet kommer närmre och närmre. Jobbigt faktiskt.

    Nä, får hoppa i baddräkten och leka med ungarna på balkongen lite.

    Puss på er!
    Någon mer som vill träffas den 31e maj?

  • start september

    Tack MSW, det blir behandling med blodförtunnande sprutor och extra progesteron direkt om det tar sig nu. Det funkade ju sist så jag hoppas. Sen är det så mycket runt nu att om det skulle dröja tag till tror jag alla mår bra.

    Jo, kroppen funderar jag på också angående en trea. Jag har nog haft oförskämd tur och klarat det hittils väl, men man vet ju inte.

  • passionsblomman
    KYCKLINGAR unghöns skånska blomme, Gul Orp

    Kolla! Några sådana här tjockisar kunde väl bo hos mig tycker jag. Jag undrar om hunden eller de blir räddast? Iallafall sitter jag och fantiserar om att pimpa mitt hönshus och skaffa inneboende till det. Jag har skittråkigt! Fast, det får vara ett väldigt stillsamt pimpande inser jag, det är skralt med power i den här tanten för närvarande.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Kjell Präst

    Häromåret var vi hembjudna till dotterns orgellärare. Hon bor i vanligt radhus i Hässelby men har inrett en stor del av trädgården till hönshus. Det krävdes nog att hon övertalade grannarna en hel del innan de gick med på det. Men häftigt var det!

  • passionsblomman

    Kjell, luktade det mycket från dem? Jag tänker att man vill ju kunna dricka sitt kaffe i trädgården utan att det stinker hönsskit, menar jag. Fast vi har ju stor trädgård, så man borde ju rimligen kunna hålla gödseldelen en bit ifrån sig...


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Norrskensflamman

    Sitter på jobbet och hinner inte kommentera så mycket! Men vill iaf vinka och krama er September, Andbeyond och MSW, roligt att se er här!

    Blomman, jag har haft höns. Det luktar mycket. Särskilt inne i hönshuset eller var man nu har dem. Utomhus så bör man nog ha så pass stort att man kan ha dem i en lite mer avskild del av trädgården. Jag hade dessutom några tuppar. De gol från morgon till kväll.
     

  • Norrskensflamman

    Men det är trevligt med ägg

    Nu har vi inga husdjur, men väl gårdsdjur... Herr och fru Igelkott bor kvar i skogsdungen bredvid oss och imorse låg det två runda bollar ihopkrupna vid vår husgrund, precis som i fjol. De är så himla fina och bulliga (och taggiga antar jag). 

    Vill så gärna ha en katt, men sambon är lite känslig för pälsdjur. Han klarar dem om han slipper ha dem i ansiktet och så vill det till att man dammsuger ofta, ofta. Det gör inte jag Och kommer förmodligen inte att börja göra heller... Suck! Tänk vad mysigt med en liten misse...  

  • Hvidbrud

    Varje dag som jag tömmer vasken tänker jg att jag önskar att jag hade en flock höns att fodra, istället för att skicka allt direkt till tippen. De där hönorna är ju jätte söta och det är så mysigt med kackel i trädgården. Nyvärpta ägg är ju så gott (om det inte var fisk i resterna!) Mysigt med kackel och hönsbajs är ju bra för rosorna (eller var det roddedendron?)

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård