• janos

    Äntligen fredag del 23

    Nu är det dag för en till! Välkomna nya som gamla fredisar!

    Tänk att det äntligen är fredag. vad ska man förgylla helgen med nu då...?
    motormässa...? *tror inte det*
    prommis *för hurtigt*
    tvtittande *för slött*

    nej ja vet; sitta å häcka framför datorn som en annan dönick och skriva kuliga saker i andras seriösa inlägg eller skämta om totalt opassande saker...

    nån som hakar på?

    Varmt välkommen hem ni som varit här förut!
    Säger även hejsan till alla nyfikna - välkomna in!

    Tråd 1-22= 30.015 inlägg
  • Svar på tråden Äntligen fredag del 23
  • janos

    Hej fredisar!

    Nu har vi landat i allt och livet känns bra igen. Det har varit en stor känsloresa, men nu ser jag alla fördelarna med utredningen och hur vi kan stödja och hjälpa E.
    anledningen till att vi startade utredningen kom vi 4-årskollen, då (äntligen) bvc-tanten insåg att E har väldigt svårt att sitta still och koncentrera sig (på det som inte intresserar honom). Först fick vi gå hos ej som gjorde en utredning och bedömning och även hon tyckte att det kunde vara en bra idé att gå vidare. Efter det hamnade vi hos Nep, som har gjort en omfattande utredning, med det slutliga beskedet.
    Vi har gjort enkla förändringar här hemma, som hjälper E och som gör våran tillvaro enklare. Han har fått hörselkåpor på dagis och hemma, trådlösa hörlurar till tvn (för att inte bli stressad av ljud som stör honom) och en ipad där vi kan göra enkla scheman för att visa vad som händer under dagen t ex.

    STORT grattis till dig Apg! Jag önskar dig allt gott. Det är en skrämmande, men underbar upplevelse att få bli gravid och få ett barn. Du kommer att bli en jättefin mamma. Lycka till på livets resa. Kram

  • Vidatilda

    Hej Janos!
    Jag skriver med vänsterhanden idag så jag ska fatta mig kort.... höhersidan av mig upptas av amning just nu...
    Janos vad bra att du känner dig bättre med utredningen ni gjorde. Det är tungt att få veta men å andra sidan kan ni gå vidare och göra livet bättre i framtiden för er allihop. 
    Nähäpp nu ska jag hysta ner dottern på golvet.
    Ha det gott!

  • Vidatilda

    tillbaka igen

    Jag har löst "the little pröblem with the potatissallad on the wedding" jag har verkligen ingen lust att stå och göra detta dagen innan. Äldsta dottern fyller år och nu är vi även bjudna på jättekul grillkväll och på bröllopsdagen ska vi ju ha barnkalas först innan vi åker iväg.... så jag har gjort en beställning på den lokala Ica-affären där brudparet bor. jag förbetalar och de hämtar själva.  ... och så blir det detta plus en blomma som är presenten. Känns mer rätt att det blir tydligt för dem att potatissallad faktiskt kostar en liten slant när den ska smaskas av många.

  • Emelie 87

    Hej hej tjejer! 
    Nu är jag tillbaks. :) Har precis gjort färdigt det sista på mitt exjobb och nu återstår väl bara att skicka in det för att det ska granskas innan redovisningen. Sedan är det slut med skolan för min del. :D
    Och kryssningen är bokad och betald. Det blir en 40-timmarskryssning till Helsingfors.

    Vidatida - De erfarenheter jag har av LCHF är att det faktiskt kan bli riktigt spännande. Exempelvis introducerade min syster en LCHF-tårta med mandelmjöl till mig, som till en början kan smaka surt tack vare den mörka chokladen, men sedan vänjer man sig och då är den riktigt smarrig och vips behövde man inga sötningsmedel mer. :) 
    Viktminskning kräver dock att man håller sig strikt till kosten och rör på sig för att förbränna mer än det man tar in.
    Det kan också vara bra att ta en fuskdag i veckan och äta precis vad man vill. Detta lurar kroppen till att förbränna mer utan att den tar in kolhydrater. Men då är det viktigt att man bara har en fuskdag och inte fler. :p
    Så hur går det med kostuteslutningen?

    Janos -  Skönt att du ser framåt efter alla omständigheter. Det är bara att kämpa och göra det bästa du och din man kan. Och även Es bror. :) Så blir allting hur bra som helst. :)

    Kram! 


    En man, två barn, oändligt med kärlek
  • Vidatilda

    Grattis till färdigt exjobb!

    Vad gäller förbränning är den nog ganska hyfsad. Jag inser att jag rör mig betydligt mer än jag räknade med när jag gjorde mina beräkningar på hur många kalorier jag ska äta per dag. Jag har gått ner betydligt mer per vecka än jag planerade. Denna veckan kommer jag nog å andra sidan stå still för nu är jag krasslig och orkar inte späka mig igen innan jag blir frisk.  Jag tror säkert LCHF funkar om man håller sig till det, men just nu när vi ska utesluta så himla mycket för sonen orkar jag inte gå in för min egen kosthållning mer än nödvändigt.

    Aha nu kommer sotaren. Jag skriver igen senare. Ha det gott!

  • Vidatilda

    Här ekar det tomt

    Jag spammar på lite då. Ligger i sängen, har ont i halsen, maken går tunt och huttrar och mår illa och de små barnen står och skakar galler och diskuterar livets orättvisor.

    Nu har jag sytt färdigt nästa helgs festklänning. Lite krångligt, men resultatet blev himla bra. Stilrent men ändå iögonfallande och kurvorna hamnade på rätt ställen i den här modellen och tyget. Ganska skönt eftersom jag har mååånga kurvor. Både framåt och bakåt... Fast jag har faktiskt tappat 10 kg nu. Det är så himla skönt att det här viktprogrammet funkat så bra som det gjort. Dock händer det numera att jag blir grymt godissugen på kvällarna, Ett sockersug som jag inte kännt på evigheter.

  • Emelie 87

    Hihi tack! :) Nu har jag också redovisat och nu är det slutpluggat för min del. :) All tid går nu till att söka jobb överallt. Förhoppningsvis blir det snart en anställning. Fast nu i dagarna var jag och mannen på kryssning och firade årsdagen ute till sjöss och några timmar i Helsingfors. :)

    Då är det snart midsommarafton. Blir nog att vara med släkten. På söndag fyller dessutom min lilla flicka 2. :)

    Kram och Glad Midsommar på er tjejer.


    En man, två barn, oändligt med kärlek
  • Vidatilda

    Glad midsommar ! Glad

    Vi hade stora planer, men de lades på is. Nu är vi hemma och har det mysigt med barnen  och tittar på sommarregnet utanför.

    Emelie skönt att bli färdig med studierna. Hoppas du får ett riktigt bra jobb snart. Kul med tvååringar. Min lilla är väldigt trotsig och full med bus mest hela tiden. Nu när han mår bättre och har orken så sinar aldrig busigheten. Han är lugn när han sover Nalle

    KRAM

  • filibustern

    aaah!! måste bara få berätta! är så glad! (och för andra kan det verka fånigt) 

    har fått mitt paket från Tvins! det är 6 nya aire bra - Bh:ar! underbart bekväma!! har väntat på dom i drygt en vecka och dom är underbara! nu kan ja slänga mina förbaskade skit-BH:ar och köra med dessa 6 nya i många år! och tack vare det sätt dom är utformade på, så om jag skulle bli gravid och få enorma katakomber, så behöver jag inte köpa nya BH:ar då dessa anpassar seg efter kupstorleken! man behöver bara samma storlek som man har i övrigt (jag har Small)  6 st för 800 spänn, visst dyrt, men om man tänker efter, man (jag i alla fall) köper annars en BH för.. tja.. 300 kr.. och då har man köpt på ett ställe där man får hjälp och så... men nu har jag 6 STYCKEN för 800 kr, 

    kan ju beskriva som som.. de ser ut som en sport-BH helt enkelt. :) de färger jag har är svart, vit, beige, rosa, cerise och röd, och de kan användas som "underplagg" oxå till klänningar och liknande med V eller U-ringning. :))))  

    tyvärr har jag ganska små meloner, men nu är de i alla fall i en bekväm BH som ger dem en bra form trots den lilla storleken. ^^ gubben gillade dom oxå ;) 

    tack frö att jag fick berätta, är bara SÅ GLAD!!

    i övrigt händer inte så mycket.. har börjat sommarjobba :P 

Svar på tråden Äntligen fredag del 23