• janos

    Äntligen fredag del 23

    Nu är det dag för en till! Välkomna nya som gamla fredisar!

    Tänk att det äntligen är fredag. vad ska man förgylla helgen med nu då...?
    motormässa...? *tror inte det*
    prommis *för hurtigt*
    tvtittande *för slött*

    nej ja vet; sitta å häcka framför datorn som en annan dönick och skriva kuliga saker i andras seriösa inlägg eller skämta om totalt opassande saker...

    nån som hakar på?

    Varmt välkommen hem ni som varit här förut!
    Säger även hejsan till alla nyfikna - välkomna in!

    Tråd 1-22= 30.015 inlägg
  • Svar på tråden Äntligen fredag del 23
  • Vidatilda
    anne på grönkulla skrev 2012-07-04 18:43:43 följande:
    Jotack, jag mår nog helt ok, faktiskt, efter omständigheterna. Jag är fortfarande rätt skeptisk till konceptet barn och tanken på att vara barnfamilj - men just denna bebisen vill jag ju förstås ha. Även om den var hyggligt oväntad och oplanerad så betyder det ju inte att den är ovälkommen. Jag fyller ju 38 snart dessutom, så så mycket sen kvar att vänta på fanns det ju inte heller. Egentligen.

    Jag har nog gått precis 24 fulla veckor nu och beräknad ankomst är i slutet av oktober. Utom att jag är galet trött så har jag i huvudsak mått bra under tiden - med 2 undantag - en redig släng av kräksjuka ungefär i vecka 12 och ett anfall av myom på livmodern i vecka 20 (det visade sig ofarligt men otroligt smärtsamt - jag var mest rädd för urinvägsinfektion...) som ledde till ett gäng timmar på gynakuten innan vi rett ut vad det var och jag skickades hem med smärtstillande. Jag har rest en hel del i jobbet hela våren fortfarande, även om jag berättade för mina chefer väldigt tidigt för det var också resor som jag inte kunde eller ville göra. Vi får se vad barnmorskan säger nästa vecka, i juni hade jag gått upp 3 kilo sen i mars, fast jag tycker magen är gigantisk (och ivägen för det mesta...).

    Vi vet inte vad det blir för sort, men vi vet en massa andra saker om hen, som t ex att hen verkar riktigt sprallig av sig, iaf av volterna i min mage just nu att döma. Ooch så tror vi att hen (likt både maken och mig) är pratsam - kanske tom på flera språk, vem vet? Och berest, magen o jag har ju flängt en del under våren.

    Just nu är jag gräsänka dessutom, maken reser i hela 10 dar o kommer hem till helgen. 
    Gissar att oddsen för att hen i din mage är lik både dig och din make är ganska höga   Låter som om du faktiskt har en ganska dräglig graviditet då kan det vara ganska mysigt att i lugn och ro komma i kontakt med förändringarna. Vad gäller bebisen är min erfarenhet att man trots allt inte känner dem det minsta förränn de är på utsidan... och det är då som den verkliga föräldrakärleken skapas/uppstår... åtminstone är det så för mig. När mina legat i magen har jag mest haft drömmar och önskningar, men föräldrakärleken har växt i takt med närheten och kontakten som man får när de kommer ut. Mycket kärlek blir det!
  • Emelie 87

    Heej tjejer! Hjärta
    Härligt att det är liv här i tråden igen. :) Jag får börja med att tacka så mycket för gratulationerna för exjobbet. Det var verkligen kul. :) Denna vecka har hittills ägnats åt intervjuer och samtal med olika bemanningsföretag, så jag tror att det ser ganska så ljust ut nu. Snart kan vi återuppta bostadsjakten på allvar. :)

    Jag håller helt med angående fejan. Där ska man gärna tänka sig för vad man skriver ut. Fel saker kan hamna på fel vägg och det kan bli väldigt ödesdigert på många sätt. 

    Gable - Tackar! :) Jag får väl säga välkommen tillbaka. Ja, här kan man ju säga att det är fredag hela veckan. Det är varmt och mysigt här precis som du säger. :) Och sällskapet är super. :D
    Men usch vilken svärmor. Sådana själviska människor hade nog vem som helst lackat ur på. Stå på dig bara. 

    anne på grönkulla -  Spännande med det lilla livet som växer i magen. :D Har ni funderat på några namn åt henom?

    Janos - Duktig E som kämpar och gör framsteg. :) Det är så trist med alla ovetande som bara säger saker utan att de faktiskt vet tillräckligt mycket eller förstår. Men det är väl lätt hänt att man inte tänker hela vägen heller. Jag har råkat säga ett par ord för mycket när jag mest tänkte på att avdramatisera situationen. Det gick åt ett helt annat håll än det jag hade förväntat mig. :p

    Vidatilda - Aire Bra ska vara jättebra, men tydligen bara för den som har liten byst. Nu har ju inte jag det heller, så då är frågan om jag verkligen ska kasta pengar på något sådant. Kan ju förvisso vara kul att prova någon gång och se hur mycket den ökar komforten.

    Kram på er alla! Nalle


    En man, två barn, oändligt med kärlek
  • Vidatilda

    har just blivit erbjuden timmar på ett jobb jag egentligen inte vill ha mitt över semestertiderna och ikväll startar makens semester.   Grejen är ju den att jag troligen måste ut och söka jobb till hösten om jag inte kommer in på sökt utbildning och jag har varit hemma så länge med barnen att jag börjar få ont om referenser m.m. IDet  finns  ju heller inte ofantligt mycket arbeten för det jag egentligen är utbildad till.... . Detta är vikariattimmar som personlig assistent, men jag vet inte hur kräsen man får lov att vara egentligen.... jobb behövs ju trots allt oavsett i vilken form. hmm hur ska man tänka egentligen?

  • anne på grönkulla

    Hmm, klurig fråga - hur viktigt är det för dig att få aktuell arbetslivserfarenhet och inkomsten? För isåfall kan det ju vara värt att ta det, även om maken ska ha semester (men så får han rådda hemmafronten dessutom ) Annars kan det ju få vänta... jobba kan man göra hela livet...!!!

  • anne på grönkulla

    Ja visst har jag en enkel och dräglig graviditet - men jag erkänner att jag tycker det är rätt bökigt ändå, jag känner inte riktigt igen mig själv och jag får inte eller vill inte äta en massa saker jag eg gillar, magen är ivägen o dominerar tillvaron liksom. Men vid min ålder tar man emot de välsignelser som råkar ramla i ens väg, faktiskt.

    Och inte inbillar jag mig att jag känner bebisen än,  tvärtom tycker jag det är rätt läskigt att det ska flytta in en krabat hos oss som vi inte känner och som vi ska ha dygnetruntansvar för, helt utan utbildning, typ. Men när folk frågar om vi vet könet (vilket vi alltså inte vet) så brukar jag säga så och därmed påpeka att vi tror oss veta andra saker som kanske blir mer avgörande för hens personlighet.

  • Vidatilda

    mmm finns många föräldrar helt utan utbildning.... på föräldrabiten dvs. man måste lära sig på vägen och oftast går det ju faktiskt alldeles underbart bra.

    Det här jobbet som jag blev erbjuden är egentligen av en sort som jag tänkt/lovat mig själv en gång i tiden att jag inte ska ha igen. Jag har erfarenheten, och själva jobbet är oftast ok, men det är ett ensamjobb och brukaren är din chef, men den chef som egentligen avgör saker och ting basar över alltihopa är ju en helt annan och många brukare jag varit hos blir med tiden ganska manipulativa. Ligger oftast i systemet att de blir det av ren självbevarelsedrift antar jag, alla människor vill ju få det så bra som möjligt. som assistent hänger man ofta lite löst mellan stolarna. Å andra sidan kan det vara ganska soft att få kånka runt med en brukare i sommar och slippa mina snoriga och ofta lite griniga barn

    Jag håller tummar och tår för att jag kommer in på den utblidning jag sökt. Då skulle jag så småningom kunna jobba med något jag gillar och där det finns gott om jobb i framtiden.  Jag skrev inte högskoleprovet i år så jag kan bara söka på betygskvoten och till HT 2013 ska den bli 1.5 år istället för som nu 1 år. Ett halvår som jag inte behöver ha för jag vill inte jobba med de bitar som de ska lägga till.

  • Äntligen här

    Hej!


    Nu är jag oxå här igen . Fast jag har ju bytt dator och mail och allting och hittade inte mitt gamla lösenord så jag fick helt enkelt bli Äntligen här istället för Äntligen på väg. Underbart att tråden fortfarande finns kvar . Har bara läst sista sidan och inser att jag måste ta mig tid och läsa bakåt i tråden och uppdatera mig på vad som händer i era liv. Men först av allt: Så roligt med bebis på väg APG . Grattis och lycka till .


    Har saknat er så <3

  • Äntligen här

    Janos: Hur länge blir ni kvar på västkusten? Har ni späckat schema? Annars bor vi bara 30 min från GBG...

  • janos

    Nu är vi hemma igen (jag hoppar över äntligen hemma).

    Typiskt att jag missade ditt meddelande Äntligen. Vart bor ni?

    Nu är det läggdags om jag ska orka med mina troll imorgon. Kram

Svar på tråden Äntligen fredag del 23