• janos

    Äntligen fredag del 23

    Nu är det dag för en till! Välkomna nya som gamla fredisar!

    Tänk att det äntligen är fredag. vad ska man förgylla helgen med nu då...?
    motormässa...? *tror inte det*
    prommis *för hurtigt*
    tvtittande *för slött*

    nej ja vet; sitta å häcka framför datorn som en annan dönick och skriva kuliga saker i andras seriösa inlägg eller skämta om totalt opassande saker...

    nån som hakar på?

    Varmt välkommen hem ni som varit här förut!
    Säger även hejsan till alla nyfikna - välkomna in!

    Tråd 1-22= 30.015 inlägg
  • Svar på tråden Äntligen fredag del 23
  • anne på grönkulla

    Hur går det med studieplanerna Hilde?

    Här är vi åter i stan efter en vecka i skärgården, där vi bokstavligen gjort så lite som möjligt - dagens projekt typ att laga lunch och bada. Underbart! Nu sista semesterveckan och spurt på att sälja vår lägenhet - med sorg i hjärtat. Men vi flyttar inte långt. 

  • Vidatilda

    Åh Anne låter som om ni gjorde ett bra val i att lata er i skärgården Solig  Vad blir det för storlek på nästa lägenhet?

    Vad gäller studier så bidde jag student idag.  fick ordning på intygen till slut och idag åkte jag till komvux som halvtidstudent men kom hem som heltidare... eller nja snart heltidsstudent.  Jag behöver egentligen först och främst läsa upp matte och naturkunskap för att få rätt behörigheter för utbildningarna jag vill söka, men jag har faktiskt fått beviljat att läsa in två kurser till för att kunna bli heltidare.

    Kändes faktiskt lite märkligt att sitta i skolbänken igen. Jag är ju mer van att vara den som står framför Lite knepigt kändes det också att inse att man nu är på gymnasienivå igen. Tror inte att där går så jättemånga som redan har en examen...  är mest yngre studenter som nyligen slutat gymnasiet. När läraren gick igenom materialet och beskrev hur mycket som behövde läsas in blev jag ju inte heller direkt mörkrädd inför sidantalet, det blev däremot min bänkgranne.   Tror han hade svimmat om han visste vad som kommer krävas av honom på universitetet en vacker dag...  Hursomhelst, Den enda av kurserna som kommer vara verkligt krävande är nog matten. 

  • Emelie 87

    Helluu.. Angenämt. :) Jag har ju varit här ett år nu och sällskapet här är helt underbart. :) Och att folk börjar återvända hit är ju bara positivt. :) 

    Nu letar vi bostäder igen och nu är tanken att vi ska köpa och flytta så snart som möjligt. Vi har redan haft ett par potentiella köpare som kommit och tittat på vår tvåa, så vi får se hur snabbt den kommer att gå. Den ligger i miljonprogrammet men nära ett stort köpcentrum och har ett ännu större bara ett par kilometer bort. För oss är det dock storleken och priset som är avgörande i första hand. :) 
    Undrar om jag kommer att kalla mig söderböna snart. :p 

    Jag älskar skärgården. Det finns nog ingen plats som jag finner mer lugnande. :) 

    Åh, kämpa på med skolan Hilde. :) Vad gäller matte och naturkunskap är det väldigt engagerande ämnen där den ena slutsatsen alltid leder till en annan. :) Det är både roligt och krävande på samma gång. 


    En man, två barn, oändligt med kärlek
  • janos

    *vinkar en snabbis*

    Nu är det dags att åka och hämta sonen från en kompis och sen är det dags för middag och söndagsbadet innan läggningen. Puh!

  • anne på grönkulla

    Sådärja, har vi sålt lägenheten! Sorgligt, för vi trivs så himla bra, men vi får inte plats längre heller. Och vi vet ju redan vart vi flyttar, hela 300 meter bort.

  • Vidatilda

    APG grattinerar till det "sorgliga" iallafall


    Jag behöver skriva av mig. Höll på att förlora min SGI idag. Jag fick avslag från CSN på min ansökan om studiebidrag. det går visserligen att söka på ska synnliga skäl, men för dessa är jag antagligen ett halvt år för ung. Man får lov att läsa upp igen när man fyller fyrtio.... men inte tidigare om man tagit ett visst antal veckor redan. Jag ringde försäkringskassan och fick då reda på att de bara räknar mig som studerande enligt studerandevillkor om jag får beviljat studiebidrag från CSN. Det blev en jäkligt snabb ansökan av mig om ny föräldraledighet efter det. Lillan har bara hunnit göra inskolningsveckan och då får man ju vara föräldraledig.... Så imorgon får jag ta hem henne och så måste jag sluta studierna på stående fot. Livet är ovanligt pissigt idag!


    Det känns som om ödet hela tiden hoppar på mig och hånflinar åt mig. Jag har fått kämpa så jäkla hårt för varenda del av mitt liv och verkligen fullt ut rest mig från dyn... bildligt talat... och att då ramla mellan stolarna i olika regelsystem, varenda förbannade gång jag försöker starta om.... bittert är vad det är.

  • anne på grönkulla

    Men, vad surt! Du behöver en kram idag, det hör jag det!

    Jag försöker själv nysta i försäkringskassan inför föräldraledigheten och så proffsbyråkrat jag är så tycker jag det är svårt o läskigt. 

  • Vidatilda

    Tack för kramen! Hjärta

    Jag gav inte upp. Nu har jag lusläst regelverk plus andra undantagsfall och insett att jag har ett trumfkort kvar.  Jag är ju halt o lytt Oskyldig , dvs har ett dokumenterat funktionshinder (dyslexi). Om högskoleverket anser min utredning giltig ska väl CSN också göra det kan man tycka... så nu har jag överklagat. Jag anser inte att jag har fullgjort mitt gymnasie,, hade jag gått i skolan nu skulle jag blivit utredd för dyslexin redan under grundskolan. När jag gick i gymnasiet (stenåldern) räknades det som slutbetyg även om där nästan bara fanns ettor och tvåor.... i dagens läge hade jag aldrig fått påbörja gymnasiet med de grundskolebetyg  jag då hade.... ja ni fattar. Hursomhelst har man inget slutbetyg får man lov att läsa 120 veckor gymnasie, har man ett får man bara lov till 80 veckor och de har jag tydligen redan använt någon gång under bronsåldern.... eller järnåldern eller nåt....

  • Vidatilda

    Här vare slött Foten i munnen

    Jag studerar iallafall. Skapade mig en lösning mitt i eländet. Med andra ord: livet fortsätter även utan CSN

    Hoppas ni andra har det gott idag. Jag sitter och borde läsa en novell, men njuter av stillheten i mitt kök med en kaffekopp och lite helt EGEN tid vid datorn.

    Inser dock att jag behöver skapa mig en studieplats någonstans i huset där jag har koll på mina böcker och scheman men där barnen inte når fram med sina fingrar.  Låst rum med nyckal vore att föredra... innebär att jag behöver måla en dörr och montera in ett lås till mitt bibliotek. Då kan jag låsa in både mig och böckerna

  • janos

    Tittar in och tar 500!!

    Vi lever, även om det har varit lite tufft ett tag igen med Elias. Det går i vågor. Idag är jag tacksam över att hela familjen lever när dagen tagit slut.
    Vi har fått börja en kurs för föräldrar till barn med adhd, som verkar givande. 3 gånger kvar.

    Jobbar och gnetar. Har precis gått på ett vikariat på 75% (jobbar normalt 83%). samtidigt som jag behåller mitt ansvar över prisfiler, så i slutänden funderar jag på om jag inte jobbar mer fast på färre dagar.

    Har ni kommit på plats i nya boendet Apg? Hur mår du och magen? Jag har inte glömt bort dig och bärselen. Kan du skicka din nya adress på facebook eller på något annat sätt?

    Grattis till bra kämpande Vidatilda! Du fixade det på ditt eget sätt. Lycka till med studierna!

    Nu ska jag sjunka ner i soffan med en kopp te och sen är det läggdags, så att vi orkar med morgondagen.

Svar på tråden Äntligen fredag del 23