• Äldre 29 Oct 08:11
    77582 visningar
    529 svar
    529
    77582

    Äntligen fredag del 23

    Nu är det dag för en till! Välkomna nya som gamla fredisar!

    Tänk att det äntligen är fredag. vad ska man förgylla helgen med nu då...?
    motormässa...? *tror inte det*
    prommis *för hurtigt*
    tvtittande *för slött*

    nej ja vet; sitta å häcka framför datorn som en annan dönick och skriva kuliga saker i andras seriösa inlägg eller skämta om totalt opassande saker...

    nån som hakar på?

    Varmt välkommen hem ni som varit här förut!
    Säger även hejsan till alla nyfikna - välkomna in!

    Tråd 1-22= 30.015 inlägg
  • Svar på tråden Äntligen fredag del 23
  • Äldre 9 May 22:18

    vinkar till tjejerna.....

  • Vidati­lda
    Äldre 9 May 23:35

    Vink vink tebax allihop Me lööv jo ål ! Hjärta

    Anne trevligt att se dig här igen du med!

  • Äldre 10 May 20:48

    Nu ska jag samla mod.....

    Vi har under hösten och våren gått igenom en utredning med E, pga hans spring i kroppen. Igår kom utlåtande från experterna:

    E har adhd, med  svårigheter inom autism.

    Jag har nog gått igenom 1000 känslor sedan vi fick svaret. Det känns skönt, jobbigt, ledsamt m.m.

    Så där ja.....nu vet ni. Kram

  • Äldre 10 May 21:32

    Men kram till janos!

    Då får jag väl samla mod också och berätta att vi ska få en bebis i höst. Rätt oplanerat och jag mest gapar av förvåning...

    Men janos, gumman, är det hur E mår eller orden i diagnosen som känns jobbiga? Om han kan få stöd som han behöver och mår bra av så är det väl en bra sak, trots allt - även om jag förstår att ordet/stämpeln känns tungt. 

  • Emelie 87
    Äldre 11 May 14:34

    janos - Men gud gumman, vilket tungt besked att få. Men samtidigt finns det väl en massa forskning, så att E kan få det stöd han behöver. inget kul besked alls.
    Massa kramar till dig. :)

    anne på grönkulla - Nej vad roligt! Grattis! :D Massa kramar till dig med.

    Jag skulle gärna vilja ha fler barn, men som vi bor nu går inte det. Kanske blir det när vi har flyttat. I vilket fall som helst ska jag ta en sväng ner till Tallink/Siljas butik alldeles strax, för att kolla närmare på olika paket. Det verkar nämligen som om det blir en kryssning trots allt. :) 

    Kram!


    En man, två barn, oändligt med kärlek
  • Vidati­lda
    Äldre 11 May 23:47

    Oj Janos vad jobbigt.  Hur kom det sig att ni utredde? Ni måste haft det kämpigt?

    APG, grattis till pyret i magen! Då begriper jag notiserna angående bostadssök   Barn är trevliga och omvälvande varelser. Märkligt givande verksamhet att vara förälder. Dåligt med sömn får man , men också vansinnigt mycket roligare. själv tycker jag att de blir roligare och roligare ju äldre de blir. 

  • Emelie 87
    Äldre 13 May 15:17

    Ja verkligen. :) Jag kan säga att min son och min dotter är det bästa och absolut finaste som någonsin har hänt mig. :) Det är så roligt att se dem växa upp och utvecklas. Och de är otroligt berikande på alla sätt och vis. :) Dessutom är man som förälder sina barns allt, massvis med yrken på en och samma gång. Kanske är det i bland inte det trevligaste, men så är man ju mamma med allt vad det innebär. :)

    Kram!


    En man, två barn, oändligt med kärlek
  • Vidati­lda
    Äldre 13 May 22:54

    Här utreder vi om sonen har allergi. Vi utesluter just nu mjölk från kosten så får vi se om det förändrar något. Det har varit väldigt synd om honom och han har haft svåra eksem och haft svårt att sova. Nu fick han äntligen medicin mot klådan och sover som aldrig förr. Bra för både honom och hans föräldrar.   nu går jag på inlärning om mjölkfri kost... om ni har tips är jag tacksam. Jag är så förbaskat ovan att inte använda mjölk.

    Apropå kost så kör jag viktminskning för mig själv. Har tappat 6 kg än så länge. är ju visserligen en kort knubbis fortfarande, och midjemåttet är än så länge oförändrat, men skam den som ger sig! Mitt delmål är 74 kg. Då kommer jag inte längre räknas som kraftigt överviktig. Vad jag har som mål efter det vet jag inte än. Jag får se hur jobbigt det blir. Jag är så förbaskat hungrig fortfarande så det kan vara en riktig plåga.

  • Emelie 87
    Äldre 15 May 17:08

    Ojdå! Men då ska det väl gå utmärkt att dricka sojamjölk och laga mat med kokosmjölk. Ofta kan ju dessa livsmedel vara väldigt bra ersättare om man är allergisk. 

    Vi har kört med LCHF ett tag nu faktiskt. Inte för att vi behöver gå ner i vikt någon av oss, men det är gott och man avvänjer sig från kolhydrater.

    Kram! 


    En man, två barn, oändligt med kärlek
  • Vidati­lda
    Äldre 15 May 22:18

    Vi försökte också lite LCHF för några månader sedan. Jag mycket halvhjärtat, men maken läste på och informerade. dock tyckte jag det blev väldigt tråkig mat och alldeles för dyr för så lite vinning på hälsan. Jag gick inte ner något iallafall och inte mådde jag bra heller. Maken går ju några kg upp o ner bara han andas... så han rääknas inte Foten i munnen

    Vad gäller sonen så verkar han må riktigt bra på nya dieten. Jag pratade med läkaren idag och testerna hade inte visat något, men det hade jag nog inte väntat mig heller. På en tvååring är det inte så stor chans att det är värt att testa överhuvudtaget. Det är uteslutning av kost som gäller. Vi ska fortsätta utesluta mjölkprotein i två veckor till och därefter testa att återintroducera för att ta reda på om mjölken spelar roll eller inte.

    Jag gillar havremjölk när jag lagar mat. Den har en snällare smak än soya tycker jag. Sedan äär jag lite nojig också för det är så många barn som blir allergiska mot soja och jag är rädd för att introducera en massa soja om hans mage är känslig... ingen läkare som nämnt det, så fullt möjligt att jag själv bara är nojig i frågan Obestämd

    nähäpp flickor och brudar nu ska jag återgå till mitt bubbelspel på fejan... bubblor är livsfarligt bara så ni vet det!  Död ...

Svar på tråden Äntligen fredag del 23