• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • nennesjuttioåtta

    kola även här och längdskidåkningspremiär för maken as well. Jag är så sjukt otränad så jag vet inte om jag någonsin kommer att kunna åka igen. Blir ju trött bara av att se på skdiåkning på TV. Hade någon galen vanföreställning (hormonellt, säkert) om att jag skulle åka tjejvasan i vår för att ha ett mål. MOAAHAHAHAHAHAHHA harr harr harrr harkel *spyr*. 


    Bra att du rapporterar, Snaily! Men de behöver väl inte fixera sig innan, va? Eller jag vet inte. Poff så händer det bara. Eller jag vet inte. Men det händer snart i alla fall! 


    Eller jag vet inte. 


     

  • nennesjuttioåtta

    Hoppas du slipper gå över i alla fall! Iiih, snart är ett Yngel här! Sjukt spännande!

  • Lapinette

    nenne - Tjejvasan är inget dåligt mål. Så klart du ska åka! Maken har fått lite blodad tand och istället för halva Lidingöloppet blir det halvmaran i Stockholm i september.

  • passionsblomman

    Man kan också käka Pågens små saffransgifflar och Ballerina pepparkaka om ingen haft någon adventsanda att baka i.

    Bytt en massa glödlampor har jag också gjort och sedan kastat upp alla belysningar i oputsade fönster och den enda städning som för övrigt är avklarad är en rejäl dammsugning och dammtorkning av alla fönsterbrädor.

    ...men skottat en så in i baljan massa snö-det har jag! Klockan två i natt var jag ute och drog omkring snösläden, för det hade kommit flera decimeter och jag ville att sambon skulle kunna komma hem från krogjobbetoch parkera på snöfri infart.
    Himmel vad det vräker ner! Vi har verkligen redan MASSOR av snö! I fjol var det barmark så här års. Snön kom ett par dagar innan jul.
    Sambon sa. ja det var ju tur att jag  bytte till vinterdäck i går, för annars hade jag inte tagit mig hem inatt.
    -Nä, det var inte tur. det var resultatet av enträget och stundtals hotfullt tjatande från MIG. Just för att jag gärna vill vara någotlunda trygg i att jag nog får hem min sambo hel och hållen när han är ute och åker.

    När jag sa innan ivf:en att jag ville att vi bytte till vinterdäcken, blev jag i stort sett idiotförklarad. På väg hem därifrån fick vi köra i första halkan på sommardäck.
    Och nu har han fått byta på båda bilarna i full snöstorm och svinkallt om fingrarna. precis som vanligt.

    Men nu har vi däck. Och sonen har nya överdragsbrallor, nya handskar och nya skor-"som jag är så GLAD över mamma! För de är jättejättesköna och jättejättebra och jag blir inte blöt alls!"

    Och det är låsolja insprutat i billåsen, motorvärmarsladden är utdragen och kupévärmaren framplockad. Reflexväst, snöskyffel och startkablar ligger vid varningstriangeln bak i den lilla lilla bagageluckan. Rattmuff på, fårskinnsfäll att sitta på och isskrapor, sop och mirakletrasa för imman på plats. Vinterkängorna är framtagna och alla handskar hittade "har du sett mina vinterkängor och vet du var min andra handske är..."*bah*

    Och massor av stjärnor och stakar och ljusslingor lyser. Bara den runt verandan fattas och så måste vi köpa granen som ska vara på altanen. Annars ser det åtminstone utifrån väldigt adventigt ut.

    Städa bort alla pryttlar och fixa vidare får jag väl göra en annan dag.

  • snaily

    Nenne
    Min kompis som ska åka hela Vasaloppet hävdar att man inte behöver träna för att åka Tjejvasan

  • snaily

    Nenne
    Nä, de behöver väl inte ha fixerat sig, fast fått för mig att jag läst att det är vanligare att de gör det än inte, i alla fall om man är förstföderska.
    Jag kommer säkert gå över sisådär två veckor...

  • snaily

    PB
    Åh vad ni är ordentligt vinterrustade! Bra jobbat!
    Putsa fönster, vad ska det vara bra för på vintern när det ändå alltid är så mörkt ute?
    Förresten kan man glömma köpa pepparkakor också, som vi gjorde igår, klantigt. Nu är jag sjukt sugen på både julmust och pepparkakor och inget har vi hemma och ingen affär är öppen.

  • nennesjuttioåtta

    PB– cheeeeesus, du lär ju inte ens haft tid över till att baka om andan ändå hade fallit på! Men jag kan ju tycka att din man borde satt på vinterdäcken lite tidigare, INNAN han riskerade frysskador. Men ni bor ju lite annat till än vad vi gör. Men det kan ju vara halt även omd et inte är snö. Oftast halare. *hytter med fingret åt sambon*


    Snigel & Lappis – jag åkte tjejvasan 2003!?!? efter inte alltför många mil i benen. Visst tar man sig igenom otränad men jag tror alla skulle må bra av att åka med en tränad Nenne mot sig i spåren. även de som ska ha henne med hem i bilen sen. Eller framförallt heja på efter vägen utan att få en blåklocka (och då menar jag INTE landskapsblomman). Det blir lite roligare om man inte har blodsmak redan efter uppvärmningen. Och den här volangen jag har runt kroppen som tidigare höll Pricken på insidan, går inte bort av positivt tänkande.

  • passionsblomman

    Snigel, jag har hunnit vara på ap-surt humör för att sambon skrivit fel i almanackan. han hade skrivit att han hade jobb-möte kl 15 idag. Alltså planerade jag in att han skulle åka förbi finkonditoriet i staden dit han ju ändå skulle och sedan komma hem så vi kunde adventsfika och äta god middag tillsammans.
     
    Nä.

    För han skulle ju på mötet kl 18 istället, då kondiset redan stängt och mötet tar flera timmar eftersom chefen där även bjuder dem på middag.

    Så, inget fin-fika och ingen gemensam middag.
    jag kokade risgrynsgröt och så åt vi skinkmackor istället. Och Ballerinapepparkakor som sagt...

  • nennesjuttioåtta

    men jag behöver inte använda bärsjalen, bara att vika upp blötmagen till en pung för Pricken att åka runt i. Skitmysigt!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!