Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    God morgon. Iris är ute och skottar snö, hoppas hon inte tar ut sig alltför mycket innan simning, kalas och eftermiddagsfika med grannarna. Det blir mycket för henne idag. Astrid går fram och tillbaka här med gåstolen, sitta ner verkar inte vara aktuellt längre. Så jag får springa och vända åt henne varje gång hon kör fast.


    EA, vi skulle gärna vilja ha hund faktiskt men känner inte att vi har råd med både dagisavgifter och hunddagis, eller tid att lämna och hämta barnen på ett ställe och sedan åka en bra bit för att lämna hunden på närmsta hunddagis. Sedan har vi väl inte överdrivet mycket tid för kvällspromenader heller just nu så ekvationen går ju inte alls ihop.

  • BrudSommar2006

    PB, jag är så orolig för dig, hoppas så på ett livstecken så småningom.


     

  • BrudSommar2006

    Jag håller tummarna för plusjakter och VUL och annat här framöver. Och för att Snigeln slipper gå och vänta för länge!

  • BrudSommar2006

    EA, det blir definitivt ingen Berner nånsin i det här huset! Finns fler raser som inte kan komma ifråga! Det var lite väl sent av maken att komma inramlandes om han tänkt sig upp och jobba på huset idag. Vet inte hur nöjd jag skulle varit med det! Överlag skulle jag nog trott att han blivit mördad allra minst om han inte var hemma förrän då...

  • BrudSommar2006

    Idag regnar snön som kom igår bort. Vilket hattande.


    Vem pratade om att ta ut dagar från försäkringskassan och att ta ut mer än fem efter första året. Det är förvisso så att sgi:n blir jag av med men det kan inte hjälpas, nu är det ju bara en månad kvar av året och vi har typ åtta månader kvar att vara hemma med henne. Förhoppningsvis får vi ändå dagisplats under våren som vi planerat men, men.


    Cancer är verkligen för hemskt, jag tycker man är omringad av eländet nu, känns som att det bara är en tidsfråga innan man drabbas själv. Pappa opererade ju bort en jättetumör ur magen för två år sedan och nu har han prostatacancer och en förändring mellan två ryggkotor. Tills vidare ska han äta cellgifter två gånger om dagen istället för en gång som tidigare och så får man se. Makens mamma har ju just opererats för bröstcancer och nu har man tagit bort livmodertapp, äggstockar och allt för säkerhets skull.


    Izzie, vilka är dina favoritraser då? Själv vet jag inte vad det skulle bli om vi skulle skaffa hund, vilket vi i och för sig inte ska.


    Just nu verkar det som att Iris kan tänka sig att vara tomte på Lucia, vi får väl se om det varar. Själv skulle jag gärna skippa hela grejen, att gå upp klockan fem på morgonen har ju ingen av oss någon lust med. Så jäkla dum tid att ha det klockan sju på morgonen, helt idiotiskt.

  • BrudSommar2006

    Någon skidåkning följer jag inte, hade ingen aning om att det gick ens. Följer ingenting, jag.


    Idag kommer kusin Alicia hit och leker med Iris, just nu är hon på dans men snart är hon väl här igen, det blir sista gången de ses innan de åker till Hawaii i ett par månader, så idag ska barnen byta julklappar, lite konstigt i november men, men. Vi har faktiskt fått upp ljuskransen i hallen och fått fram ljuslyktan på bordet i köket, barnen har varsin ängel och varsin tomte i sina rum så det ska börjas i tid!

  • BrudSommar2006

    Omsan, har dottern ro att sitta en hel dag och bli flätad i alla fall då?


    Vi funderar på att leta köksbord på Blocket, först tänkte vi att vi får stå ut med vårt bord i ett par år till, Iris har ju pepprat det fullt med hål och nu kommer ju Astrid också, fast sedan kom vi på att vi kanske kan hitta något hyfsat billigt så länge, vårt är nämligen alldeles för litet och det vore skönt att slippa trängas i flera år till så fort vi får besök. Visserligen har vi inget jättekök så det får inte vara för stort heller.

  • BrudSommar2006

    Vickan, det blir väl säkert bra med den stolen? Ser att den tar upp till 25 kg eller 6 år, Iris är ju över 25 kg 3 år gammal... Fast inser att det nog inte brukar vara så!


    Vi fick ju byta till framåtvänt väldigt tidigt för övrigt eftersom stolen bara tog upp till 18 kg bakåtvänd men betydligt mer framåtvänd. Fast nu har vi nästa modell med bälteskudde istället, hon växte ju ur den andra till sist också. Faktiskt bra för nu har vi ju den till Astrid istället, annars hade vi ju fått köpa en till.

  • BrudSommar2006

    Hej Cicci, vad trevligt att få träffa tomten, inte tror jag att jag hade åkt in till stan i alla fall idag med barnen men jag har letat efter ställe där de har tomte som Iris kan få träffa.

  • BrudSommar2006

    God morgon!


    Ja, jag läste ju de där länkarna som Telis länkade till och där stod det att om barnet vägde för mycket för den stol man har skulle man köpa en större stol, tex Britax two-way eller vad den hette. Tittade på den men det gick ju inte upp högre i vikt den. Finns inga som går upp så högt i vikt som vi skulle behöva.


    Första advent på intåg, vad mysigt.


    Mindre mysigt att maken och jag är inne i en bråk-period igen vad det verkar...


    Funderar på att ge mig ut på julklappsjakt idag men får se om jag orkar. Det är så skönt att få gjort allt här hemma när Astrid sover förmiddag istället för att "slösa bort" den tiden i affärer. Sedan när hon vaknar är det lunch och så hämta Iris så då hinner vi inte iväg.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!