• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • snaily

    Igår sydde jag två påslakan till bebistäcke - antagligen världens enklaste grej att sy men jag känner mig mäkta stolt eftersom jag har noll koll på sömnad och symaskiner, det är ju makens grej.


    Någon mer än jag som följer längdskidåkningen i helgen? Vad säger ni om hon som krigar med eliten efter att ha fött barn i juli i år?! Är inte det sjukt imponerande?

  • viktualia

    Omsan - Trollet är ju så pyttigt att han ska sitta baklänges ett tag till... Han väger ca 9 kg och är väl sisådär en 73 cm lång....  Har du några konkreta tips på bilstolar - så är jag idel öra!


    Ego - det är verkligen vinter här! Helt vitt på marken, minusgrader och maken skottar snö. Och inne är det KALLT eftersom rörmorkareländet aldrig kommer... och installerar de två element som saknas... Bygglampa är en bra uppfinnig...

  • BrudSommar2006

    Idag regnar snön som kom igår bort. Vilket hattande.


    Vem pratade om att ta ut dagar från försäkringskassan och att ta ut mer än fem efter första året. Det är förvisso så att sgi:n blir jag av med men det kan inte hjälpas, nu är det ju bara en månad kvar av året och vi har typ åtta månader kvar att vara hemma med henne. Förhoppningsvis får vi ändå dagisplats under våren som vi planerat men, men.


    Cancer är verkligen för hemskt, jag tycker man är omringad av eländet nu, känns som att det bara är en tidsfråga innan man drabbas själv. Pappa opererade ju bort en jättetumör ur magen för två år sedan och nu har han prostatacancer och en förändring mellan två ryggkotor. Tills vidare ska han äta cellgifter två gånger om dagen istället för en gång som tidigare och så får man se. Makens mamma har ju just opererats för bröstcancer och nu har man tagit bort livmodertapp, äggstockar och allt för säkerhets skull.


    Izzie, vilka är dina favoritraser då? Själv vet jag inte vad det skulle bli om vi skulle skaffa hund, vilket vi i och för sig inte ska.


    Just nu verkar det som att Iris kan tänka sig att vara tomte på Lucia, vi får väl se om det varar. Själv skulle jag gärna skippa hela grejen, att gå upp klockan fem på morgonen har ju ingen av oss någon lust med. Så jäkla dum tid att ha det klockan sju på morgonen, helt idiotiskt.

  • BrudSommar2006

    Någon skidåkning följer jag inte, hade ingen aning om att det gick ens. Följer ingenting, jag.


    Idag kommer kusin Alicia hit och leker med Iris, just nu är hon på dans men snart är hon väl här igen, det blir sista gången de ses innan de åker till Hawaii i ett par månader, så idag ska barnen byta julklappar, lite konstigt i november men, men. Vi har faktiskt fått upp ljuskransen i hallen och fått fram ljuslyktan på bordet i köket, barnen har varsin ängel och varsin tomte i sina rum så det ska börjas i tid!

  • BrudSommar2006

    Omsan, har dottern ro att sitta en hel dag och bli flätad i alla fall då?


    Vi funderar på att leta köksbord på Blocket, först tänkte vi att vi får stå ut med vårt bord i ett par år till, Iris har ju pepprat det fullt med hål och nu kommer ju Astrid också, fast sedan kom vi på att vi kanske kan hitta något hyfsat billigt så länge, vårt är nämligen alldeles för litet och det vore skönt att slippa trängas i flera år till så fort vi får besök. Visserligen har vi inget jättekök så det får inte vara för stort heller.

  • viktualia

    bilstolfrågan igen: Nu har vi nog bestämt oss för en Britax hi-way men hålans enda barnprylaffär hade inte det märket. Däremot verkar den stolen passa vår V50 och Babyproffsen har julkampanjpris på den från och med tisdag på 2095 :-


    Nån med åsikt? Vilken sort har ni Izzie och kanske viktigare: vilken bilmodell?

  • BrudSommar2006

    Vickan, det blir väl säkert bra med den stolen? Ser att den tar upp till 25 kg eller 6 år, Iris är ju över 25 kg 3 år gammal... Fast inser att det nog inte brukar vara så!


    Vi fick ju byta till framåtvänt väldigt tidigt för övrigt eftersom stolen bara tog upp till 18 kg bakåtvänd men betydligt mer framåtvänd. Fast nu har vi nästa modell med bälteskudde istället, hon växte ju ur den andra till sist också. Faktiskt bra för nu har vi ju den till Astrid istället, annars hade vi ju fått köpa en till.

  • Oms

    Vickan - tyvärr är jag inte så bra på de olika modellerna idag, det är ju nya modeller o råd o rön varej år men jag vet appropå "råd o rön" att de hade en test av bilstolar i förhållande till storlke o modell på bilen och jag tror att just v50 fanns med där, det var det senaste eller numret innan tror jag, satt o läste det i ett väntrum förra veckan.

    snigel - ok, då e jag med, har inte hängt med i turerna. hoppas att allt grå bra m mamma!

    BS - ja visst e det lustigt? men just flätningar har hon alltid kunnat sitta stilla vid. jag tror att det har o göra med dels att det inte krävs ngt av henne, noll hjärnverksamhet och dels att hon vet konsekvenserna om hon inte sitter stilla, hon har ju ändå flätats sen 1 års ålder, om än inte med löshår förrän hon blev ca 7-8 sådär...

    städningen går ju inte alls, haha vi var barnlediga fredag till lördag (hade städdag i lördags) och jag som jobbade halvsent i fredags såg inte lillskrutt då så nu idag har vi mest bara busat o myst - inte så mkt städning då, men det e ok! man måste få ge o ta lite kärlek också

    nä, nu ska jag kika på mobieler till storan...

  • Izzie

    Vickan - Vet faktiskt inte vad det är för modell vi har. Britax är det enda jag är säker på eftersom det står på, men modellen verkar ha utgått. Vi köpte två stolar begagnade av en jobbarkompis till makens mamma. Eftersom vi har dubbla bilar och vi turas om med hämtning och lämning krävs det två. Det är en ganska enkel modell, påminner om hi-way. Kanske är föregångaren till den? Funkar iaf till båda bilarna. Vi har en Volvo V70 och en Peugeot 307.


    BS - Bord på Blocket är väl toppen! Man kan få tag på ganska mkt fint. Mysigt att börja med julpynt redan! Längtar jättemycket efter första advent nu - älskar julen!


    Snaily - Bra jobbat med påslakanen! Det är ngt speciellt med att fixa sånt själv, men just sömnad är jag personligen urusel på! Är jätteimpad av folk som klarar av jämna fina sömmar!


    OMS - Tack för input ang fram- och baklängesåkning. Om man däremot saknar specifikationer på stolen, vet du om det finns ngn standard el annan rekommendation man kan gå på gällande längd och vikt?


    *vinkar till 3barnsmor*


    Ego - här kommer det oxå blod. Tanten är två dagar försenad, men nu är hon iaf här. MÖGEL!

  • Telis

    Hej, hej!


    Nu äår vi hemma efter en liten helgutflykt. Har haft en jättebra helg fast Televinken är lite ur slag den stackarn.


    Vickan, vi har en Britax Hi-way efter att ha blivit rekommenderade den av Säkerhetsbutiken som är specialister på bilbarnstolar. Det ska den stolen som dom säljer mest av och som brukar användas som uthyrningsstol eftersom den passar i de flesta bilar. Vi är mycket nöjda med den förutom Televinken som hatar att åka bil.


    Izzie, här finns bra sammanställd info om när man kan vända barn framåt: www.familjeliv.se/Forum-3-101/m55363042.html 


    Nu är det dags för dagens andra lussebulle.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!