• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • Ore

    PB: Neeeeej, vad trist att det inte gick vägen.... Lider med dig. Skickar tusen varma kramar!!!

    Håller tummarna stenhårt för att Fru E:s VUL och Mugglans NUPP går strålande

    Vickan: I bilstolsväg så vet jag att NTF rekommenderar att man ska sitta bakåtvänt fram till fyra års ålder (tydligen ska det ha med nackmuskulaturen att göra, oberoende av vikt och längd...)

    Vi har en Maxi-Cosi Mobi, och en Besafe (kommer inte ihåg vad den heter mer). Lillkillen får åka en hel del bil, och sover gärna i bilen. Då tycker jag att "tipp-funktionen", att man lätt kan ändra stollutningen fram och tillbaka med ett handtag, är guld värd. Det ska inte vara farligt att barnen hänger med huvudet, men jag tycker det ser så läskigt och obekvämt ut...

    Besafen är bra för den sitter STENHÅRT fast i bilen. Men den har någon slags extra nackstöd som sticker ut så att lillkillen inte riktigt ser ordentligt ut när han är vaken. Och även om den har tippfunktion, så behöver man lyfta både stolens och barnets tyngd för att tippa bakåt, dvs man får stanna bilen. Maxi-Cosin är mycket lättare att tippa. Men den känns alltså inte som att den sitter lika bra fast i bilen... Även om det säkert är tillräckligt bra.

  • Ore

    Vad var det mer...

    Trist med tantbesök, Izzie!

    Hoppas på vältajmade glada gubbar för både september och Hattis!

    Kängu: Kul med ny frisyr och hårfärg!

    BS: Bord på blocket låter väl bra, hoppas ni hittar något!

    Snaily: Bra jobbat med bebislakanen

  • _koko_

    Stor, stor varm kram till PB, ännu ett exempel på att livet fan inte är rättvist någonstans!

  • _koko_

    oms - Läste mycket förvånat det du skrev om att vända bilbarnstol eftersom jag hade uppfattningen att det är raka motsatsen! Dvs att det inte alls har med storlek på barnet utan ålder att göra! Att barnets skelett och muskulatur "klarar" en kollision framåtvänd TIDIGAST i 4-5-årsåldern, oavsett hur stort barnet är. Kolla telis länk och källorna på den! Sen förstår jag att man inte har något val med barn som Iris, som faktiskt inte får plats bakåtvända.

    Vi har testat britax hiway, akta graco duoflex xtp och akta graco duologic2. Kan bara instämma i det telis säger om britaxen, det är den som passar flest bilar och barnen sitter bekvämt i den (mina föräldrar har en och vi har en "på landet"). Duoflex gillade vi inte alls, den är omöjlig att sova i eftersom den är så upprätt och inte går att "tippa". Vi bytte den (barnens farfar fick den) till en Duologic2 för att den har isofix-fästen och går att tippa i tre olika lägen (under färd om man sitter bredvid, annars når man förstås inte). En oväntad fördel med den är dessutom att själva sitsen tas ur för sig, vilket är nödvändigt om man ska kunna sätta sig mellan stolarna bak, hade varit väldigt meckigt att behöva lossa hela stolen med bas och allt varje gång. Även vi har köpt de flesta av våra stolar på Säkerhetsbutiken.

  • BrudSommar2006

    God morgon!


    Ja, jag läste ju de där länkarna som Telis länkade till och där stod det att om barnet vägde för mycket för den stol man har skulle man köpa en större stol, tex Britax two-way eller vad den hette. Tittade på den men det gick ju inte upp högre i vikt den. Finns inga som går upp så högt i vikt som vi skulle behöva.


    Första advent på intåg, vad mysigt.


    Mindre mysigt att maken och jag är inne i en bråk-period igen vad det verkar...


    Funderar på att ge mig ut på julklappsjakt idag men får se om jag orkar. Det är så skönt att få gjort allt här hemma när Astrid sover förmiddag istället för att "slösa bort" den tiden i affärer. Sedan när hon vaknar är det lunch och så hämta Iris så då hinner vi inte iväg.

  • _koko_

    BS - Saknar inte föräldraledigheten med syskon, tyckte det var ett enda stort stressmoment, och sen, som jag skrivit tidigare, blev jag alltid som tröttast precis när det var dagishämtning, så jag fick aldrig nån chans att sova på dagtid.

    Och håller med om att det är urmysigt med stundande advent! Vår lilla gran/en på framsidan har äntligen vuxit till sig tillräckligt, så i år blir det premiär med ljus i den! Vad fin den ska bli.

    Julbelysningen på drottninggatan har kommit upp också, oj, vad fint det är! De har hängt upp "kristallkronor"! Och nu snöar det igen också. *Myser*

    Oj, lycka till idag förresten, EA!!! Och muggles också, eller?

  • MSW

    Godmorgon!!


    *är seeg*


    Lycka till Mugglan (Vilken tid är det som gäller?) och FruE!! Hoppas att allt ser bra ut!!


    Nu får jag väl ta tag i plugget.....


    Kram kram

  • BrudSommar2006

    Jag antar att jag inte kommer att orka ta mig in till stan för att titta på julskyltningen - i år heller!

  • fru AM

    God förmiddag!


    Grattis på namnsdagen ni som tar åt er!


    Lite småtrött efter helgens förmiddagsbarnkalas och sedan söndagsmiddag ... vi tog allt samma dag för enkelhetens skull


    Vilken bra länk Telis! Om bilstolar - den sa jag grota lite i.


    Och vilket sött troll med långa blå ärmar, Vickan!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!