Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Vad det gäller Astrids blodvärde så är det ju något som bryter ned de röda blödkropparna eller gör så att de inte är starka nog, har försökt goggla men får bara upp gravidlänkar. Finns ju vissa ovanliga, oftast ärftliga, sjukdomar det kan vara men vad vi vet har vi inget sådant i släkten. Man hoppas ju att det liksom bara ordnar sig men jag vet inte om det kan det. Jag börjar i alla fall nästan hoppas att hennes tårkanal ska fixa sig utan att de får dra tråd igenom.

  • BrudSommar2006

    AM, tack för länken, på Growing people finns visst allt!


    Snigeln, jag antar att det ska tas fler prover eller startas utredning, suck och usch.


    Klockarbol, vi har ju just lärt känna dig, fått se dig i din fina klänning och liksom vant oss vid att du hänger här permanent med oss och vi gillar dig ju! Snälla inte lämna oss, usch vad orolig jag blev, jag undrar så vad som kan ha hänt och vad som kan ha döljt sig i den förbaskade datorn, alla möjliga scenarier spelar så klart upp sig i huvudet nu och jag tänker på dig.

  • BrudSommar2006

    Jaså Piggelin, är du här med oss än.


    Jäklar vilket väder, inga vinterdäck har vi förrän nästa onsdag heller. Vill inte behöva ta ut stackars Astrid i det här ovädret, usch.

  • BrudSommar2006

    Har varit i pulkabacken i blåsten, usch och fy vad blött och kallt.


    AM, jag kan faktiskt inte svara på om Astrid är gul, inte så att man reagerar på det i alla fall och hon har inte gula ögonvitor som hon hade när hon föddes men hon är möjligen inte lika blek som Iris om man jämför.

  • BrudSommar2006

    God morgon!


    Telis, jag säger stackars Astrid för hon blir jätteledsen när hon måste sitta stilla i vagnen i typ en timme medan Iris är ute och leker. Oavsett väder.


    Vad är bra plockmat? Astrid gillar ärtor och makaroner, bröd hamnar mest på golvet så det antar jag att hon inte tycker är så gott och leverpastej, blodpudding och korv verkar lite för hårt än för det spottar hon ut igen. Fiskbullar går aningens bättre. Att mata med sked är tvärstopp just nu men jag envisas med gröten på morgnarna bäst jag kan i alla fall för den är ju berikad med järn, plus att jag försöker med fruktpuréer för c-vitaminens skull. Vet inte om det gör någon skillnad men det känns bra att försöka göra något i alla fall. Varm mat på sked i form av barnmatsburkar verkar man kunna glömma just nu. Riskorn verkar i minsta laget för att hon ska klara att få upp dem, även kladdigt ris har jag inte sett henne stoppa i munnen i någon större utsträckning.

  • BrudSommar2006

    Klockarbol, det är ju verkligen inte du som ska skämmas, jag säger som alla andra här. Usch, din stackare.


    PB, hur känner ni varandra förresten, tror jag missat det.


    AM, hur jobbar du nu förresten? Tänkte om jag skulle försöka pallra mig in till stan någonting framöver, kanske inte förrän efter nästa vecka när vi fått vinterdäck iofs, beroende på hur fort snöeländet smälter bort. Tror inte jag skulle komma ut från vår utfart idag men det är ju plusgrader så det borde ju smälta fort tycker man.


    Vilken mjölksyra jag fick imorse av att dra vagnen i snömodden, då har jag ändå terrängvagnen med stora hjul, liggvagnen skulle jag väl inte kommit hemifrån med gissar jag.

  • BrudSommar2006

    Pannkaka, stekt ägg, potatisbullar, broccoli och blomkål noterat, har jag inte provat, tackar!


    PB, hoppas att du inte behöver köra igång med eget företagande riktigt än men vad bra att du fått en massa tips av Klockis i alla fall. Salami, hm, ja vem vet.

  • BrudSommar2006

    Med Iris var vi jättenoga och hon fick absolut ingenting med salt förrän hon fyllt ett. Med Astrid har vi inte orkat vara så restriktiva och fick ju veta på bvc att det var ok med blodpudding och leverpastej och så men man behöver ju så klart inte överdriva.

  • BrudSommar2006

    Första året det var Lucia-firande på dagis tryckte vi med milt våld på Iris lucialinnet och mutade henne med en vällingflaska för att hon inte skulle försöka slita av sig linnet igen. Förra året var hon ju den enda som vägrade ta på sig linnet så hon satt längst fram med småbarnen och tjurade utan Lucia-kläder. I år tänkte vi att vi skulle börja prata om det tidigt så att hon hinner vänja sig vid tanken men det verkar vara tvärstopp. Hon tänker tydligen inte vara vare sig Lucia, tärna, tomte eller pepparkaksgumma i år heller...

  • BrudSommar2006

    Idag är Astrid tio månader! Hon ser fortfarande lika kul ut med sin enda tand i överkäken på hennes vänstra sida, alltså inte framtanden.


    Frikadeller har jag också provat ja, det är tydligen inget hon tänker stoppa i munnen.


    September, skräp är det att ni inte har er lilla bebis än men nu är det i alla fall undersökningsdags snart väl? Hoppas att de hittar något som går att åtgärda.


    Förra året trodde vi att Iris skulle vilja ha sina lucia-grejor när hon såg alla de andra barnen men tydligen inte. Hon har en pepparkaksklänning här hemma som hon gillar men den är det så smala ärmar på så det går absolut inte i några varma kläder under den.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!