Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Flamman, jag tycker mest att först är man tacksam för att man klarat sig från både det ena och det andra som andra råkat ut för och då åker man istället på det tredje... Men, men, bra att du verkar vara vid gott mod! Måste titta in till er i andra tråden framöver och se hur det går för dig.

    Piggelin, vad roligt med intervju!

    Lapinette, ha, jo busiga är de små liven men en del är ju busigare än andra förstås... Och vissa åldrar är värre än andra! Var det den där babyshowern hon ordnat åt sig själv eller minns jag fel nu? Vad hade folk med sig? Vad hade du med dig?

    Det låter ändå ruskigt dyrt att ta hem skaldjursplatå från Melanders (för visst var det därifrån) men det kanske inte är så farligt?

    Vi åt hummer och räkor i fredags kväll men det visar sig att Astrid inte tycker om räkor, typiskt, Iris älskar ju räkor, så smidigt när vi vill äta skaldjur att kunna skala räkor till barnen, men.

  • BrudSommar2006

    September, norra Öland är "turist-Öland". Där är inte samma Alvar som på södra men det finns ingen strand på södra Öland som är så fin som Böda. På södra Öland måste man veta var de få restauranger och caféer som är bra ligger, där uppe tror jag det är lättare, även om jag inte hållit till där så mycket.

    Längst norrut har du trollskogen, som är en vacker, gammal skog att promenera i med ett gammalt vrak vid vattnet och vackra träd. Norrut finns även raukar som ligger vackert och så Lådbilslandet.

    Ölands Djurpark tycker jag är bra och Iris älskar det men det har sina nackdelar. Som på alla sådana där ställen är inträdet dyrt men sedan får man ju åka allting om och om igen och det har aldrig varit några långa köer att tala om för att få åka. Badlandet ser fantastiskt ut men det har vi aldrig testat för man hinner inte både det och tivolit på en dag och då brukar vi inte lägga nämnvärd tid på djuren ändå. För att slippa köerna in, som kan ta timmar, finns det en kontantkassa där man bara går rätt in, för ingen har ju så mycket pengar i kontanter med sig, Ta med kontanter alltså och knata rätt in! Minus för att personalen vid attraktionerna oftast inte pratar svenska, det är bara personalen i restaurangen som gör det vad vi har märkt. Sedan får man äta i tid innan köerna blir långa, om man inte har mat med sig, och inte alla ställen tar kort så där är det så klart mer kö. Plus att minsta varmkorv är svindyr. Men vet man om detta och är inställd på det innan så blir man ju inte så irriterad när man väl är där! Och själva åkattraktionerna är jättebra även för mindre barn och det finns att välja på.

    Jag postar och skriver mer.

  • BrudSommar2006

    Jo, Kalmar Slott! Jättebra! Men man ska titta på hemsidan så att man har hålltiderna så att man inte missar sagoläsningen i sagotornet och prinsessguidningen. På innergården har de sådana där hästar (ja inte riktiga då) som de har i tornérspelen och barn över sju år får sitta på stora hästen med stora lansen och alla mindre barn får sitta på lilla hästen med ett litet träsvärd och försöka träffa draken. Iris fullkomligen älskade det, vet inte hur många gånger hon åkte. Hästen går då på räls alltså. Sedan får man försöka slå i en spik i en bräda. Och så pysselverkstaden. Där får man välja vilket prinsess/prinspyssel man vill göra och så betala en liten summa för det. Sedan går det åt en föräldrer för att hjälpa dem att få ihop pysslet!  Barn över sju år (har jag för mig att det var) kan göra hela femkampen eller tiokampen eller vad det nu var och fajtas med svärd med riktig riddare och dubbas sedan i prinsess-salen men dit har vi ju några år. Men Iris gillade att se de äldre barnen fajtas med riddaren i alla fall.

  • BrudSommar2006

    Orkar man ta sig till Astrid Lindgrens värld när man ändå är ute och åker runt i Småland så är ju det också helt fantastiskt bra.

  • BrudSommar2006

    Rökt lax förresten, ingen aning, får väl prova, har aldrig varit med om att Astrid inte ätit något förut så det var en överaskning.

    PB, var roligt att ni haft en bra helg!

  • BrudSommar2006

    September, jag glömde ett par saker. Eketorps borg på södra Öland, Iris älskar det. Hon skjuter pilbåge, bakar bröd, provar riddarrustning, sedan har det varit lite olika, måla runor på stenar eller gjuta tennsmycken, tvinna trådarmaband och vad det nu varit. Obs att de inte har någon lunchmat där.

    Och så Ottenby fågelstation längst ner vid södra udden. De har ett museum med fåglar där man kan trycka på lite knappar så hackar en hackspett eller en fågel letar mat. De har en permanent uppställd kikare där man kan spana på sälarna, ett trevligt lunchställe och en liten presentbod. Plus att man kan klättra upp i fyren då.

    Över lag är det bra med kontanter på Öland förresten, flera ställen som inte tar kort. Jag har ett par bra lunch- och caféställen på södra delen också.

  • BrudSommar2006

    September, lycka till med semesterplaneringen!

    Rodda två barn när man är två är knepigt nog på kvällarna tycker jag. Att Astrid kräks upp sitt pencillin ger en extra krydda till tillvaron här. Jaja, allt har sin tid.

  • BrudSommar2006

    PB, mammografi, aj! Men det är ju för en god sak, lycka till, hoppas att sushilunchen blir lyckad!

    September, jag tror att det kan vara jätteskönt att komma utomlands över jul och komma bort från kylan här hemma. Själv älskar jag just julen med julgran och paket och ljus och allt så jag skulle aldrig vilja åka bort över just julen men många gör ju det. Sedan var jag så totalt utmattad när barnen var småbebisar att jag inte klarade av att fundera över att åka någonstans men kommer man bara iväg så har man ju hört hur alla tyckt att det fungerat jättebra med bebis.

    Skidor eller solresa i mars kan jag inte råda om, det måste ju vara en smakfråga. Fast åker ni skidor båda två och åker stora tjejen skidor själv nu? För ni kommer ju inte att kunna åka tillsammans någonting och du kommer ju bara kunna åka korta stunder om du ammar. Svårt att stå vid skidbacken med barnvagn också. Vi åker till fjällen med mina föräldrar varje år och det är fantastiskt skönt att vara fyra vuxna och kunna turas om att passa barnen så att två vuxna kan åka tillsammans. Mina föräldrar åker dessutom inte skidor, ännu bättre!

    Solresa måste ju vara lättare att rodda ihop själva inbillar jag mig.

    Öland eller Medelhavet måste ju också vara en smaksak, själv har jag lite svårt för värmen vid Medelhavet mitt i stekheta sommaren men man ska vara medveten om att man kan ha en jäkla otur med vädret på Öland också.

  • BrudSommar2006

    Jag håller med Lapinette! Har ni redan preliminärbokat fjällsemestern har ni ju redan funderat i de banorna! Att åka med svärföräldrarna som inte åker skidor kanske inte är så dumt? Iris älskade skidskolan förra vintern, vi måste ta tag i att boka i år igen, såg att man fick rabatt om man bokade skidskolan innan sista oktober.

    Sedan kan ni väl fundera vidare över sommarsemestern. Fördelen med Sverigesemester är ju att det inte är några problem med packningen om man tar bilen och slipper strula med det. En resväska full med vällingtetror riskerar ju att väga en del...

    Annars tycker jag också att det är skönt att resa själva så man kan bestämma själv hur man vill göra med allt, men just fjällsemestern är himla bra med mina föräldrar.

  • BrudSommar2006

    Jaha, hemma med ny pencillinkur, den här streptokockern går visst bara runt här hemma.

    September, om svärisarna ska med röstar jag för skidor för då får man det att fungera jättebra, men om de får välja så blir det väl bra vilket som då. Iris pratar fortfarande om skidskolan så hon måste verkligen haft roligt!

    Jag känner nästan ingen som varit i Egypten utan att bli magsjuk. Så utan att ha varit där så känner jag att det inte är något för mig. Men så klart att inte alla som åker blir sjuka, då skulle de ju få stänga resmålen.

    Nog måste man få färga håret, det kan väl inte vara några problem, det är väl bara under själva graviditeten, kan inte tänka mig annat.

  • BrudSommar2006

    September, jag har inget minne av att Astrid var så jättemycket sjuk efter RS:en faktiskt. Tycker att hon har varit hyfsat frisk fram tills nu faktiskt, Iris är mer sjuk än hon, även nu när hon börjat på dagis så det där måste vara olika. Fast jag minns hur vi försökte hålla Iris borta från att pussa på Astrid när hon var som snuvigast men det var ju svårt.

  • BrudSommar2006

    Muggles, det hjälper inte att bära upp först den ena och sedan den andra och så får de vara i Moas rum båda medan du läser för henne? Antar att det blir problem hur man än gör.

    Diskussioner om vaccin ser jag, men vi ska väl ingenstans där vi behöver fundera över extra vaccineringar i alla fall vad jag vet. Däremot bara måste jag komma iväg och fixa nytt pass, bara det att det alltid är något som kommer i vägen.

    Hej Klockarbol!

    Stressigt värre på jobbet, måste sätta fart nu.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!