• Sivali­nga
    Äldre 29 Aug 13:32
    21813 visningar
    145 svar
    145
    21813

    Umebrud 2011?

    Min älskling har nu friat efter snart 12 år tillsammans! Och vi har som smått börjat planera vårt bröllop. Men de skulle vara roligt att höra hur andra tänker, planerar och resonerar!

    Planerar ni också inför ett bröllop 2011 i umeåtrakten? Berätta gärna hur de går för er, när bröllopet stundar osv.

    Vi har ännu inte bestämt datum, men de lutar åt ett bröllop i februari/mars. Hade tänkt börja ringa runt till veckan och kolla lokaler, kyrka mm.  

  • Svar på tråden Umebrud 2011?
  • Äldre 28 Oct 10:44
    #71
    chimille skrev 2010-10-27 15:22:28 följande:
      Jimmie Lannér är en oerhört trevlig och proffsig person, fotade med honom för några år sedan.Jag tror att de är jättebra att anlita för bröllop!Hans dotter Sandra är för övrigt MUA och jättebra på det hon gör!
    Vad betyder förkortningen MUA? Den gör mig lite förvirrad... Vad fotade du med honom?
  • Äldre 28 Oct 10:52
    #72

    www.dn.se/nyheter/sverige/brudpar-blev-inte-gifta-1.1197555


     


    Hemskt eller hur? Då lägger man ner massor av pengar (allt som oftast) och sedan blir man itne gift. Drygt.

  • chimil­le
    Äldre 28 Oct 11:06
    #73

     


    Cuddly skrev 2010-10-28 10:44:34 följande:
    Vad betyder förkortningen MUA? Den gör mig lite förvirrad... Vad fotade du med honom?

    Makeuparist.
    Kontaktade honom för en privat temafotografering. Har sett massvis med hans bilder och de är jättefina hela högen, och så är det ju ett stort plus att han är så trevlig.

  • Äldre 28 Oct 13:48
    #74
    chimille skrev 2010-10-28 11:06:11 följande:
      Makeuparist.Kontaktade honom för en privat temafotografering. Har sett massvis med hans bilder och de är jättefina hela högen, och så är det ju ett stort plus att han är så trevlig.
    Ah... jag misstänker att det inte var inför bröllopet..hehe.. har du tänkt att anlita henne för make innan bröllopet?
  • chimil­le
    Äldre 28 Oct 14:08
    #75

     


    Cuddly skrev 2010-10-28 13:48:18 följande:
    Ah... jag misstänker att det inte var inför bröllopet..hehe.. har du tänkt att anlita henne för make innan bröllopet?

    Jag har makeup som intresse så jag sminkar mig själv som det ser ut nu, ångrar jag mig kommer hon definitivt att kontaktas :) men jag har inga kontaktuppgifter till henne, om någon undrar.
    GJ Lannér skulle jag definitivt anlita för fotografering om jag hade råd.

  • Äldre 28 Oct 14:20
    #76
    chimille skrev 2010-10-28 14:08:00 följande:
      Jag har makeup som intresse så jag sminkar mig själv som det ser ut nu, ångrar jag mig kommer hon definitivt att kontaktas :) men jag har inga kontaktuppgifter till henne, om någon undrar.GJ Lannér skulle jag definitivt anlita för fotografering om jag hade råd.
    Efter att jag kollat runt lite så verkar han inte vara så mycket dyrare än andra fotografer om man tittar på vad man får för pengarna.. har du förslag... har du varit i kontakt med någon som är likvärdigt bra men som inte tar lika mycket för sin tid och arbetet?

    Tycker det här med fotograf är så svårt. Det är ju en djungel. Och det är så många som verkar bra. För oss är det viktigt med bra fotografier, och mindre viktigt med tex min klänning. Klänningen kommer jag förmodligen bara ha en gång, men fotografierna kommer man ju att vilja titta på ofta. Så jag drar hellre ner kostnaden på min klänning än fotografen *fniss* Minnet kanske blir lite suddigt med tanke på hur mycket som ska hända den dagen.


    Vilket datum ska du gifta dig?

  • chimil­le
    Äldre 28 Oct 14:56
    #77

     


    Cuddly skrev 2010-10-28 14:20:19 följande:
    Efter att jag kollat runt lite så verkar han inte vara så mycket dyrare än andra fotografer om man tittar på vad man får för pengarna.. har du förslag... har du varit i kontakt med någon som är likvärdigt bra men som inte tar lika mycket för sin tid och arbetet? Tycker det här med fotograf är så svårt. Det är ju en djungel. Och det är så många som verkar bra. För oss är det viktigt med bra fotografier, och mindre viktigt med tex min klänning. Klänningen kommer jag förmodligen bara ha en gång, men fotografierna kommer man ju att vilja titta på ofta. Så jag drar hellre ner kostnaden på min klänning än fotografen *fniss* Minnet kanske blir lite suddigt med tanke på hur mycket som ska hända den dagen. Vilket datum ska du gifta dig?

    Det handlar inte om att han skulle vara dyrare än andra, det är helt enkelt bara en _för dyr_ utgift, och vi har inga andra utgifter som går att minska för att ha råd med det vi skulle vilja ha.
    Vi skall istället ha en nära bekant att fota oss under vigsel, våra gäster och vårt lilla mingel för någon tusenlapp, en bit mat o reseersättning. Då piffar han även upp bilderna åt oss, han är väldigt duktig.

    Sandra jobbar förresten på Body Shop nu så man kan ju gå dit o söka henne och höra om hon även frilansar eller om hon bara tar emot kunder genom butiken.

  • Äldre 28 Oct 16:11
    #78
    chimille skrev 2010-10-28 14:56:51 följande:
      Det handlar inte om att han skulle vara dyrare än andra, det är helt enkelt bara en _för dyr_ utgift, och vi har inga andra utgifter som går att minska för att ha råd med det vi skulle vilja ha.Vi skall istället ha en nära bekant att fota oss under vigsel, våra gäster och vårt lilla mingel för någon tusenlapp, en bit mat o reseersättning. Då piffar han även upp bilderna åt oss, han är väldigt duktig.Sandra jobbar förresten på Body Shop nu så man kan ju gå dit o söka henne och höra om hon även frilansar eller om hon bara tar emot kunder genom butiken.
    Gud vad schysst att ha någon man känner som är duktig på foto. Vad jag vet har vi inte så många som skulle ställa upp med sådan tallang :) Otoligt bra att han verkar vara duktig på att piffa till bilder dessutom. Det skulle självklart vara bra att kunna dra ner lite på kostnader med fotografering, menmen... har man ingen sådan bekant så får man prioritera ner något annat. Ja jag säger det, det är så svårt att avgöra förhållandet pris, vad man får och ... Så länge det är någon som är duktig och som vi känner kan sin sak och fungerar bra tillsammans med oss.

    Tack för tipset om Sandra... De brukar vara hemskt trevliga på Body Shop :)

    Hittills har vi sagt att de tre viktigaste delarna för oss är själva vigseln (som är viktigast för vår egen del), festen (för att det är otroligt viktigt för oss att få dela glädjen med våra nära och kära) och fotografering (för att det skulle vara så underbart att ha dessa minnen väl dokumenterade och bevarade. Mysigt att kunna ta fram dem och titta på tilsammans med barn och barnbarn). Det övriga kan jag (för min del) prioritera ner ganska mycket. Hur prioriterar ni andra för att hålla ner kostnaderna???? Hur tänker ni? Det är ju hemskt dyrt att gifta sig och det finns ju så mycket annat i världen som man också skulle vilja... Köpa hus och skaffa fler barn... *drömmer mig bort och filosoferar*

     

  • chimil­le
    Äldre 28 Oct 17:39
    #79

     


    Cuddly skrev 2010-10-28 16:11:07 följande:
    Gud vad schysst att ha någon man känner som är duktig på foto. Vad jag vet har vi inte så många som skulle ställa upp med sådan tallang :) Otoligt bra att han verkar vara duktig på att piffa till bilder dessutom. Det skulle självklart vara bra att kunna dra ner lite på kostnader med fotografering, menmen... har man ingen sådan bekant så får man prioritera ner något annat. Ja jag säger det, det är så svårt att avgöra förhållandet pris, vad man får och ... Så länge det är någon som är duktig och som vi känner kan sin sak och fungerar bra tillsammans med oss.Tack för tipset om Sandra... De brukar vara hemskt trevliga på Body Shop :)Hittills har vi sagt att de tre viktigaste delarna för oss är själva vigseln (som är viktigast för vår egen del), festen (för att det är otroligt viktigt för oss att få dela glädjen med våra nära och kära) och fotografering (för att det skulle vara så underbart att ha dessa minnen väl dokumenterade och bevarade. Mysigt att kunna ta fram dem och titta på tilsammans med barn och barnbarn). Det övriga kan jag (för min del) prioritera ner ganska mycket. Hur prioriterar ni andra för att hålla ner kostnaderna???? Hur tänker ni? Det är ju hemskt dyrt att gifta sig och det finns ju så mycket annat i världen som man också skulle vilja... Köpa hus och skaffa fler barn... *drömmer mig bort och filosoferar*  

    För att hålla nere kostnaderna har jag letat efter mycket på Tradera och framförallt har vi köpt in smågrejer såsom ballonger, utsmyckning och dylikt under nästan ett års tid med pengar från våra vanliga konton - lite pö om pö, liksom.  
    Vår budget är ca 60.000:- och av dem slukar lokal, mat och dryck totalt 45.000 kronor, dessa poster är våra största utgifter.

  • granst­röm
    Äldre 4 Nov 09:21
    #80

    Jag vet inte vad det är med mig just nu... men jag har liksom tappat inspiration till planeringen. Från början så planerade jag hur mycket som helst. Men nu har jag liksom tappat fart. "skyller" på att det ju är så länge kvar. Inte förrän augusti, som vi ska gifta oss.

    Men nu äntligen börjar jag känna lite mer inspiration igen. Var till Umeå förra helgen för att träffa familjen. Och passade då på att visa upp kyrkan för sambon (som ju inte har sett den förut). Och som tur var fick den godkänt även av honom

    Däremot är festlokal fortfarande ett stort frågetecken. Vi vet inte än om vi blir 15 eller 30 stycken. Och blir vi inte så många så tänkte vi ha en liten lokal som vi kan pynta jättemycket. Men blir vi fler så måste vi leta efter någonting annat. Vi ska ju hyra lokal och fixa mat själva för att hålla nere kostnaden.

    Tror jag snart har hittat Klänningen i alla fall. Surfar runt på nätet och tittar på olika sidor. Och ändrar mig... och ändrar mig igen...

    Däremot har vi nu bestämt oss för att anlita GJ Lannér (som ni har pratat om förut i tråden) som fotograf för vigsel och bröllopsfoton.

Svar på tråden Umebrud 2011?