• Sivalinga

    Umebrud 2011?

    Min älskling har nu friat efter snart 12 år tillsammans! Och vi har som smått börjat planera vårt bröllop. Men de skulle vara roligt att höra hur andra tänker, planerar och resonerar!

    Planerar ni också inför ett bröllop 2011 i umeåtrakten? Berätta gärna hur de går för er, när bröllopet stundar osv.

    Vi har ännu inte bestämt datum, men de lutar åt ett bröllop i februari/mars. Hade tänkt börja ringa runt till veckan och kolla lokaler, kyrka mm.  

  • Svar på tråden Umebrud 2011?
  • granström

    Vi tänkte satsa på en annorlunda bröllopsfest. Och eftersom vi gifter oss 20 augusti så blir det kräftskiva Med hakklappar och roliga hattar till alla *s*

  • chimille

     


    granström skrev 2010-09-15 18:19:52 följande:
    Vi tänkte satsa på en annorlunda bröllopsfest. Och eftersom vi gifter oss 20 augusti så blir det kräftskiva Med hakklappar och roliga hattar till alla *s*

    granström, då har jag ett par URGRYMMA recept som passar en kräftskiva perfekt, om man vill slippa de vanliga typiska rätterna som väserbottensostpaj och rostat bröd, typ!

    Vi höll kräftskiva för två helger sedan och OJ SÅ LYCKAT det blev! Maten var fe-no-me-nal (och enligt mig var det tusen ggr godare än vad receptnamnen faktiskt avslöjar!)

    Spenatsallad med nötter och västerbottensost
    http://www.alltommat.se/recept/spenatsallad-med-n%C3%B6tter-och-v%C3%A4sterbottenost-7298/

    Färskpotatissallad med citrondressing
    http://www.alltommat.se/recept/f%C3%A4rskpotatissallad-med-citrondressing-8705/

    Festbröd med ajvar relish och oliver
    http://www.alltommat.se/matinspiration/inspiration/sommarnjutning-med-ernst-1.43730

    Prova recepten vetja så ni får se vad ni tycker

  • chimille

     


    Gefjyn skrev 2010-09-15 12:45:04 följande:
    "Om ni skall gifta er i Vännäsby kanske Hotell Vännäs kan vara ett alternativ? Cathrine (eller hur hon nu stavar) är fenomenal att ha och göra med och de  kan ordna mycket fint :) Och de har en bröllopssvit ;)" Vi har faktiskt funderat på att anlita hotell vännäs catering=) Jag gillade deras italienska buffe dom hade för 175 kr per person. Me när jag pratade med dem sa de att den var någon som hette Lisa som var deras huvudkock. Jo jag har hört om deras bröllopssvit men det kändes inte sååå roligt att bo på hotell 100 meter hemifrån! Tror att vi kanske bokar hotell helgen efter och tar en hel dag som barnfria och spenderar den på hotellet=) Till själva cermonin tror vi att vi har tänkt bjuda alla, dvs släktingar från både upp och ner och vänner, men till middagen så kommer det bara att vara närmaste familjerna samt min mormor och farfar. Hand hade gärna fått komma också men de är tyvärr döda. Granström: Gifter du dig i vännäs lr umeå? Känns omöjligt att hitta en liten lokal för ca 20 personer..

    Haha, ja om det är promenadavstånd hem är det ju kanske onödigt att sova borta :D
    Jag tror cathrines dotter heter Lisa, och cathrine brukar nog inte stå i köket hon är mer av en samordnare tror jag, som håller allt flytande :)
    En kompis gifte sig där och var supernöjda med hur de hade stenkoll på allt.
    Om ni hittar lokal kan ni ju överväga catering, om ni inte vill boka hotell vännäs för en intim middag? Men det kanske blir för dyrt om man är ett litet sällskap?

  • granström

    Chimille: tack så jättemycket!
    Låter jättebra. Vill ju ha ganska lättlagad mat som går att förbereda. Men jag hoppar gärna över Västerbottensostpajen, som annars är en klassiker när det är kräftskiva.

    Ska provlaga massa mat nu och se vad vi tycker. Och så är det ändå 11 månader kvar så man hinner inte äta sig less på den heller.

  • chimille

     


    granström skrev 2010-09-15 19:31:53 följande:
    Chimille: tack så jättemycket! Låter jättebra. Vill ju ha ganska lättlagad mat som går att förbereda. Men jag hoppar gärna över Västerbottensostpajen, som annars är en klassiker när det är kräftskiva.Ska provlaga massa mat nu och se vad vi tycker. Och så är det ändå 11 månader kvar så man hinner inte äta sig less på den heller.

    Glömde förresten ett recept! En chilimajo som smakade jättebra!
    http://www.tasteline.com/Recept/Chilimajo

    Enda nackdelen med denna mat är att man inte kan göra iordning något särskilt lång tid innan =/
    Chilimajon skär sig efter något dygn så den bör göras samma dag, och salladerna skall man väl helst också göra samma dag så att de inte mörknar - MEN, kanske ni kan få hjälp att slutföra allt på bröllopsdagen och istället baka brödet i förväg?
    Fördelen är att rätterna går fort att göra.
    Brödet kan förresten med fördel avsmakas med naturell philadelphia än vanligt smör.

  • granström

    Vi kommer att göra några pajer och baka brödet någon dag innan. Och sen hjälper min syster till med matlagningen som ska göras samma dag.
    Vi funderade först på att ha sittande 3-rätters middag men jag tror då att det kommer bli alltför stel fest. Därför väljer vi att ha kräftskiva istället för att liva upp stämningen lite. Tänkte också försöka hålla temat hemligt så länge som möjligt för att överraska gästerna när vi öppnar dörrarna till festlokalen

  • chimille

    Idag provade fästmannen skjortan jag budat hem åt honom från tradera, den passade!
    Även kostymbyxorna han köpte för 15 år sedan till sin brors bröllop som sedan dess bara hängt i garderoben passar finfint - behöver bara läggas upp lite!
    Nu skall vi bara köpa en matchande kavaj och väst.
    I morgon kommer sannolikt hans finskor som jag också köpt på Tradera, och det vore ju alldeles strålande om även de passar - underbart att spara in på cash!

  • granström

    åh... vad spännande och härligt.
    Jag älskar tradera! man kan göra så otroligt många fina fynd där

  • Gefjyn

    aboslut=) Tradera är superbra!


    Det var ju där jag köpte min bröllopsklänning=) (finns bild i galleriet=

  • Loppansson

    vi försköker få ihop gästlistan, phu! Många blir det!! när vi fått ihop den så ska vi beställa inbjudningskorten :) ska prova brudklänningen om 2 veckor, sååååå spännande! imorgon kommer mina tärnor över på en middag och vi ska kolla tärnklänningar...

Svar på tråden Umebrud 2011?