• Sivalinga

    Umebrud 2011?

    Min älskling har nu friat efter snart 12 år tillsammans! Och vi har som smått börjat planera vårt bröllop. Men de skulle vara roligt att höra hur andra tänker, planerar och resonerar!

    Planerar ni också inför ett bröllop 2011 i umeåtrakten? Berätta gärna hur de går för er, när bröllopet stundar osv.

    Vi har ännu inte bestämt datum, men de lutar åt ett bröllop i februari/mars. Hade tänkt börja ringa runt till veckan och kolla lokaler, kyrka mm.  

  • Svar på tråden Umebrud 2011?
  • Loppansson

    Har en fråga, vet ni om någon bra barnkör helst en gosskör? vi skulle vilja ha en barnkör som sjöng i kyrkan nämligen. inte för att låta elitistisk, men vi vill gärna ha en kör som är bra, inte en sån som jag själv var med i när jag vet liten om ni förstår vad jag menar...

  • chimille

    Loppansson: Känner tyvärr inte till någon gosskör men ni kanske kan fråga på er närmaste pastorsexpedition eller kyrka - någon av de som jobbar där har kanske koll, eller har hört något någonstans :)
    Ang. inbjudningskort, vistaprint har jättefina i tusen olika varianter och färger och finns på nätet Där beställde vi både våra Save the date's och inbjudningskort.

    Ikväll är jag ensam hemma (sonen sover) och det hade ju varit perfekt att planera lite, men jag har som inget att planera just nu! *s*

  • Gefjyn

    Chimille: Det jorde vi också, tyckte du att de vart bra? Jag har inte fått mina ännu..

  • chimille

    Igår kväll satt jag och pysslade lite.
    Insåg att mina bordsplaceringslappar (till stora tavlan) nog inte skulle gå att fästa med häftmassa pga glättig baksida så jag modifierade dem lite.
    Från början var de väldigt små och enkla i vitt hårdare, lite tjockare papper med svart text, och jag hade klippt runtom med naggad mönstersax
    - nu fäste jag namnlapparna på en bit fyrkantig grå organza med hjälp av lim så det blev som en ram av organza runtom namnet.
    Då kan man fästa dem med små nålar om man vill - blev tjusigt och ger det där lilla extra intrycket!

    Har någon av er några visioner kring hur er bröllopsmottagning skall se ut och innehålla? Något som absolut inte får förekomma eller något spec. ni verkligen vill ha?

  • mafm

    Jag är en nygift Umeåbrud som såg denna tråd när ja la ut lite dekoration och knoppalakan på köp & sälj och vill tipsa om att kemtvätten i Holmsund hyr ut linnedukar och servetter till ett helt ok pris. Vi hyrde av dem och använde knoppalakan som stolsöverdrag då de känndes lite tunna att ha som bordsdukar.

  • Gefjyn

    Biffens mat: Vad ha du för priser för en tre rätters? Menyerna såg väldigt goda ut, men jag saknar prisuppgifterna

  • Slania

    Hej på er! Jag bor i Umeå och planerar bröllop till nästa sommar, dock kommer vigseln ej äga rum här... Känner mig något nervös inför detta, så mycket man ska tänka på och så mycket som ska klaffa. Kommer inte ha den generösaste budgeten heller, men ska försöka göra det bästa av det lilla vi har att röra oss med (drygt 20 000). Att ta kuvertavgift känns fel för oss, vi vill gärna bjuda våra gäster på åtminstone mat och dryck. Sen får det bli dryck till självkostnadspris till festen....


    Idag blev det klart att den absolut bästa sångerskan jag vet (som är ganska känd dessutom) kommer sjunga på bröllopet - helt gratis! Vi får det som gåva av henne och bättre gåva än det hade vi nog inte kunnat få tror jag Så nu sitter jag för fullt och letar tänkbara låtval för henne att sjunga. Vad kommer ni för ha för musik?

  • chimille

     


    Slania skrev 2010-09-22 19:13:41 följande:
    Hej på er! Jag bor i Umeå och planerar bröllop till nästa sommar, dock kommer vigseln ej äga rum här... Känner mig något nervös inför detta, så mycket man ska tänka på och så mycket som ska klaffa. Kommer inte ha den generösaste budgeten heller, men ska försöka göra det bästa av det lilla vi har att röra oss med (drygt 20 000). Att ta kuvertavgift känns fel för oss, vi vill gärna bjuda våra gäster på åtminstone mat och dryck. Sen får det bli dryck till självkostnadspris till festen.... Idag blev det klart att den absolut bästa sångerskan jag vet (som är ganska känd dessutom) kommer sjunga på bröllopet - helt gratis! Vi får det som gåva av henne och bättre gåva än det hade vi nog inte kunnat få tror jag Så nu sitter jag för fullt och letar tänkbara låtval för henne att sjunga. Vad kommer ni för ha för musik?

    Vi kommer högst sannolikt att ha Annies song av John Denver som "ingångsmarsch".
    Våra gäster anländer senare mot kvällen och då har vi pratat om att göra entré till Elvis "Suspicious minds" eller "Burning love".
    Om ni vet hur många gäster ni tänkt bjuda, dela 20.000 med antalet så får ni bra överblick över hur mkt ni kommer att kunna lägga på varje gäst, då är det också enkelt att se vad som funkar eller ej rent ekonomiskt

Svar på tråden Umebrud 2011?