• Sivalinga

    Umebrud 2011?

    Min älskling har nu friat efter snart 12 år tillsammans! Och vi har som smått börjat planera vårt bröllop. Men de skulle vara roligt att höra hur andra tänker, planerar och resonerar!

    Planerar ni också inför ett bröllop 2011 i umeåtrakten? Berätta gärna hur de går för er, när bröllopet stundar osv.

    Vi har ännu inte bestämt datum, men de lutar åt ett bröllop i februari/mars. Hade tänkt börja ringa runt till veckan och kolla lokaler, kyrka mm.  

  • Svar på tråden Umebrud 2011?
  • chimille

    Vad tyst det blivit här inne, vad gör alla - istället för att hänga här på BT? ;)

    Här fortsätter bröllopsbestyren på detaljnivå. Budade hem en riktigt fin kostym till blivande maken och den passar PERFEKT, tjoho!! Kostade sammanlagt 550:- för kostymbyxor, väst och kavaj!!
    Och förra veckan la vi vår beställning på vigselringar!

  • juni2011bride

    Hej! någon som erfarenhet från sävargården? min sambo vill starkt att vi ska vara där men jag har ingen aning om hur mycket det kostar och så på ett ungefär, vet bara att det är väldigt fint där inne.

  • Sivalinga

    Nu har vi bokat cateringfirman Fest-catering. Vi kommer att ha tunnbrödskorg med räkor till förrätt och fylld fläskfilé, potatisgratäng, rödvinssås och sallad till huvudrätt. Har begärt att få provsmaka maten innan, så jag hoppas att allt e lika gott som de låter :P

    Har även bokat Red and black, på haga, som kommer att fixa mitt hår och sminkningen. Tycker de låg väldigt bra till prismässigt... bara 2000 kronor för både hår och smink. Min frisör tog från 2500 och uppåt för endast uppsättningen vilket jag tycker var lite väl mkt.

    Men nu grunnar vi på underhållning samt hur vi ska göra med ev. toastmaster. Först hade vi tänkt skippa underhållning... men börjar fundera nu på ifall de e dumt. De kan ju va rätt kul med lite liveband/underhållning.

    Är de nån som har nåt bra förslag på liveband/underhållning?

  • chimille

     


    Sivalinga skrev 2010-10-20 11:37:57 följande:
    Nu har vi bokat cateringfirman Fest-catering. Vi kommer att ha tunnbrödskorg med räkor till förrätt och fylld fläskfilé, potatisgratäng, rödvinssås och sallad till huvudrätt. Har begärt att få provsmaka maten innan, så jag hoppas att allt e lika gott som de låter :P Har även bokat Red and black, på haga, som kommer att fixa mitt hår och sminkningen. Tycker de låg väldigt bra till prismässigt... bara 2000 kronor för både hår och smink. Min frisör tog från 2500 och uppåt för endast uppsättningen vilket jag tycker var lite väl mkt. Men nu grunnar vi på underhållning samt hur vi ska göra med ev. toastmaster. Först hade vi tänkt skippa underhållning... men börjar fundera nu på ifall de e dumt. De kan ju va rätt kul med lite liveband/underhållning. Är de nån som har nåt bra förslag på liveband/underhållning?

    Cover kings om man gillar 50/60-talsmusik
    Rif Raff Ruff om man gillar allehanda partymusik
    Eldshow med EMP om man har någonstans att hålla till utomhus
    Några tips ;)

  • Cuddly
    chimille skrev 2010-09-27 14:00:08 följande:
      Kul med fler!Och jag hoppas att tråden blir lite mer aktiv snart ;)Cuddly, har ni bestämt Umeå 2011 eller är även det öppet? :)
    Ursäkta att jag inte har svarat... har varit fullt upptagen. Vi har somsagt inte något definitivt datum men det kommer nog ske om ett par år. Vi skulle nog gift oss redan om min blivande man skulle få som han vill, men jag vill hinna söka jobb och bli klar med utbildningen först. 2012 eller 2013 är väl åren vi siktar på om inget underbart mirakel kommer att inträffa innan dess så att jag har hunnit med det jag vill först...

    Tills dess njuter vi fullt ut av att planera och fundera och bläddra i bröllopstidningar. Höst eller vinterbröllop blir det förmodligen. Vi var först helt överens om höst bröllop, men sedan denna höst varit allt annat än färgsprakande... mest blöt och geggig så vet vi itne riktigt helt säkert. Känns som att ett vinterbröllop känns lite mer som ett säkert kort. Någon som har roliga idéer på vinterbröllopsbilder. Vi funderar på att anlita GJLanner någon här som haft med dem att göra?
  • Cuddly
    Slania skrev 2010-09-24 18:09:23 följande:
    Vi har bokat Gennet Vikström ( www.gennet.nu ), hon är rätt känd inom jazz-kretsar och vi bodde granne med henne för ett par år sedan. Nu bor hon i Stockholm, men hon kommer som sagt ursprungligen härifrån. Som ett andra alternativ hade vi Erica Hägglund, en bekant till oss som också sjunger jättefint. Hon tar 1000 kr för sång på bröllop, kan ev bli lite dyrare ifall hon måste lära sig nya låtar och köpa noter osv.
    Både jag och min fästman älskar jazzig musik. Hur mycket tror du att det skulle kosta att anlita gennet? Eller har ni tips på andra jazzmusiker som bor kvar här i ume trakten som är villiga att uppträda eller så på bröllop?
  • Cuddly
    juni2011bride skrev 2010-10-13 21:01:45 följande:
    Hej! någon som erfarenhet från sävargården? min sambo vill starkt att vi ska vara där men jag har ingen aning om hur mycket det kostar och så på ett ungefär, vet bara att det är väldigt fint där inne.
    Ta kontakt med dem. De är väldigt lätta att ha att göra med. Jag och min fästman har varit i kontakt med dem ett par gånger i andra sammanhang och de är otroligt charmiga.

    Vi var även där och fick provsmaka på lite bröllopsmat förra året och det var fenomenalt. fredrik och hans gäng är otroligt duktiga.

    www.savargarden.se/ Det finns mailadress på sidan

  • Cuddly

    Klart det kostar ju lite.. men om man jämför med många andra så kanske det är värt det i alla fall, med tanke på att man får ganska mycket för pengarna. Vi funderar skarpt på att anlita dem, men vi får väl se om jag har fått jobb här i umeå så vi kan bo kvar *flin* Skulle vara rena drömmen om allt gick i lås som vi vill ha det :D

  • Cuddly
    chimille skrev 2010-10-20 12:58:00 följande:
      Cover kings om man gillar 50/60-talsmusikRif Raff Ruff om man gillar allehanda partymusikEldshow med EMP om man har någonstans att hålla till utomhusNågra tips ;)
    Eldshow.. wow det var ju hur coolt som helst... är det något band med jonglörer som kastar runt med eld poi eller??? pyroteknik eller vad?
  • chimille

     


    Cuddly skrev 2010-10-22 13:23:43 följande:
    Eldshow.. wow det var ju hur coolt som helst... är det något band med jonglörer som kastar runt med eld poi eller??? pyroteknik eller vad?

    http://emp.kretsen.org/about-emp/

    Här hittar du den mesta info.
    Kan rekommendera att ni anlitar full styrka om ni är intresserade och inte bara får två eller tre personer som kommer och uppträder.
    Se bara till att det finns någon plats för dem att uppträda - allra helst utomhus, är nog enklast.

Svar på tråden Umebrud 2011?