• granström

    Umebrud 2011?

    Hej!
    Vi gifter oss den 20 augusti i Backens Kyrka.
    Har inte bestämt festlokal än då vi inte är säkra på vilka som kommer komma eller inte. Första utformningen på inbjudningskort är klara (ska göra dessa själv). Musik i kyrkan är bestämd och brudfölje är bestämt. (tärna och två näbbar)

  • granström

     


    Gefjyn skrev 2010-09-14 15:00:17 följande:
    Vi gifter oss den 26 Mars och vi håller just nu på att fundera på om viska anlita catering eller laga maten själva.. Klänning har jag köpt, dock inget annat ännu. Phu känner verkligen hur stressen kommer krypande även om vi ska ha världens minsta bröllop=)

    Känner som dig. Och vi ska inte gifta oss förrän i augusti, vilket känns som det är evigheter kvar. Men ändå vill jag få klart så mycket som möjligt så snart som möjligt.
    Vi kommer också ha världens minsta bröllop känns det som. vi bjuder enbart våra föräldrar och syskon med respektive. Kommer hyra lokal och fixa maten själva.

  • granström

    Vi gifter oss i Umeå. Backens Kyrka.
    Vi kommer förmodligen att hyra en samlingslokal från någon bostadsrättsförening. Inte så vidare tjusigt, men det går ju att pynta väldigt fint Enklast så då vi tänkte ordna maten själva.

  • granström

    Vi tänkte satsa på en annorlunda bröllopsfest. Och eftersom vi gifter oss 20 augusti så blir det kräftskiva Med hakklappar och roliga hattar till alla *s*

  • granström

    Chimille: tack så jättemycket!
    Låter jättebra. Vill ju ha ganska lättlagad mat som går att förbereda. Men jag hoppar gärna över Västerbottensostpajen, som annars är en klassiker när det är kräftskiva.

    Ska provlaga massa mat nu och se vad vi tycker. Och så är det ändå 11 månader kvar så man hinner inte äta sig less på den heller.

  • granström

    Vi kommer att göra några pajer och baka brödet någon dag innan. Och sen hjälper min syster till med matlagningen som ska göras samma dag.
    Vi funderade först på att ha sittande 3-rätters middag men jag tror då att det kommer bli alltför stel fest. Därför väljer vi att ha kräftskiva istället för att liva upp stämningen lite. Tänkte också försöka hålla temat hemligt så länge som möjligt för att överraska gästerna när vi öppnar dörrarna till festlokalen

  • granström

    åh... vad spännande och härligt.
    Jag älskar tradera! man kan göra så otroligt många fina fynd där

  • granström

    Jag vet inte vad det är med mig just nu... men jag har liksom tappat inspiration till planeringen. Från början så planerade jag hur mycket som helst. Men nu har jag liksom tappat fart. "skyller" på att det ju är så länge kvar. Inte förrän augusti, som vi ska gifta oss.

    Men nu äntligen börjar jag känna lite mer inspiration igen. Var till Umeå förra helgen för att träffa familjen. Och passade då på att visa upp kyrkan för sambon (som ju inte har sett den förut). Och som tur var fick den godkänt även av honom

    Däremot är festlokal fortfarande ett stort frågetecken. Vi vet inte än om vi blir 15 eller 30 stycken. Och blir vi inte så många så tänkte vi ha en liten lokal som vi kan pynta jättemycket. Men blir vi fler så måste vi leta efter någonting annat. Vi ska ju hyra lokal och fixa mat själva för att hålla nere kostnaden.

    Tror jag snart har hittat Klänningen i alla fall. Surfar runt på nätet och tittar på olika sidor. Och ändrar mig... och ändrar mig igen...

    Däremot har vi nu bestämt oss för att anlita GJ Lannér (som ni har pratat om förut i tråden) som fotograf för vigsel och bröllopsfoton.

  • granström

    Vi kommer gifta oss i Backens Kyrka Bokade den redan i slutet av augusti *s*

    Jag vet inte alls hur det är att köpa klänning på nätet. Men jag tycker inte alls om det bemötande jag fått på Högtidskläder i Umeå och väljer hellre att handla på nätet. Vi gifter oss inte förrän augusti nästa år, och jag hade också hoppats på att gå ner lite i vikt fram tills dess.
    Men jag har tänkt att ha en klänning med snörning i ryggen istället för dragkedja. Då sitter den ju bra även om man går upp eller ner något enstaka kila precis på slutet. Har hört mest positivt om att köpa på nätet. (när jag läst olika forum-trådar)
    Däremot har jag varit på en affär här i Sundsvall (där jag bor) som säljer bröllopsklänningar. För att försöka prova fram vad jag passar i för modell

  • granström

    Chimille. Mina föräldrar bor i radhus och där dom bor finns en liten samlingslokal som i bästa fall rymmer 20 personer. Men den är alternativet om vi inte blir så många. Däremot har blivande maken en syster med respektive och barn, som också de har respektive, som bor i södra sverige. Är tveksamma till om dom kommer att komma. Men gör dom det blir vi plötsligt så många fler, och då kommer vi inte rymmas. Men, men... vi letar vidare. Känner till några olika samlingslokaler som olika föreningar har. Tyvärr så är dessa lokaler sådana att man måste bo i föreningen för att få hyra dem  Men vi har tid på oss, så nog hittar vi någonting passande tillslut

  • granström

    KFUM-gården ligger verkligen jättefint till. Den ska jag absolut fundera på som ett alternativ. Även Waldorfsskolans lokal skulle ju vara passande, då den ligger nära kyrkan.

    Angående klänningar så vet jag om en bekant som håller på att sy upp sin bröllopsklänning hos en sömmerska i Umeå. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad hon heter, men hon ska tydligen ha arbetat på norrlandsoperan förut.

  • granström

     


    Lebendig skrev 2010-11-08 21:22:44 följande:
    Kan du på något sätt ta reda på vad hon heter? Jag letar nämligen en sömmerska...

     


    Jag ska höra efter vad hon heter nästa gång jag pratar med henne

  • granström

    Jag är 34 och sambon 36 år. Sonen är nyss fyllda 4 år. Har varit tillsammans i 6 år och förlovade i 5, så det känns som det är på tiden med bröllop nu

    Jag har ingen riktig koll på våran budget. Men tror att totalt kommer det sluta på ca 40 000 kr. Men då är kläder, blommor, fotograf och mat inräknat.

    Vi kör lågbudget på maten. Köper själva, ska försöka baka egen tårta, och kommer att köpa färdiga pajer och sallade från Ica Mariehem Catering.

  • granström

    Jag tittade också efter kort på Calligraphen. Har fastnat för de vita med Kallor, då jag ska ha det i brudbuketten.
    Beställde prover och blev jättebesviken när jag fick hem dem. Dom var inte alls lika fina i verkligenheten som jag tyckte dom såg ut i katalogen. Men då dom ju är jättedyra (enligt mig) så var det kanske lika tur att jag inte tyckte om dem.
    Så... jag gör förmodligen egna inbjudningar. Har tänkt skicka med svarskort och förfrankerade kuvert också. För sambons släkt är rätt dåliga på att svara, även om det är OSA datum, tyvärr

  • granström

     


    Cuddly skrev 2010-11-11 16:07:08 följande:
    Går det att beställa prover därifrån.. det måste jag kolla upp om. Vi hittade en väldigt fin lite humoristiskt kort.. men den är lite mer vårig än vintrig, tycker ni att det gör något eller tror ni att det skulle förstöra helhets bilden om kortet inte går i samma färger som allt annat och inte ens kommer att vara enigt med årstiden?

    Jag tycker inte alls att det gör någonting om det inte stämmer ihop med årstiden. Eller med färgtemat heller. Tror ingen kommer att tänka så när dom får den heller

  • granström

    chimille:
    håller med om det där med att om man inte kan lyfta luren för att OSA så kommer man nog inte heller att lägga ett brev på lådan.
    Min förhoppning är dock att om dom får ett svarskort så kanske dom förstår att det är viktigt att svara. Tror att sambon kommer få ringa runt till sin släkt veckan efter OSA och kolla om dom säger ja eller nej. Tyvärr!
    Har funderat på det där med att bara strunta i dem som inte svarar på OSA. Men jag vill ju veta svart på vitt om dom kommer eller inte. Önskar att jag bara kunde strunta i dem som inte svarar, men det lär jag inte kunna göra.

  • granström

    Sivalinga:
    Kan du starta upp en ny tråd kanske... och sen länkar du till den i den här tråden.

    För om den här fungerar likadant som trådarna på Familjeliv.se så går dom bara att skriva i under 3 månader. Sen stängs dom ner. (har jag för mig)

  • granström

    Sivalinga: 2011.03.19 Stadskyrkan-Göstas loge 
    chimille: 2011.05.28 Fabriken
    granström: 2011.08.20 Backens Kyrka


Svar på tråden Umebrud 2011?