Inlägg från: Norrskensflamman |Visa alla inlägg
  • Norrskensflamman

    I vått & torrt, genom allt & inget -tillsammans

    Ninnnis; du skrev något om att du också har huvudvärk ofta. Vet du vad det beror på, är det stress eller något annat?


    Min huvudvärk som jag har nu är inte migrän, för det brukar jag ha max ett dygn. Inte varje dag. Spännings eller stresshuvudvärk brukar gå över när jag tar tabletter och vilar.


    Misstänker bihålorna, men jag var ju inte jättetäppt mer än ett par dagar denna gång...


    Hur som helst. Att leva med huvudvärk är fan inge kul


    Ursäkta att jag gnäller.

  • Norrskensflamman

    Villemoa: hur gick det för Moa idag, eller har hon inte varit på dagis idag?


    Min T har varit hemma, lite febrig och hosta + snuva. Hon var mest arg för att hon missade matteläxan som de skulle få idag


    Lillskruttan har varit på dagis och det gick bra. Jag tryckte på henne både mössa och vantar imorse, för vi har KALLT!

  • Norrskensflamman

    Minns ni att jag härjade i våras om modersmålsstöd i förskolan som de halverade från 40 min/v till 20 min/v och hemspråksundervisningen som de ville dra ner i skolan till 60 minuter på 6 elever på helt skilda nivåer?


    Jag skrev ju och ringde både till rektor och förskolechef och modersmålssamordnare och samlade in namnlista och allt.


    Har varit tyst i sommar, så jag mejlade förskolechefen som skulle ta upp det på ett möte den 16/8 igen. Modersmålsläraren har dragit in facket så i måndags el tisdags hade de möte med rektorn ang hennes timmar på skolan och dagis (det är samma rektor eftersom det är samma rektorsområde)


    På skolavslutningen var rektorn så sur att han inte hälsade på mig...


    Nu har jag fått mejl från honom att det blir 80 min modermålsundervisning i skolan (tror de är 4 elever i år varav det är tre skilda nivåer på eleverna) och 60 min på vårt dagis. Hoppas han menar per vecka då! Wow, om det stämmer


    Väntar på telefonsamtal från modersmålsläraren så jag får höra hur det blir. Hon kommer tycka det är för lite tid i skolan, men det är ju bättre än 60 min. som de först föreslog och NOLL timmar i förskolan!


    Håll tummarna att det blir bra det här!

  • Norrskensflamman
    Villemoa skrev 2010-08-25 19:53:55 följande:
      Jo, hon var på dagis idag. Hon går tis-tors a fem timmar åt gången som tur är! Tre timmar per dag är ju ingenting! Hon grät imorse (inte lika mycket som igår) och så fort jag var utom synhåll hade hon slutat gråta. Sen hade hon varit glad hela tiden Mitt lilla hjärta!Stackars T som är hemma och fortfarande sjuk, hoppas hon kryar på sig snart!
    Skönt att det gick bättre idag för Moa. Hon behöver uppenbarligen lite tid att vänja sig när det blir förändringar. Lilla hjärtat ♥

     

  • Norrskensflamman
    Villemoa skrev 2010-08-25 20:00:53 följande:
      Jo, där brås hon på mig. Väldigt stora förändringar tar lång tid för mig att vänja mig vid också. Hoppas hon tar syskonets ankomst bra, det om nåt är ju en stor förändring. Men hon pratar alltid om lillasyster som en medlem av familjen; "mamma, pappa, Moa och lillasyster bor här", "mamma, pappa, Moa och lillasyster ska sova i mammas och pappas säng". En av grannungarna fick en lillasyster för tre veckor sen och när Moa fick träffa lilla Siri för första gången så insåg hon hur en lillasyster ser ut, det blev liksom mer konkret för henne.
    Men gud så gullig hon är. Lilla gulliga Moa som snart ska bli storasyster.

    Tack Daa!


     

  • Norrskensflamman

    Fru Sy; må illa på lektion låter jobbigt. Kan du inte smyga ut på toa och trycka i dig nåt kex eller nåt


    Vore jag du skulle jag berätta för föräldrarna, så de fattar varför du mår dåligt. Förstår förstås att man inte vill basunera ut för alla så tidigt i graviditeten, men de kommer ju ändå märka att det är nåt. Och de är ju ändå en del av familjen, inte vem som helst menar jag. Erat barns morföräldrar

  • Norrskensflamman

    De där armbanden mot åksjuka köpte vi till äldsta dottern när vi skulle iväg på långresa med bilen i sommar. Jag var skeptisk. Verkligen. Men de funkade! Men KOLLA med Apoteket först, för de kanske inte är lämpliga för gravida, vad vet jag!


     

  • Norrskensflamman

    Passionsblomman:  Gillar din sprattelgumma där fötterna far åt ett håll och resten av kroppen åt ett annat

    Just det Hvidis: Härligt med ny tand Då kan man börja bitas också, hehehe

Svar på tråden I vått & torrt, genom allt & inget -tillsammans