• Martinaa

    Hjälper din man till i hemmet?

    Denna omröstning vänder sig främs till KVINNOR som lever ihop med MÄN, men ni andra får självklart svara också (bara svara hur det är mellan dig och din partner).


    Det är ju ett typiskt samtalsämne på tjejkvällar, hur får man sambon att hjälpa till och städa, diska, tvätta och allt sånt. Överlag verkar det vara tjejen som ser till att det blir gjort och gör mest, men hur är det hemma hos er?? :)

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Hjälper din man till i hemmet?
  • Dejli

    Min sambo och jag delar nog ganska lika över tid. I perioder gör jag eller han mer än den andra. När vi båda haft heltidsarbeten så har vi delat det ganska lika, just nu pluggar jag och är mer hemma än vad han är och då fixar jag mer hemma då jag har mer tid över helt enkelt. Då får vi mer tid tillsammans istället för att allt ska vara milimeterrättvis i hemarbetet.


    I övrigt så är det jag som kör bilen (han har inget körkort), klipper gräset, byter däck, handlar mat. Han klipper häckar, målar/spacklar/snickrar, diskar. Städningen gör vi normalt sett alltid tillsammans. Vi är inga städfreak någon av oss, och tycker nog att det är städdags ganska samtidgt. Då säger vi bara "nu tar vi ett städtag" och så börjar vi i varsin ände av lägenheten och jobbar oss mot mitten. Matlagningen delar vi ganska lika på (fast han är mkt duktigare och tycker det är roligare).


    Vi ligger på en bra nivå, och vi blir aldrig osams över hushållssysslor. Vi har nog ganska bra koll på om vi ligger på "plus eller minus" och jobbar ikapp det vid behov, och det brukar pendla ganska rättvis...

  • mrsJR
    Lesthi skrev 2010-05-27 16:05:54 följande:
    Jag ÖNSKAR att min kille skulle städa mer hemma för ärligt talat gör han det bättre xD Han är jättenoggrann när han väl gör något och det blir skinande rent. Själv städar man som hastigast mest för syns skull. Jag hatar verkligen att städa men vi gör helt enkelt så att den som är hemma mest gör det. Och för tillfället jobbar han heltid och jag pluggar så jag har eget arbete ganska mycket.
    Känner igen mig lite i det där. Min kille är så nitisk noggrann när han städar så det tar alltid jättelång tid och han tycker det är jätte jobbigt och vill därför inte göra det så ofta. Jag själv städar också noggrant men inte alls på samma nivå som han. Jag skiljer mer på storstädning och vardagsstädning, gör man lite och ofta behöver det inte bli så ansträngande och sen kör man ordentlig storstädning några gånger per år istället. 
  • OomphGirl

    Min kille gör all städning, disk, strykning, all haha..  
    Jag lagar mat..
    Jag hatar att städa men älskar att laga mat
    Killen gillar inte att det är stökigt hemma samt att laga mat. Så det fungerar trevligt bra för oss.

  • Jossebosse

    Jag fixar det mesta inne (städ, disk, matlagning, tvätt mm.)
    Min sambo fixar det mesta ute(klippa gräs, tvätta bilarna, elda i pannan, köra in ved, skotta snö mm.)
    Men vi har det systemet som nån annan nämnde (jag har VÄLDIGT hög smärttröskel för skit i hörnen och allmänt stök.) att när vi storstädar tillsammans när vi ska ha besök. Så om det blir för stökigt så är det bara att bjuda över några vänner! ;)

  • 090208

    Han gor halften och far tjata som f*n pa mig att jag ska gora min del... Sa jag rostade pa Annat. Inget jag ar stolt over, men jag ar sa forbannat lat och det ar sa javla trakigt... Moget va..?

  • Martinaa
    090208 skrev 2010-06-13 18:17:08 följande:
    Han gor halften och far tjata som f*n pa mig att jag ska gora min del... Sa jag rostade pa Annat. Inget jag ar stolt over, men jag ar sa forbannat lat och det ar sa javla trakigt... Moget va..?
    Hehe!
  • Sonja68
    fibobs skrev 2010-05-28 10:23:00 följande:
    Jag gör det jag är bra på,han gör det han är bra på.Det måste väl ändå vara det bästa??
    Jo, det låter som ett vettigt upplägg

    Själv är jag halvdålig på det mesta

  • Sebastiána
    090208 skrev 2010-06-13 18:17:08 följande:
    Han gor halften och far tjata som f*n pa mig att jag ska gora min del... Sa jag rostade pa Annat. Inget jag ar stolt over, men jag ar sa forbannat lat och det ar sa javla trakigt... Moget va..?
    Är likadan. Min sambo kommenterar ibland min städning. Han är är väldigt noga och märker om jag missat en fläck. Irriterande. Han tar det mesta både inne och ute, plus allt med bilde (men det är å andra sidan hans bil som jag aldrig använder).
  • Pärlis

    Gillar inte det här uttrycket "hjälper till" när man pratar om sin man. För det är ju hans hem lika mycket som mitt. Så nä, han hjälper inte till, utan vi fixar vårt hem tillsammans ;)

Svar på tråden Hjälper din man till i hemmet?