• Dejli

    Hjälper din man till i hemmet?

    Min sambo och jag delar nog ganska lika över tid. I perioder gör jag eller han mer än den andra. När vi båda haft heltidsarbeten så har vi delat det ganska lika, just nu pluggar jag och är mer hemma än vad han är och då fixar jag mer hemma då jag har mer tid över helt enkelt. Då får vi mer tid tillsammans istället för att allt ska vara milimeterrättvis i hemarbetet.


    I övrigt så är det jag som kör bilen (han har inget körkort), klipper gräset, byter däck, handlar mat. Han klipper häckar, målar/spacklar/snickrar, diskar. Städningen gör vi normalt sett alltid tillsammans. Vi är inga städfreak någon av oss, och tycker nog att det är städdags ganska samtidgt. Då säger vi bara "nu tar vi ett städtag" och så börjar vi i varsin ände av lägenheten och jobbar oss mot mitten. Matlagningen delar vi ganska lika på (fast han är mkt duktigare och tycker det är roligare).


    Vi ligger på en bra nivå, och vi blir aldrig osams över hushållssysslor. Vi har nog ganska bra koll på om vi ligger på "plus eller minus" och jobbar ikapp det vid behov, och det brukar pendla ganska rättvis...

Svar på tråden Hjälper din man till i hemmet?