• Martinaa

    Hjälper din man till i hemmet?

    Denna omröstning vänder sig främs till KVINNOR som lever ihop med MÄN, men ni andra får självklart svara också (bara svara hur det är mellan dig och din partner).


    Det är ju ett typiskt samtalsämne på tjejkvällar, hur får man sambon att hjälpa till och städa, diska, tvätta och allt sånt. Överlag verkar det vara tjejen som ser till att det blir gjort och gör mest, men hur är det hemma hos er?? :)

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Hjälper din man till i hemmet?
  • Martinaa

    Men herregud!! Hur tolkar ni frågan egentligen?? Hjälpa till eller hjälpas åt, vad är skillnaden?? Jag fattar inte vart ni får hela idén om att det är tjejen som ska göra allt och mannen ska bara göra nånting för att ställa upp för kvinnan. Det här med att pappan skulle vara barnvakt till sina egna barn, eeeh va!? Var fick ni det ifrån?? Jag tycker det är ni som lagt in det här 1800-talstänket att kvinnan gör allt medan mannen sitter och tittar på tv!


    Självklart hjälps man åt i det gemensamma hemmet, men vad jag märkt många gånger så verkar tjejen ofta ha en lägre "smutströskel" än mannen och helt enkelt har ett behov av städning oftare än mannen och måste kanske påminna honom ibland om en syssla som behöver göras, men visst, grattis till er som slipper det. Men bara för att man är en sån som behöver påminna ibland betyder det inte att killen ifråga skiter i hemmet eller aldrig hjälper till...eeh, förlåt, HJÄLPS ÅT så ni förstår vad jag menar.


    Sen sårar det mig när ni skriver som om jag är en av de där "dumma kvinnorna" som gör allt hemma och måste tjata på min man. Ni vet ingenting om hur det fungerar hemma hos oss!


    Tyvärr finns det en del hem där tjejen gör allt, och det finns säkert hem där det är tvärtom, men frågan gällde hur ni hade det? Behöver ni be er man att HJÄLPAS ÅT eller gör han det han ska ändå? Sen hur ni tolkar in allt annat det vet jag inte, men om jag formulerar om frågan till:


    Hjälps du och din man åt i ert gemensamma hushåll?


    Fattar ni då??

  • Martinaa

    Okej, tack för de orden darkHorse! :)
    Grejen är att de tankebanorna som ni tolkade in, inte fanns i min värld när jag skrev det första inlägget, så jag blev ganska överrumplad över de första svaren. När man hjälps åt så hjälper ju den ena till, så för mig är det liksom same same...! {#lang_emotions_smile}

  • Martinaa
    090208 skrev 2010-06-13 18:17:08 följande:
    Han gor halften och far tjata som f*n pa mig att jag ska gora min del... Sa jag rostade pa Annat. Inget jag ar stolt over, men jag ar sa forbannat lat och det ar sa javla trakigt... Moget va..?
    Hehe!
  • Martinaa

    Gu va skönt det ska bli att den här tråden stänger snart så man slipper alla dessa klagande inlägg från er här....


     


     


     

  • Martinaa

    Jag måste ju fråga alla er då som stör er så förbaskat mycket på det ordvalet:


    Säg att ni står och viker tvätt/diskar/lagar mat eller vad som. Er man kommer hem och du skulle uppskatta lite hjälp eftersom det är så mycket att göra. Ropar ni då "Kom älskling så vi kan HJÄLPAS ÅT att vika tvätt!"


    För nåde er om ni säger "kan du hjälpa mig med tvätten"


     


    ........


     


     

Svar på tråden Hjälper din man till i hemmet?