• Martinaa

    Hjälper din man till i hemmet?

    Denna omröstning vänder sig främs till KVINNOR som lever ihop med MÄN, men ni andra får självklart svara också (bara svara hur det är mellan dig och din partner).


    Det är ju ett typiskt samtalsämne på tjejkvällar, hur får man sambon att hjälpa till och städa, diska, tvätta och allt sånt. Överlag verkar det vara tjejen som ser till att det blir gjort och gör mest, men hur är det hemma hos er?? :)

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Hjälper din man till i hemmet?
  • Rufsas
    Pärlis skrev 2010-06-13 20:26:41 följande:
    Gillar inte det här uttrycket "hjälper till" när man pratar om sin man. För det är ju hans hem lika mycket som mitt. Så nä, han hjälper inte till, utan vi fixar vårt hem tillsammans ;)
    Hmmm, det där har avverkats tidigare i tråden och det är inte riktigt så TS menar. Ville bara säga det.
  • knyttan
    Rufsas skrev 2010-06-13 21:36:24 följande:
    Hmmm, det där har avverkats tidigare i tråden och det är inte riktigt så TS menar. Ville bara säga det.
    Nej jag vet att TS har skrivit att hon egentligen menade "hjälps åt"... Men det står ju i trådstarten att frågan är "hur man får sambon att hjälpa till och städa, diska, tvätta och allt sånt", och att det "oftast" är tjejen som gör allt det där. Så absolut tåls det att påpeka, för vissa lever tydligen kvar i de föreställningarna att kvinnan har huvudansvaret för hemmet och mannen "hjälper till"... Huvudsaken är ju inte om man använder "hjälpa till" eller "hjälpas åt" det står ju iaf tydligt i trådstarten att det är MÄN som ska FÅS till att göra detta.

    Tack och lov verkar det inte vara så vanligt av vad man kan se i svaren, utan de flesta män verkar vara vuxna människor och inte jättebebisar som man ibland kan få för sig av att titta på för mycket amerikansk sitcom och dålig svensk reklamfilm...


     

  • Pärlis

     


    Rufsas skrev 2010-06-13 21:36:24 följande:
    Hmmm, det där har avverkats tidigare i tråden och det är inte riktigt så TS menar. Ville bara säga det.

    Okej, men jag gick inte igenom hela tråden utan läste bara första inlägget och svarade på det.

  • Rufsas
    knyttan skrev 2010-06-14 01:26:04 följande:
    Nej jag vet att TS har skrivit att hon egentligen menade "hjälps åt"... Men det står ju i trådstarten att frågan är "hur man får sambon att hjälpa till och städa, diska, tvätta och allt sånt", och att det "oftast" är tjejen som gör allt det där. Så absolut tåls det att påpeka, för vissa lever tydligen kvar i de föreställningarna att kvinnan har huvudansvaret för hemmet och mannen "hjälper till"... Huvudsaken är ju inte om man använder "hjälpa till" eller "hjälpas åt" det står ju iaf tydligt i trådstarten att det är MÄN som ska FÅS till att göra detta. Tack och lov verkar det inte vara så vanligt av vad man kan se i svaren, utan de flesta män verkar vara vuxna människor och inte jättebebisar som man ibland kan få för sig av att titta på för mycket amerikansk sitcom och dålig svensk reklamfilm...  
    Tycker du att ditt inlägg bidrar med ny information som vi inte redan avverkat i denna tråden?
  • Sebastiána
    Rufsas skrev 2010-06-14 09:22:47 följande:
    Tycker du att ditt inlägg bidrar med ny information som vi inte redan avverkat i denna tråden?
    ...men knyttan har också rätt ha ha och ge sin åsikt i frågan.
  • Sebastiána
    Sebastiána skrev 2010-06-14 09:41:35 följande:
    ...men knyttan har också rätt ha ha och ge sin åsikt i frågan.
    "rätt att ha" ska det vara ...jag skrattar inte
  • Aleta
    Rufsas skrev 2010-06-14 09:22:47 följande:
    Tycker du att ditt inlägg bidrar med ny information som vi inte redan avverkat i denna tråden?
    Jag tycker att hennes inlägg var jättebra och bidrog utmärkt bra!

    Varför är du så rädd för diskussioner om jämställdhet?
    Ditt inlägg var det andra på kort tid som försökte stoppa en nystart om hur man ser på mäns roll i hemmet.


    Det är väl jätteviktigt att ta upp hur vi alla av ren slentrian förstärker könsroller som vi egentligen inte vill ha?

  • lillalyckan
    090208 skrev 2010-06-13 18:17:08 följande:
    Han gor halften och far tjata som f*n pa mig att jag ska gora min del... Sa jag rostade pa Annat. Inget jag ar stolt over, men jag ar sa forbannat lat och det ar sa javla trakigt... Moget va..?
    Samma här Dessutom så vill jag inte städa när han är hemma för då känns det som att han kollar allt jag gör, och om jag då inte gör på samma sätt som han så "slarvar jag". Hahahaha han är inte så hemsk som han låter men han är dammallergiker därav städmanin.
  • Rufsas
    Aleta skrev 2010-06-14 10:00:37 följande:
    Jag tycker att hennes inlägg var jättebra och bidrog utmärkt bra! Varför är du så rädd för diskussioner om jämställdhet?Ditt inlägg var det andra på kort tid som försökte stoppa en nystart om hur man ser på mäns roll i hemmet. Det är väl jätteviktigt att ta upp hur vi alla av ren slentrian förstärker könsroller som vi egentligen inte vill ha?
    Jag är absolut inte rädd för diskussioner om frågor som rör jämställdhet - tvärtom! Det jag menade var bara att för att en diskussion ska vara intressant och leva vidare uppskattar jag nya vinklar som inte kommit upp tidigare.

    Självklart har man rätt att tycka saker och ting. Men jag tycker allt att jag fick ett näbbigt svar på något som inte ens var riktat till henne (knyttan).


    Jag diskuterar alltså mer än gärna jämställdhet men har ingen lust att älta hur TS formulerade sig i trådstarten. Det tycker jag att vi har klarat upp redan.

  • Aleta
    Rufsas skrev 2010-06-14 11:23:22 följande:
    Jag är absolut inte rädd för diskussioner om frågor som rör jämställdhet - tvärtom! Det jag menade var bara att för att en diskussion ska vara intressant och leva vidare uppskattar jag nya vinklar som inte kommit upp tidigare. Självklart har man rätt att tycka saker och ting. Men jag tycker allt att jag fick ett näbbigt svar på något som inte ens var riktat till henne (knyttan). Jag diskuterar alltså mer än gärna jämställdhet men har ingen lust att älta hur TS formulerade sig i trådstarten. Det tycker jag att vi har klarat upp redan.
    Jo, det är klart att vi har avhandlat hur TS formulerade sig och att hon menade något annat än vad hon skrev.

    Det intressanta är att man så lätt formulerar sig på ett sätt som man inte ställer sig bakom. Jag tror att vi från att vi är små matas med olika föreställningar om hur män eller kvinnor ska vara och även om vi inte medvetet håller med så hjälper vi omedvetet till att förstärka rollerna genom små saker som vi gör och säger.

Svar på tråden Hjälper din man till i hemmet?