• Sonja68

    Tantvarning del 8

    Ikväll har jag varit med flickorna och besökt Sommardagis/fritids där de ska vara nästa vecka. Ordinarie dagis o fritids stänger för semester och då samlar man alla barn i kommunen som har föräldrar som jobbar under den tiden på två ställen. Våra hamnade på ett dagis/fritids mitt i centrum, det är helt okej för det är ingen omväg för oss.


    Vi fick träffa sommarpersonalen, se lokalerna och barnen hann leka lite och bekanta sig med de andra barnen. Våra barn ska bara vara där en vecka och de längtar redan Flera av fröknarna/magistrarna var de redan bekanta med, så det lär inte bli några problem.


    Skönt!!!

  • Sonja68

    Wow, Dfk, vilken grej med din dotter! Måste ha varit en upplevelse för henne


    Själv har jag inte njutit så värst mycket. När maken väl tog sig iväg kände jag mig ynklig och övergiven (fick mens igår). Idag har jag legat precis hela dagen med mensmigrän och magont. Precis så jag orkat stiga upp och ge ungarna mat och så var vi tvungna att åka till affären och köpa bindor och tamponger till mig. Men det var med nöd och näppe vi tog oss dit. Och jag som skulle få så mycket gjort i helgen ! Imorgon är det kalas och jag ska hämta folk på tågstationen, så då hinner jag inte heller.


    Skönt ändå  att vara "sjuk" när maken är BORTA, för flickorna är väldigt förstående. Försöker att låta mig få vara ifred, väsnas inte så mycket, storasyster hjälper lillasyster osv. När maken är hemma blir han mest sur och irriterad över att jag ligger och är sjuk och tvingar upp mig hela tiden. Som att han tror att jag "låtsas" vara sjuk för att slippa göra något... Det stör jag mig på enormt!


     


    Nu börjar huvudvärken lätta så jag är uppe och äter lite.


     

  • Sonja68

    Halli-hallå!


    Grattis till fröken Smilla 2 år


    Låter som superkuliga presenter för en tvåårig tjej Du måste vara en mycket uppskattad farmor, Liz!


     


    Jag slapp åka till tågstationen och har därför varit med flickorna på invigningen av vårt nya utebad nere vid strandängarna här i kommunen. Äntligen utomhuspool!!! Så flickorna badade i barnpoolen, till T:s stora besvikelse öppnade stora bassängen först kl 15 och då var vi redan på väg hem. Men de plaskade på rätt bra i barnpoolen också. Blöta blev de då i alla fall. Jättefin anläggning De fick åka karusell, hooppa hoppborg och så varmkorv, juice och popcorn. Nu ska vi äta lite innan vi går på kalas. Städa får jag göra ikväll.


    Maken har inte haft ett enda napp och ingen verkar ha fångat nån fisk. Jäkla skitfiskeställe alltså. Tur jag inte åkte med dem. Men de har bott i lyxiga hus och ätit o druckit gott, varit ute och slagits med myggen och kopplat av. Det kan vara bra nog ibland.


     

  • Sonja68
    Kjell Präst skrev 2010-07-04 21:21:05 följande:
    Åter i Ullared...
    Låter livsfarligt. Men chefen din har ju jour, så han vakar förhoppningsvis över dig och din familj
  • Sonja68

    har putsat fönster. Orkar inte alla ikväll dock. Ett h-vete på jobbet. Fick psykbryt på chefen idag och slängde en stämpel i väggen så den gick sönder

  • Sonja68
    Soldemor skrev 2010-07-08 09:19:27 följande:
      Vad har chefen sagt eller gjort nu? Kan du inte få lite lugn och ro där?
    Äh, hon är helt makalös bara. Skyfflar över en massa jobb så här dagarna före semester på mig. Sånt som är hennes jobb, men hon anser sig inte behöva göra det där "tråkiga" utan nu har hon hittat en assistent i mig. :-/ Det kan hon glömma. Till hösten ska några från ledningen ta itu med henne har dom lovat mig, annars slutar jag. Hon är ett arbetsmiljöproblem, inte bara för mig.
  • Sonja68

    Skål! *dricker vitt vin och förbereder mig för sista helvetesdagen imorgon på jobbet innan semeeeeeeestern*

  • Sonja68

    Canta, om du visste vad jag önskar vi hade bott närmare varann just nu...


    Minns du bröllopet jag skulle sjunga på, men tvingades tacka nej då vi reser till Moskva just då? Brudparet har i princip förbjudit presenter, utan önskade istället att gästerna deltog på något sätt i vigseln, festen osv. T ex var MIN uppgift att sjunga vid vigseln. Nu när jag inte kan det, så hade jag vela spela in de sånger jag valt och ge dem det i present. Men jag har ingen som kan hjälpa mig med 1) spela piano el gitarr 2) sjunga andrastämma 3) spela in på nåt sätt.


     

  • Sonja68
    Cantaton skrev 2010-07-08 22:39:34 följande:
    Åh... då önskar jag också att vi hade bott närmare varandra! Jag kan inte spela instrument, "min" gitarrist har hjälpt mig med den biten. Men jag hade kunnat lägga andrastämma och spela in. Jag och "gitarristen" köpte gemensam, bärbar studioutrustning för ett par veckor sedan. Känns jätteskönt att ha.
    Gaaaaaahhh... *längtar till El Stockholmo och Canta och tänker på hur _fantastiskt_ roligt det hade varit att sjunga duett med världens goast sångfågel*
  • Sonja68

    Längst upp i Bottenviken. Mellan Luleå och Haparanda. Börjar på K slutar på IX Där älven möter havet. Äter du Kalixlöjrom nån gång kan du tänka på mig

  • Sonja68

    Jag och familjen kommer vara i Kungliga hufvudstaden första dagarna i augusti. MÅste på ryska ambassaden och fixa pass till äldsta dottern.

  • Sonja68

    Oki-doki! Schemat är pressat, vi ska bo i Uppsala. Men jag hojtar om det är läge. Nu ska jag gå och sussa. Natti-natti!


     

  • Sonja68

    Cantaton; krya på dig!! Snart borde ju penicillinet börja verka tycker man...


    Nu har jag semester  Sov till 11 idag. Maken gick upp och gjorde frukost åt barnen. TAck för det!


    Nu dricker jag vitt vin, äter jordgubbar på balkongen och låter solen värma min uppnäsa.


  • Sonja68

    Springer in och vinkar till alla!


    Håller på och tvättar som en besatt och sorterar kläder. Bara imorgon kvar att packa, sen drar vi på onsdag vid lunchtid.


    Här är sol och klibbigt varmt. Dit vi ska är det +35 för tredje veckan i rad. Ni ska se att när vi kommer dit blir det +7 och regn.


     


    Heloise, nu måste du lova att vila dig. Herre jösses vilket schema på bröllopet !


    Ha det gott alla!

  • Sonja68

    Nu loggar jag in för sista gången innan vi drar iväg.


    Skickar kramar och böner till alla som behöver samt önskar alla en fortsatt fin sommar.


    Vi åker direkt maken kommer hem från jobbet idag.


    Beräknar vara på ry gränsen inatt. Framme imorgon kväll i farfars stuga.


    Om allt går som planerat.


    1 aug beger vi oss hemåt och gör en omväg via Åbo-Sthlm. Vi har färja 2/8. Blir i Sthlm/Uppsala ett par dagar.


    KRAAAAAAAM ♥ ♥ ♥


Svar på tråden Tantvarning del 8