• Sonja68

    Tantvarning del 8

    Good morning!
    Igår hade vi +20 i skuggan och sooooool. Efter tjafs med maken (fan, vad jag blir trött på att ha TRE ungar, varav den barnsligaste och besvärligaste är hela 35 år. Obebripligt!!) så gick jag ut och räfsade. Efter en timme kom han också ut, men vi höll oss på var sin sida av huset. Tillslut förenades vi på samma sida och "knöt ihop säcken" s a s. Vi fick räfsat hela gården på EN dag. Det är rekord!!
    Nu är allt samlat ihop i säckar och som på beställning regnade det i natt.
    Idag är det fortfarande varmt, men mulet.

    Igår kväll körde jag flickorna till mormor o morfar, de har övernattat där. Morfar fyller 78 år idag och ville gärna ha dem där när han vaknar på morgonen.
    Mamma är dålig igen, ligger hela dagarna, så det är kul för pappsen att ha lite sällskap på födelsedagen av två pratglada charmtroll
    Vi åker dit efter jobbet idag och då blir det SMÖRGÅSTÅRTA!!!

  • Sonja68

     


    dfk skrev 2010-05-14 09:34:32 följande:
    Sonja och Aleta,Vad flitiga ni är med att räffsa och bygga hästhagar.Im yours, det där lät som en riktigt skön dag!Här är det också regn, men sådär lagomt smattrande och rätt milt i luften. Lite myspysväder ändå. Ska naturligtvis jobba idag, träna lite efter jobbet och sen blir det hem till familjen och så ska vi äta lammkorv med klyftpotatis m olivolja och rosmarin tror jag. Sen blir det väl lite Talang vid TV:n  och nåt gott till.Ha en bra dag alla!!

    Dfk, du verkar alltid laga så god mat.
    Jag blir så hungrig!!!

    Efter gårdagens sol och värme så har det regnat inatt. Undrar om det inte gick lite åska också, för jag drömde att det gick åska och hörde en knall. Sen vaknade jag och då spöregnade det.
    Idag har det kommit en skur också, det är grått, men fortfarande varmt! Härligt med lite värme.

    Jag har träningsvärk efter räfsningen! Båda de stora (?) musklerna på var sida om ryggraden, under skuldrorna (filéerna liksom) och triceps! Det är ju kanon ju!  Har länge hållit på och fundera vad för övningar man kan göra mot gäddhänget
    Räfsa is it alltså!

  • Sonja68

    God afton!


    Aleta, den där lånehästen verkar inte alls skoj... Hon behöver verkligen uppfostras, men är det ditt jobb? Förstår dock att det kliar i fingrarana, det är ju du som tvingas handskas med henne varje dag.


    Hos pappsen var det bra igår. Smörgåstårtan var mer än lovligt god. Sen var jag bjuden på tjejfest med mina ryska väninnor, men mina småtjejer var mammasjuka och ville se Så ska det låta med mig, mysa, äta popcorn osv, så när de väl somnade hade jag ingen lust att åka iväg nånstans. Dessutom hade vi ett rejält åskväder här vid det laget så jag höll mig inomhus.


    Idag har vi haft vansinnigt varm och soligt. Vi har varit och shoppas och slösat pengar som vi egentligen inte har... T fick ett vind/träningsset, dvs jacka o byxor som hon behöver till gympan på skolan, cykelturer osv. K fick en softshell jacka som hon också behövde. Detta var en vårpresent från mormor o morfar.


    Sen köpte jag mig ett joggingset, dvs tights o jacka till att jogga i. Det var på rea i o fs. 550 kr Men då propsade maken på att jag skulle skaffa mig hyfsade löparskor också... 890 kr till... SEN så hittade maken en vindjacka (Craft) och ett par vindbyxor/fiskar/friluftsbyxor som han ALLLTID  velat ha... Haglöfs... Do I have to say any more????
    SVINDYRT!!!!


    Sen blev vi bjudna på grillkväll hos goa vänner. Supergott o mysigt. Promenerade hem. Slank förbi till grannarna. Maken blev kvar. Gubbarna hamnade i bastun. Vedeldat timmerbastu. Ja, jag väntar inte hem honom de närmaste timmarna

  • Sonja68

    Igår morse hade jag ont i skallen, men kl 8:50 invigde jag min nya löparoutfit. Efter 200 meter höll jag på att dööööööö.
    Snacka om att man har URUSEL kondis!! Det är rent skamligt
    Men jag tillät mig att hämta andan mellan varven, promenerade där det var som blötast, hoppade o kryssade mellan pölarna. Större delen av rundan joggade jag i alla fall. Hej å hå, hur ska detta gå?
    Blir det nånsin lättare månne?

    Vi har haft så himla varmt i helgen, varmast i landet hörde jag! +25 i skuggan (+28 i Haparanda) och stekande sol.
    Igår samlades vi med vänner hos oss och grillade, ungarna i kvarteret hade vattenkrig och sprang omkring i bikini.

    Imorse var dock lillskruttan hängig och kräktes upp frukosten. Så hon är hemma med pappa idag.

    Leksi: stor kram! Det du känner är inget att skämmas för, vi är rätt många som känt så efter förlossningen. Det är en jätteomställning och tar tid att komma in i den nya lunken med bebis och allt vad det innebär. Man är lycklig och älskar sitt barn vanvettigt, men man är så trött och har ont överallt och man gråter, gråter, gråter...
    Inte för att det hjälper dig just nu, men det är faktiskt sant: Det BLIR lättare... ge det lite tid. KRAM!!!

  • Sonja68

     


    Hvidbrud skrev 2010-05-17 13:40:57 följande:
    Sonja: OBS ny babytråd.... Puss

    Tack

  • Sonja68

    Hej mina älskade tanter och tantfans!
    Jag skickar kramar till alla som behöver och vill ha.
    På jobbet har arbetet med införande av nytt affärssystem satt igång, och jag är inblandad i en del bitar där. Så jag har suttit fast i Work shop i 2 dagar. Och nu är det massor med jobb och massor med möten och datum... och JOBB igen. Hemma är det också fullt upp med allt...så... Jag har lite svårt att hänga med här och kommer kanske vara lite frånvarande av och till.
    Jag glömmer er inte, men har bara inte möjlighet att vara inne och skriva hela tiden eller läsa ikapp. Hoppas ni förstår.
     

  • Sonja68

    Vi har numera Medelhavsklimat i Norrbotten. Exklusive vargavintrarna då...

  • Sonja68

    Jag hann inte ens se björkarnas musöron. I lördags morse fanns inga löv. På lördag kväll fanns de bara där!

  • Sonja68

    Springer in och säger HEJ!
    Lycka till Blommis med eskimån och köket är helt underbart och din trädgård hoppas jag få besöka nån gång

Svar på tråden Tantvarning del 8