• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • viktualia

    Spikning - det handlar som Ore kom fram till om att en akademisk avhandling är färdig och spikas upp i väntan på disputation.

    Plats för spikning - är olika på olika univ.. vanligt är dock att man har en gemensam planka/trädstam där universitets avhandlingar spikas upp och får sitta en viss tid. Sen är det inte ovanligt att man spikar en gång på den egna avdelningen också.... kan Vickan som ätit spikningstårta ett antal gånger berätta....

    PB - det är viktigt att alla i familjen får utrymme att visa känslor, så jag tycker inte att du ska ha ångest för att sonen fick se att även du tycker att det är en utmaning att ha flyttat. *hejar på era medvetna projekt för att få honom att rota sig*

    Ore igen - håller helt med mugglan - var bara ärlig mot syrran om du känner att du mår illa av att låta bli. Annars hade jag tigit och skakat på huvudet utom synhåll för henne.

  • BrudSommar2006

    Vickan, ja här blev det i alla fall ingen tårta den här gången utan bara lite småtilltugg. Gör inget för jag hade lite bråttom hem sedan.

    Liten, vad roligt med en riktigt trädstam, hos oss har de bara en planka.

    Ore, men varför ska det bli akut snitt bara för att barnet ligger fel? Det verkar ju jättekonstigt. Får du inte tid för försök till vändning då? Där har vi väl i och för sig fått veta att det finns en liten risk att det sätter igång förlossningen men det är väl en annan sak.

    Muggles, hur var det nu, har du lyckats testa minus än?

    Passionsblomman, hur gick det på träningen? Eller är ni inte hemma från den än? Hoppas att det går bra för honom så att han kan få lite extra stimulans den vägen i alla fall.

    Idag rök Iris och en liten tjej, Elin, som är lika gammal, eller hon är väl två månader yngre men hon pratar bättre, ihop om en bok och Elin bet Iris i kinden så att hon har ett stort sår. Hon måste ha fått ett ordentligt grepp! Vilka skador Iris kan ha orsakat Elin vet jag inte men jag är inte förvånad för i alla fall Iris habegär är otroligt stort och allting är MIN. Tydligen hade hon ett stort plåster över kinden när maken kom för att hämta henne men det ville hon ta bort så det fick jag aldrig se!

  • Oupsie

    Liten, tack. Det receptet måste jag prova. Såg himla gott ut. Var tårtan till din födelsedag? Missade det så grattis i efterskott.

    Ore, när har du BF? Var det i början av november? Angående din syster så tror jag det är bäst att vara tyst. För att inte riskera att såra henne. Du får se till att få utlopp för din frustration här i tråden istället! Men det är svårt, har själv en syster som klantat till det lite för sig. För att inte tala om makens två systrar *skakar på huvudet*. Men jag tror att när det gäller sånt som kan såra mottagaren ska man tänka sig för både en och två gånger innan man säger något som man kan ångra.

    Spikning, hur i hela friden har jag kunnat missa det begreppet. Började väl nästan räknas till överliggarna och ändå har jag missat spikning? Nåja, kan väl inte påstå att jag varit speciellt intresserad av en akademisk karriär så jag kanske kan skylla på det .

    Hej vickan, hur är det?

    Tinga, det var längesedan du var inne här. Hoppas att allt är bra med dig och familjen.

    BS, ojdå. Hoppas att det läker snabbt.

    Snaily, vilken man du har! Gott med bullar.

    Nu ska jag kolla på TV och äta glass. Trevlig kväll allihopa.

  • viktualia

    Oupsie - spikning är nog inte nåt som man pratar om så ofta bland studenter.. man måste nog jobba i universitetsvärlden för att tycka att det är ett hemtamt begrepp... och den typen av erfarenhet har alltså VickisPickis i bagaget..

    Jag mår f ö helt ok, men är SKITSUR över hela karusellen med influensavaccin. Blir vansinning på att ingen vill hjälpa stackars mig... blääääääääääää Få se hur det slutar.. troligen med rejält med förlorad arbetstid - dvs en väldigt tidig hemgång...

  • BrudSommar2006

    Vickan, vi har en ny policy i samband med vår krishantering av influensan där det uttryckligen står att de rekommenderar vaccination och att det är ok att göra det på betald arbetstid. Ni har ingenting sådant?

  • viktualia

    Brudsommar - jooo jag hann bara inte kolla med chefen idag. Problemet är inte ev pengar utan att jag förlorar i TID, alltså tid som jag behöver jobba på.. som bara kommer att gå åt till att köra bil, sitta i väntrum, få spruta och sedan vara färdig med allt detta innan jag ens skulle ha slutat jobbat. Dvs: i normala fall slutar jag 17, men ska jag pricka puckotiderna i hålan måste jag lämna jobbet vid 14 - 14.30 nånting. Istället för att gå till närmaste vårdcentral i jobbstaden och kanske vara borta max en timme. HATAAAAAAAAAAAAAAAA pendling!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Snorkfröken77

    Hej, lite ego här så hoppa över om ni inte orkar läsa, slog till på ett test idag (BIM + 11) eftersom jag haft ont i dag igen och mått illa till och från under kvällen. Och det blev ett fett minus - Så jag utnämner mig själv nu till trådens skengravida kossa Jag antar att det bara är att vänta tills
    nästa mens ska komma...*lämnar över stafettpinnen*
    Maken var så där härligt typiskt manlig också och svarade bara jasså när jag meddelade resultatet och spelade vidare på datorn När jag efter en stund tyckt oändligt synd om mig själv över att jag hade en okänslig make så sa jag att det är ju trevligt om du frågar hur det känns för mig, varpå han inte helt naturligt frågar: Hur känns det? *morr* Jag hatar att känna mig själv i den här karusellen, då vill jag bara ge upp!

  • Snorkfröken77

    Vickan - Jag läste någonstans att de rekommenderar att man väntar till efter v 20 om man är gravid med vaccinet, vilken vecka är du i?

  • Snorkfröken77

    Vickan - saxat från lokalblaskan: Vaccination erbjudes alla gravida, men rekommenderas efter den 20:e graviditetsveckan.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor