• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • Oupsie

    Hihi, visst var det fint .

    Snorkis, du blir inte inspirerad till er badrumsrenovering då ?

  • Liten med Mindre

    Vackert hus oupsie - men jag läste fel som vanligt och undrade vilken elefant som skulle matcha badrummet. Att läsa element underlättade betydligt.

    Är det fler än jag som blivit lätt ordblinda under graviditeten? Jag skriver fel på flera ställen och märker det inte lika ofta som förr. Pinsamheter som när det handlar om mitt eget namn i en presentation eller min nya titel på jobbet. Eller är jag bara stressad och slarvig??

  • Oupsie

    Stoppade läderluckor? Hmm, det låter annorlunda, helt klart.

    Liten, en liten släng av dyslexi? Tror i så fall att det beror på att du är stressad och trött kanske?

  • Liten med Mindre

    Stressad o trött låter troligt. Fast det hade varit enklare att som vanligt skylla på hormoner...

  • Snorkfröken77

    Oupsie - Tror det finns risk för skilsmässa om jag ens skulle vissa något dylikt för maken som förslag *skrattar* Jag är inte riktigt lika konservativ och skulle tycka det var skoj om man hade en liten gästtoa och göra nåt galet, typ rosa mosaik på alla vägger eller så. Maken skulle få en hjärtattack då tror jag...

  • Snorkfröken77

    Det går väl alltid att skylla på sina hormoner? ÄL, efter ÄL, PMS, Mens, graviditet, efter förlossning, amning osv...

  • BrudSommar2006

    Usch, sitter här och är jätteirriterad på min chef, han skulle ta ut pengar för att betala för ett rum till en person som är på väg till oss och jag skulle träffa hyresvärden kl 14 men tror ni att han har dykt upp med pengarna. Nu vet jag inte hur jag ska göra, jag har ringt och sagt att jag blir sen men hon sitter ju nu och väntar och jag kan inte bli flera timmar sen för jag måste hämta på dagis sedan. Maken har åkt till Norge och mina föräldrar är på Öland så det är bara jag som kan hämta. Han har vetat om det här i en vecka men glömt ta ut pengar varenda dag, suck.

    Och här är det svamp, avsaknad av tant och ont efter influensavaccin, också trist.

  • BrudSommar2006

    För att prata om någonting roligare så vet vi nu att det blir en tjej! Så jag kan rekommendera de där intelligendertesten, de verkar fungera. Det ser hittills ut som att hon blir lite mindre än Iris, runt 3,9 - 4 kg, men hon kan ju växa på sig på slutet, vägde drygt 1 kg nu har jag för mig. Dagens beräknade datum är 11/1 istället för 18/1, fast de ändrar ju inte det ursprungliga datumet så det ska man väl inte lägga så stor vikt vid heller.

    Nåväl, nu kom chefen äntligen, hej så länge!

  • passionsblomman

    Pjuuuu-läst ikapp!

    Idag har jag huvudvärk IGEN, det sitter bak i nacken och är förmodligen en del av den massagebehandling jag genomgår. Det sitter mycket skit i mna muskler säger hon, massören. Japp, jag har märkt det...

    Nå, dagen har innehållit TRE positiva saker så här långt:

    *En kille har svarat på min annnons om kattungarna och de vill nog gärna ha en!

    *En liten kille i ettan ringde hem till oss och ville bjuda hem vår son att leka på fredag! Hans mamma lät jättegullig.

    *Min pappa håller på och hjälper oss rota fram en begagnad dator som klarar spel och så -vilket det här gamla härket inte gör. Nu ringde han och har fått löfte från en kille som handlar med begagnat att vi får tag på en rimlig till bra pris inom några veckor. Min son har nämligen för egna sparpengar köpt spel som visade sig omöjliga att köra på vår nuvarande. STOOOOR besvikelse. Nu kommer vi fixa till det. (vi är kass på datorer här så hjälp var guld värt)

    Igår var det som sagt träning med storkillarna. Det var tufft, svårt och väldigt pirrigt. Han var märkbart nervös min lilla pojk.

    Men som den sociala begåvning han är så var han jättemodig och duktig. Tränarna sa att visst märks det ju att detta är en ny nivå för honom och att han tycker det är lite svårt, men att han var välkommen att hänga på om han själv vill. -Det vill han!

    Sedan lade jag till för tränarna att jag själv ser att det är alldeles uppenbart att sonen faktiskt inte hör vad de säger alla gånger. Småländskan är ny i hans värld och den blir inte lättare i en ekande sporthall på avstånd och med slamrande bandyklubbor och babblande grabbar omkring. Han måste öva upp sig på att höra snacket här för att hänga med riktigt.

    Aaaaah! DET hade de ju inte tänkt på själva nej...(förövrigt så hör inte min man heller allt vad folk säger här.Tur att de har en tolk... )

  • snaily

    PB
    Kul med tre positiva saker på samma dag!
    Åååå jobbigt med nytt språk också! Håller med om att småländska kan vara svårt ibland, i alla fall om man som min svåger pratar det oerhört snabbt och tyst och mumlande.

    September
    GRATTIS till lyckat VUL!

    Oupsie
    Vilket galet hus. Om ni ska köpa det tycker jag absolut att ni ska behålla badrummen som de är!

    BS
    Så det blir en tjej - det var vad ni ville va? Kul!

    Ego
    Känner mig så lättad!! Gruvade mig inför att berätta för chefen om att vi ska genomgå ivf, men tog mod till mig och berättade idag och hon tog det jättebra. Har lite ångest för att jag kommer göra kollegorna överhopade med jobb, men chefen ska lägga extra krut på att fixa vikarie (inte för mig utan för hon som ska sluta), hoppas hoppas hon lyckas. (Är fullt medveten om att jag på inget sätt är oumbärlig, men det blir mycket jourer för kollegorna om jag är ledig/sjukskriven mycket.) Å andra sidan har jag inte varit sjukskriven en enda dag på tre år (!!) så jag har lite att ta igen!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor