• Hattis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Kängu - spännande med jobbintervju! Håller en tumme för imorgon!

    PB - 03:50!!! Det tidigaste jag regelbundet ställt väckarklockan på var 04:45 och det tyckte jag var förskräckligt.

    Angående vaccinering så har jag en stilla önskan om lite klarare besked. Om man nu inte ska ta det före vecka 20 om man är gravid och mot förmodan skulle lyckas bli det så vore det ju inte så lyckat att vaccinera sig om några veckor, särskilt som det (kanskse?) ska vara två doser med tre veckors mellanrum. Tycker inte att jag är så petig annars, dricker alkohol mellan äl och mens etc, men just att vaccinera sig känns lite tveksamt. Om det inte vore för dessa funderingar så skulle jag inte tveka alls. Hm.

  • Hattis

    Tack Vickan för bra länk, har mest kollat landstingets och Socialstyrelsens info och inte hittat lika bra. Hakar upp mig på det som skrivs angående risker att osäkerheten anses vara mest betydelsefull under första trimestern då fostret är mest känsligt. (obs här totalt ryckt ur sitt sammanhang). Jag som vaccinivrare kommer nog att få lite svårt att förklara mig på jobbet "jo jag anser att man ska vaccinera sig pga det och det, men jag eh, avstår nu och tar det senare". "Varför då?" Ridå.

  • Hattis

    Vickan - japp, det är ju fakta som jag är ute efter och inte någon putsad variant. Känner mig inte helt tillfreds, slutklämmen på Läkemedelsverkets skrivelse till trots. Tidningsskriverier ser jag mest som ett tecken på att något uppmärkssammats, vill man ta reda på fakta behöver man oftast gräva själv. Att olika landsting sprider olika info bidrar nog till förvirringen.

    Snigeln - du kan väl viska till din tant att hon är just nu är välkommen hit fast utan smärtor...

  • Hattis

    PB - vilket BT-on topicämne! Hurrar också för kyrkomötets beslut. Tycker att det känns ologiskt att totala ateister och ibland nästan kyrkoföraktare glider in och gifter sig i kyrkan för att det är en bra vigsellokal medans vissa kristna som ändå fått bekräfta sin trohet civilrättsligt endast kunnat få en välsignelse. Gillar mitt trossamfund som nu har tagit steget. Sedan snart tio år är jag ju (och många andra...) frireligös gudbevars

    Kängu - har också tyckt att just vissa framåtvända vagnar ser lite läskiga ut i folkmassor på sta´n. Får lite samma känsla som när folk har pytteliten hund i koppel i folksamlingar - vill inte trampa på/snubbla över/.

    Liten - salta mandlar vore nog ngt att ha på jobbet! Kämpar just nu med mitt ständiga kvällssötsug, försöker låta bli men har dålig karaktär. Kanske kan tillåta mig lite äppelmos och mjölk som sen efterrätt? *funderar snabbt och drar iväg mot kylskåpet*

  • Hattis

    Vickan - så länge man har ett par svarta byxor så fixar man ju de flesta situationer men om man redan har svarta byxor som går att använda så har jag förstått från mina mammavänner att det är mycket trevligt att ha ngn annan sort/färg som går att använda samtidigt så att det blir lite variation på nederdelsfronten. Snygg modell hur som helst.

  • Hattis

    Verkar jättesvårt det där med gravidkläder. Tycker att det är tillräckligt svårt med klädplanering (särskilt på morgonen) även utan hastigt växande kulmage. Men det är kul de gånger jag känner att jag fått till det. Har dumpat ett par plagg på jobbet, kavaj för sesnyggutpåoplaneratmöte och ett för detblevheltplötsligtotroligtkalltsituationer.

  • Hattis

    Oj oj det är/har varit fredagsstämning i tråden som vanligt! Ligger efter förstås eftersom jag inte kollar BT på jobbet - har man ingen karaktär så får man ha principer

    Muggels - sant, du har ju faktiskt redan testat, och på ett betydligt skarpare sätt en cb dessutom!

    Snigeln - Verkar rätt skönt att berätta för någon släkting. En person mindre att krångla inför när det gäller smågrejer som resor etc som kan vara svåra att förklara.

    MSW - håller med Vickan angående referensen.

    Cicci - spännande med huset!

    Å, någon form av eldstad skulle jag verkligen vilja ha! Känns ju enklare att fixa om man bor i ett eget hus som man bestämmer helt och hållet över själv även om det förstås är ett visst meck.

    Angående jämställdhet så blev jag eld och lågor när jag för ett par år sedan läste en artikel om ett "jämställdhetsdagis" som var så bra! (både artikeln och dagiset) Så viktigt att i uppmuntra små tjejer och killar till samma saker och att medvetandegöra sig själv om de omedvetna skillnader man gör. Tror att jag skulle falla i många jämställdhetsfällor om jag videofilmades med en grupp barn.

    Dax för att sno ihop fredagsmiddag med gott rödvin. Fredagskram på er alla!

  • Hattis

    Här är en till som är avis på längdskidpremiär. Har bläddrat i lite vintermagasin och blivit bra sugen på att boka en skidresa, skulle kännas bra att se fram emot en grååå dag som denna.

    Ore - jizz, värmepumpar, känns nästan fler vuxenpoäng än bebis Kan inte hjälpa till där.

    Izzie - (om du ser detta) angående uppdatering så har start september plussat! Hoppas hoppas att det är början på en ny plusvåg. Något positivt måste ju inträffa också!

    Fick veta igår att grannen under oss ska ha barn alldeles snart! Kan inte förstå hur jag kunnat missa det. Kan fortfarande inte heller låta bli att reflektera över och bli lite sorgsen av att det kunde ha blivit en kompis som bara skulle varit några månader äldre än det som inte blev... (och som fortfarande verkar hänga kvar något, blodblandade upplevelser är tillbaka IGEN )

    Ikväll blir det bio - flickan som lekte med elden.

  • Hattis

    Oj EA, verkar bäst att ringa och kolla. Känns ju rätt oproffsigt att tilltala någon med fel namn när det gäller något så viktig. Fast det är förstås lätt hänt och det är nog dina värden som åsyftas men jag skulle ändå ringa för att känna mig säker. Vågar mig på ett litet grattis.

  • Hattis

    Ore - kasta papper is verkligen the shit! Jag känner mig upplyft när jag rensat och kastat, antagligen för att jag gör det alldeles för sällan. Undrar hur många kassar och lådor i förrådet som består av sopor i form av papper jag aldrig kommer att läsa...

    Koko - vad häftigt att komma på något som fungerar!

    Lappis - låter som en spännande middag hos dig och maken - klister och mat

    Muggles - var och kollade för någon någon månad sedan efter att ha blött ngra veckor och då var "allt" kvar så det blev skrap omgående. Den lilla "operationen" gick bra sa de och det skulle inte behövas ngt återbesök. Nu är det så ytterst ytterst lite blod men det kändes ändå bra att det blev MINUS i morse. Men har det inte slutat helt om ngn vecka så ringer jag nog DS ändå. Har också fått höra att detta är sååå vanligt, men jag har nog inte hört talas om det öht förrän i år när en bekants bekant fick det.

    Mer ego - näst rensning är städning ngt som får mig att känna mig tillfreds efteråt. Nu har det blivit ordning och reda i ett stökigt "skräprum" efter att hyllor införskaffats på det stora möbelvaruhuset. Mungiporna glider upp bara jag går förbi! Nu time för middag utan vin men med kaffe! Märker att jag blir alltmer koffeinberoende allteftersom mörkret sänker sig. Att jag har sovit en timma längre inatt märker jag inte alls.

  • Hattis

    Tjosan vilken aktivitet det har varit idag, har visst missat en del.

    Tinga - låter enooormt tungt. Sällar mig till de som tror på att dagis osv kommer leda till stora och snabbare framsteg.

    Nenne - är mycket nyfiken på din blogg!!!

    AM - Tittar på den svartblanka och kalla gatan som är full med slemmiga löv och tänker att det varför ska man åka till Thailand *tittar i taget och visslar*

    Izzie - hej hej! Jag är smygis som kommit ut ur garderoben nyligen, kan det vara en vecka tillbaka kanske. Har presenterat mig med skostorlek och chokladsmak en bit ned i tråden. Sitter och knattrar tangenter så att maken inte kan sova ngnstans i stockholmsområdet och gnölar här mest över mitt MA i augusti som inte vill ge med sig riktigt.

    Oupsie - jag snickrar ihop sandlådor varje jul till maken som man kan gömma sig i och är lite envis när det gäller julfirande. Men jag kräver ju aldrig av honom att han ska fira på samma ställe som jag. Hos oss är julfirandena ofta utspritt över landet och med skilda föräldrar så blir det jättesvårt att få till något som alla tycker är rättvist.

  • Hattis

    Hm, börjar bli dags att ta mig i kragen och krypa till kojs. Godnatt till denna tråden!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor