• viktualia

    Elfte omgången av Nu har jag gjort det igen!!!

    Minsann! Inte kan vi lägga ner än eller?!?! Nääeee... tänkte väl det!!

    Här kommer tråd nummer 11 och det är bara att fortsätta diskuteras livets väsentligheter. Så fortsätt babbla nu, kära bruttor!

    Vintips, matlagningsmysterium, byråkratdjunglar, resor, relationer - jaaa visst.. allt ryms ju här!

  • Svar på tråden Elfte omgången av Nu har jag gjort det igen!!!
  • MuffinsTönt

    Du är så himla bra på såna här grejer. Får börja ge bort nyttiga saker jag me´!

  • anne på grönkulla

    Haha, det har jag tänkt i flera år nu, men hittills har vi inte lyckats komma till skott - däremot ger jag regelbundet till Röda Korset (ger ungefär 1% av min inkomst varje år till olika ändamål jag vill stödja - barn i krig står högt på priolistan då).

  • viktualia
    MuffinsTönt skrev 2009-01-11 18:25:58 följande:
    Du är så himla bra på såna här grejer. Får börja ge bort nyttiga saker jag me´!
    Jag är hårt uppfostrad! *ler* I den kyrkliga/föreningsvärld som jag är uppvuxen i är det helt naturligt att ge pengar - både till olika typer av välgörenhet/bistånd/miljöprojekt och till föreningarnas verksamhet. Själv tillämpar jag inte nån speciell regel om andel av inkomsten... men det blir nog en del utslaget på ett år... och efter snabb huvudräkning så blir det nog runt 1% av inkomsten japp!
  • anne på grönkulla

    Näe, regel vet jag inte, men det blir ungefär så mycket och det känns som ett lagom mål för min del - jag har råd med det. Numer. Hälften går i automatiska överföringar (mest till Röda Korset), hälften när andan faller på och tilländamål som känns påträngande/viktiga just då. Under det sista året har en del klimatkompensation för privat flygresande tillkommit dessutom.

  • MuffinsTönt

    jag har oxå växt upp med denna typ av tankesätt. Donera till olika föreningar/religösa verksamhet. Det är mest min familj o övriga släktingar som har varit/är aktiva i ämnet. Själv var jag ju ung o naiv. Ibland stoppar jag ner några slantar i bössorna som finn vid kassan eller till Frälsningsarme gänget som sjunger hmm.. hyfsat i nordstan. Annars har jag inte gjort mer. Har alltid lite dåligt samvete över det faktiskt. Då hade ajg andra prioriteringar fika, bio, kläder mm. Svältande barn i afrika verkar sååå långt borta att dem glöms bort. Nu kan man göra andra prioriteringar.

    Fast egentligrn är jag feeeg. Jag fick nyss se på en dvd där en munk predikade om återfödsel (andra ordet var för svårt att stava) och innebörden av karma. Konsekvenser av ens handlingar i livet.

  • nennesjuttioåtta

    jag skrev för några dagar sen till röda korset (letade upp någon bra adress pånätet) och undrade varför jag regelbundet fick nya inbetalningskort från dem trots att jag skänker varje månad via autogiro (slöseri med pengar på utskick och skogen!). Fick till svar att jag inte fanns med i deras system och att jag förmodligen tagit fel på dem och Rädda barnen. Hoppsan, så var det ju såklart!

    Förutom RB så är det WWF, Nordens Ark och Unicef som står på vår regelbundna bidragslista. (har vi inte diskuterat detta förut? Det känns bekant). Ibland halkar det ner några kronor vid kassorna också men jag har sällan kontanter så det är dåligt med givmidlheten då. Sen om jag pantar så trycker jag alltid på biståndsknappen, men det är mest av lathet så där ska jag inte ta åt mig någon ära.

  • MuffinsTönt

    Nu fattade jag inte Nenne. Trodde du att du hela tiden skickade pengar till Röda Korset men det var Rädda Barnen eller fick du hjärnsläpp och frågade RK fastän du menade RB? Men annars var det störtkul *asg*

    Japp, detta ämne har tagits upp innan av mig. Här har vi inga biståndsknappar på våra pantmaskiner. Annars skulle jag ha tryckt där.

Svar på tråden Elfte omgången av Nu har jag gjort det igen!!!