• viktualia

    Elfte omgången av Nu har jag gjort det igen!!!

    Minsann! Inte kan vi lägga ner än eller?!?! Nääeee... tänkte väl det!!

    Här kommer tråd nummer 11 och det är bara att fortsätta diskuteras livets väsentligheter. Så fortsätt babbla nu, kära bruttor!

    Vintips, matlagningsmysterium, byråkratdjunglar, resor, relationer - jaaa visst.. allt ryms ju här!

  • Svar på tråden Elfte omgången av Nu har jag gjort det igen!!!
  • nennesjuttioåtta

    anne
    hehhehehe din lilla slarver!

    Muffin
    menskopp funkar bra! Balsammetoden eeehhhhhhhh näjjj. Jag köpte schampoo och balsam i USA utan såndärna sulfatgrejs och det funkar hyffsat. Jag fick aldrig till det med balsamet, det låg som en fastsmetad kippa. Leran ligger fortfarande i sin påse så jag ska väl ge det ett försök här när som helst nu

  • MuffinsTönt

    Nenne
    USA är himmlen för alternativa metoder. Dem har många roliga saker. Att du ska envisas med balsam. *impad* Själv kastade jag den ganska snabbt. Jag fick också ett fastsmetad klippa. Nu kör jag enbart leran och/eller bikarbonat. Balsam har jag däremot som inpackning. Då är det lätt att sklja bort. Konstigt men sant.

    Jag älskaaar min menskopp. Har tom börjat bli glömsk (o lite lat) nu. Just för att det är så bekväm att jag glömmer bort den. Istället för att tömma den 4h (enligt bruksanvisning för mooncup) så har jag den upp till 6h ibland. *fyyy*

    15km enkelväg. Shit, du kommer få supersnygga lår + bak inför beach 2008. *avis*

  • nennesjuttioåtta

    *flexar med skinkorna*
    jodu! Här ska plockas enkronor från trottoaren i sommar! Nejnejnej, det är 7,5 km enkel väg. Jösses, ananrs skulle jag aldrig hinna fram i tid innan dagen var slut.

    Nej, jag balsamerade mig bara två gånger sen gav jag upp. För att det såg ut som en bytta smör hade hamnat från hjässan och bak till nacken. Konstigt att det funkar som inpackning men itne om man inte börjat med schampo eller nåt annat. Ska fixa till lite lerblandning...

    Jaaa, man glömmer ju bort menskoppen. Men det bästa med den är ändå att man kan sova med den utan risk för läckage! Nu var det länge sen det hände med binda men det var alltid på håret (alltså inte pubeshåret nu utan utrycket).

  • MuffinsTönt

    haha, jag fattade uttrycket men det kunde ha varit annat hår också.

    Joo, jag misstänker att i inpackning så har jag både det ena och andra + att ha den i minst 30min. Det gör balsam mer "lösare" konsistens. Äsch, jag vet inte. Prova om du vill. Superbra för håret. Mjuk och len blir det efteråt. Om du är som mig så är det det ENDA som är sådär len och mjuk...

    4 delar valfritt(godkänt)balsam
    1/4 del honung
    1/4 aloe vera

    Värm honung så den blir ljummet. Blanda ner aloevera och sen honung. Applicera i torrt hår. Vira in i plastpåse/gladpack (håret!). På med en gärna varm handduk över och låt sitta minst 30min. Det brukar rinna på mig efter ett tag så handduk är ganska bra "säkerhetsutrustning"

    Har du inte aloe vera så gör det ingeting. Den tillför håret fukt som ska förebygga mot torrt hår.

  • MuffinsTönt

    dem flest a hälsokost affärer har det. Se till att det är 98-99% aloe vera. Den kan du ha till det mesta, ger fukt och kylande effekt.
    Ett exempel:
    www.bodystore.com/cgi-bin/ibutik/AIR_ibutik.fcgi&funk=visa_artikel&artnr=A3705

    Vissa använder aloevera kon drickjuice, det ska också funka. Om du har det hemma så behöver du inte köpa tuben.

  • Zozo

    Grattis Nenne! Finemang med jobb ju!

    Här har vi just varit hos doktorn med Léa - hela 63cm och 6,8kg.. Hon maste bras pa sina föräldrar!

    Jag var sen hos gyn som var en hel dj-la timme sen som vanligt. Verkligen roligt när man väntar med en bebis.. som tur var somnade pluttan. Nu ska jag ÄNTLIGEN fa tillbaka min spiral (eller ja fa en ny heter det väl.. annars vore det lite läskigt!) och sa fick jag den sedvanliga föreläsningen om vikten. Hon har fatt för sig att jag BORDE väga 70kg.. naja jag var nere pa 77 som bäst men vid 80 mar jag bra .. Kärring!

  • nennesjuttioåtta

    zozo
    tack! Grattis till en lång och söt liten Léa (och en lång och välmående mamma)! Tur att de tog en ny spiral, hahaha, man vet aldrig vad neddragningarna inom vården tar sig för uttryck...!

  • nennesjuttioåtta

    oj, det där lät nästan som att det bara var Léa som var söt men självklart menar jag ju att hon brås på sin mor.

Svar på tråden Elfte omgången av Nu har jag gjort det igen!!!