• JustMeAndMyLove

    Trött och less på att bråka med världen

    Det knackar på dörren och där står Jehovas och vill sprida sitt budskap.
    "Jag är ledsen men jag är homosexuell och passar inte in i er lilla mall", fräser jag en aningen otrevligt och försöker stänga dörren.
    Det är fjärde gången nu och de ger mig alltid samma broschyr där jag jämförs med pedofiler som hänsynslöst förgriper sig på små barn.

    Jag kan acceptera att jag inte är välkommen överallt, jag bryr mig inte längre. Jag kan ta att jag får hålla mig ifrån att visa min kärlek öppet på krogen och på restauranger. Det är ingen fara - jag vet vem jag är och M vet att jag älskar henne. Alla andra behöver inte veta.

    Men varför i hela friden har folk "Rätt" till att knacka på min dörr och kalla mig för pedofil?

    Nu skriver jag bara av mig. Det har varit en dålig period att vara Gay just nu. Min syster kommer inte på vårt bröllop för hon tycker vi är äckliga. Min egen systerdotter växer upp och lär sig att hennes moster är något som kan liknas vid en pedofil. Jag är något farligt som hon inte ska se på eller prata med.

    Hur kommer det gå när jag uppfyller min stora dröm om att skaffa barn? Kommer de hatas som jag? Ska jag strunta i det?

    Trött trött trött

  • Svar på tråden Trött och less på att bråka med världen
  • WinterorSummer

    JV ska man inte bry sig om, de har t.o.m. hittat ut till oss mitt i skogen på berget :) Släppte dock ut hunden när jag såg vilka de var så de vände fort (världens snällaste rottis men med ett skall som får vem som helst att hoppa högt ;)) De har kommit flera ggr och jag gör samma sak varje gång, att de inte lär sig ...

    Vad gäller din önskan att skaffa barn ...
    GÖR DET :) om ni båda vill förstås ;) Inga attityder kommer förändras på en dag, men det kommer nog ta längre tid om gemene fördomsfulle svensk inte konfronteras med "fenomenet". Tror verkligen inte att ett barn mår sämre av två mammor, de vet ju inget annat. Kanske att de skulle reagera om de först hade mamma och pappa som sedan blir mamma och mamma, men inte heller det tror jag förstör livet om man sköter det hela snyggt som i alla förändringar i barns liv. Dem är mycket mer öppna än vi vuxna någonsin kan bli ;)

    Stå på dig för dig och din kärlek! Känner med dig vad gäller din familj, förhoppningsvis "växer" hon upp hon också :)

  • Esonda

    kom på att det är vetenskapligt bevisat att barn varken tar skada eller blir homosexuella eller nått sånt av att ha två mammor eller två pappor. Alla har rätt till att få barn så Det ska bli jättekul och höra när det händer för er :D

  • shakynose

    Du är inte mer egoist än någon annan som vill ha barn!

  • Tooticki

    Jag har läst i en annan tråd om detta med din syster och jag funderar på en sak, har du provat att bjuda hem henne/ta ut henne på neutral plats och prata med henne, ensam. Frågat henne hur hon önskar att relationerna i er familj ska vara, mellan er två, hur hon vill att hennes dotter ska växa upp och vilken typ av människa hon vill att hon ska bli? Jag vet att det kan vara tufft men ibland hjälper det om man anstränger sig mer själv och faktiskt försöker prata konstruktivt kring situationen och relationerna. man måste dock vara beredd på att bli rejält tilltufsad, men samtidigt kan det leda till något bra och det kan det kanske vara värt...

  • passionsblomman

    Kram kram till dig! Ibland blir man trött. Det är helt OK. Då kan det vara skönt att kräkas lite...

    Tänk på vår sommarparad så blir det roligare

  • aalexandra

    Barnfrågan är egentligen väldigt enkel, vuxna har ingen som helst rätt till barn, men däremot har barn all rätt till bra föräldrar. Och bra föräldrar har inget kön. Jag och min sambo är inte bättre föräldrar än 2 av samma kön som älskar varandra men framförallt sitt/sina barn.
    Och vad jag vet är det ingen som hittills blivit "smittad" av homosexualitet =)
    Finns så mkt lustigt folk det är bara att vända andra kinden till (lättare sagt än gjort förvisso)
    Lycka till med allt och hoppas verkligen ni får njuta av små barnfötter, dom är för goa och dom dömmer en inte....

  • Golfkillen

    Rätt så intressant att de flesta slåss med näbbar och klor för de homosexuellas rättigheter, men det verkar vara värre ställt med religionsfriheten.

    Till exempel, är du präst i Jehovas Vittne så våldtar du småpojkar, du låter dina barn dö, de är inte normala människor och så vidare.

    Nu är inte detta riktat till trådskaparen, utan till er som har kommenterat, något alla borde tänka på är att om man visar respekt, så får man oftast respekt...

  • Esonda

    jo sant. men samtidigt har man fått den bilden, genom ren fakta från böcker, folk som har tagit sig ur och berättat, och media (även om dom i många fall överdriver.)

  • fredag den 13e

    Mamma och pappa skilde sig när jag var tre. Har inte så många minnen av honom i barndomshemmet.
    Någon gång därefter fick jag en till mamma istället och har alltså vuxit upp med föräldrar av samma kön.
    Tycker inte att det så stora fel på mig. Har studerat upp till högskolenivå, fast jobb, sambo, barn, hund, hus och minibuss. En über-svensson, alltså!

    Med andra ord ts, du ska absolut inte släppa din dröm om att få barn bara för att folk inte kan tänka längre än näsan räcker.
    Föräldraskap handlar inte om vad man har i byxan utan om vad man har innanför pannbenet! (och självklart, innanför bröstbenet!)

Svar på tråden Trött och less på att bråka med världen