• JustMeAndMyLove

    Trött och less på att bråka med världen

    Det knackar på dörren och där står Jehovas och vill sprida sitt budskap.
    "Jag är ledsen men jag är homosexuell och passar inte in i er lilla mall", fräser jag en aningen otrevligt och försöker stänga dörren.
    Det är fjärde gången nu och de ger mig alltid samma broschyr där jag jämförs med pedofiler som hänsynslöst förgriper sig på små barn.

    Jag kan acceptera att jag inte är välkommen överallt, jag bryr mig inte längre. Jag kan ta att jag får hålla mig ifrån att visa min kärlek öppet på krogen och på restauranger. Det är ingen fara - jag vet vem jag är och M vet att jag älskar henne. Alla andra behöver inte veta.

    Men varför i hela friden har folk "Rätt" till att knacka på min dörr och kalla mig för pedofil?

    Nu skriver jag bara av mig. Det har varit en dålig period att vara Gay just nu. Min syster kommer inte på vårt bröllop för hon tycker vi är äckliga. Min egen systerdotter växer upp och lär sig att hennes moster är något som kan liknas vid en pedofil. Jag är något farligt som hon inte ska se på eller prata med.

    Hur kommer det gå när jag uppfyller min stora dröm om att skaffa barn? Kommer de hatas som jag? Ska jag strunta i det?

    Trött trött trött

  • Svar på tråden Trött och less på att bråka med världen
  • Marie88

    Det är ju fruktansvärt sorgligt...
    De måste ha en fruktansvärt skev bild av homosexuella!

  • passionsblomman

    JA! Det är ju det som är så beklämmande. Vi vill gärna tro att vi kommit så långt, men man undrar ju när man sitter runt fikaborden ibland!

    Har du gått och blivit moderator förresten, åpropå det?
    Är det roligt?


    Marie88 skrev 2008-11-26 23:03:26 följande:
    Det är ju fruktansvärt sorgligt...De måste ha en fruktansvärt skev bild av homosexuella!
  • Brudgummarna
    Marie88 skrev 2008-11-26 22:52:53 följande:
    De jag känner till och har frågat har varit jättetrevliga mot mig, så vi ska nog inte dra alla övr en kam som ni var inne på tidigare.
    [/citat]

    Trevliga är de alltid. De har oftast ett leende på läpparna och en mycket vänlig röst när de förklarar att det de kallar för min livsstil förstör mina och barnens chanser till ett evigt lyckligt liv.
    Marie88 skrev 2008-11-26 22:50:11 följande:
    [citat]
    Har läst igenom tråden och tycker det är förskräckligt att de jämför homosexuella med pedofiler. Men jag undrar på vilket sätt? Det framgick inte riktigt... Hur kan möjligtvis en sådan sammankoppling göras?
    Det är inte så mycket av en jämförelse som ett likställande. Homosexualitet och pedofili är två olika pervertioner och det är inte intressant att jämföra dem på en skala utan antingen så lever man ut sin sexualitet i enighet med guds vilja eller så gör man det inte. Om jag och min fästman lever ihop så förstör vi inte bara våra liv och våra barns liv utan även de kvinnor som gud hade önskat att vi skulle gifta oss meds liv.

    Andra i gruppen pedofiler och homosexuella är våldtäktsmän, mördare och alkoholister för att nämna några. Personer som förstör guds skapelse.

    Det som gör homosexuella som en grupp att rikta in sig på är att vi fått så stort spelrum i samhället och bara några få utvalda förstår att vi är av ondo. Därför så finns det nu fler broschyrer än någonsin som förklarar vikten av att leva i en riktig familj och varför homosexualitet är så perverterat.

    Jag tycker att åsiktsfrihet och religionsfrihet är väldigt viktigt men jag tycker att det ska få finnas en privat sfär, åtminstonde i sitt eget hem, där de med motstående åsikter ska behöva bita sig i tungan och välja ett annat ämne.
  • passionsblomman

    Ja, det är väl det som provocerar folk mycket med just Jehovas och andra som knackar mycket dörr.

    Jag har tex skaffat hemligt nummer för att slippa alla telefonsamtal som bara är påträngande, och då handlar det mest om försäljning och undersökningar osv. Hur galen blir man då inte på om någon står på ens tröskel och tänker lägga skuldoket på ens axlar och dessutom oftast inte går i första taget!


    Brudgummarna skrev 2008-11-26 23:12:36 följande:
    Det är inte så mycket av en jämförelse som ett likställande. Homosexualitet och pedofili är två olika pervertioner och det är inte intressant att jämföra dem på en skala utan antingen så lever man ut sin sexualitet i enighet med guds vilja eller så gör man det inte. Om jag och min fästman lever ihop så förstör vi inte bara våra liv och våra barns liv utan även de kvinnor som gud hade önskat att vi skulle gifta oss meds liv.Andra i gruppen pedofiler och homosexuella är våldtäktsmän, mördare och alkoholister för att nämna några. Personer som förstör guds skapelse.Det som gör homosexuella som en grupp att rikta in sig på är att vi fått så stort spelrum i samhället och bara några få utvalda förstår att vi är av ondo. Därför så finns det nu fler broschyrer än någonsin som förklarar vikten av att leva i en riktig familj och varför homosexualitet är så perverterat.Jag tycker att åsiktsfrihet och religionsfrihet är väldigt viktigt men jag tycker att det ska få finnas en privat sfär, åtminstonde i sitt eget hem, där de med motstående åsikter ska behöva bita sig i tungan och välja ett annat ämne.
  • Esonda
    passionsblomman skrev 2008-11-26 23:18:00 följande:
    Ja, det är väl det som provocerar folk mycket med just Jehovas och andra som knackar mycket dörr. Jag har tex skaffat hemligt nummer för att slippa alla telefonsamtal som bara är påträngande, och då handlar det mest om försäljning och undersökningar osv. Hur galen blir man då inte på om någon står på ens tröskel och tänker lägga skuldoket på ens axlar och dessutom oftast inte går i första taget!
    jag har spärrat mitt nummer för försäljningar och undersökningar gratis på ett speciellt nummer som telia gav mig. Jätteslönt för nu ringer ingen.

    Dock ringde de en som svikit mig så enormt, andra gången hon ringde lät jag min sambo svara och han sa bara hallå och sen har jag inte hört från henne mer.

    Kommer det nån som tex JV så pratar min sambo med dom så kommer de inte tillbaka mer. De skickade sist 6 olika personer till hans hem för de ville bevisa något. Men blev skrämda för de inte kunde komma på nått att säga tillbaka. Så hos oss kommer de inte.

    Vet man att de kommer komma när som så läs på lite i biblen, läs på sådanna saker som de inte kan förklara och kom med bra motsvar så lär ni bli av med dom fortare än vad ni tror. ;)
  • fredag den 13e

    Har inte haft några problem i skolan. Kanske beror detta på att jag skällde värre än en vakthund på den tiden.. Vägrade gå med på att bli behandlad illa.
    Hade kompisar hemma också. Enda frågan jag fick var: Bor hon här? Jag svarade ja och så var det bra med det.

    Minns när jag skulle börja gymnasiet och vi skulle åka på inskrivning så frågade min andra mamma om hon verkligen skulle följa med utifall någon skulle tycka det var konstigt. Svarade henne att "det har väl inte dom nå me´ å göra! Du är ju också familj."
    Det var aldrig konstigt för mig, och det var ingen som brydde sig heller. Åtminstone var det ingen som sa något.

    Tror att vuxna är elakare än barn faktiskt och ungdomar nu är ju öppna för precis allt!

    Oj oj, långt inlägg men det bjuder jag på!

  • fredag den 13e

    Hmm, skulle ju citera ts frågor... Ja ja.
    Har svarat nu iaf!

  • JustMeAndMyLove

    Du låter som en stark person!
    Sant att vuxna kan var aelakare.
    Jag själv vägrar gå med på att påstp att barn ens kan vara elaka. Läst mycket psykologi då jag ville bli barnpsykolog. Det är inte förän de är 8 år som de utvecklar empatin ordentligt på en djupare nivå... innan dess är det vi som lär dem hur man ska och inte ska bete sig mot andra. Tvärr lär vissa vuxna (ofta helt omedvetet) sina barn att ha fördommar. Det kan räcka med att de hör en kommentar om invandrare eller homosexuella.
    För barn är föräldrar och andra vuxna några som alltid har rätt, i alla fall i de yngre åldrarna.
    Och säger pappa att invandrare förstör Sveriges ekonomi så vet ju barnet sen att så äre. (bara för att ta ett exempel)

    Sen det här med barns okänslighet, hehe. Det är en annan sak!

    Jobbade på dagis ett halvår och stod en dag i hallen och hjälpte en pojke på med skorna. plötsligt säger han:
    "Fröken, varför har du så små tuttar?"

    Jag som mått dåligt över just den saken hela min ungdom blev ju både generad och lite ledsen. Men för honom var det ju bara något han undrade över! Han vet väl inte att bröst kan vaar känsligt för en tjej i tonåren att svara på.

    Blev långt det här! Vill tacka för alla inlägg! Har läst alla men hinner inte med att svara på ett och ett :)

    Det här med homosexuallitet och pedofili tror jag bottnar mycket i att det ofta är män som förgriper sig på pojkar. I alla fall den statestik jag sett. Det ihop med att homosexuella anses mer sexuella än andra skapar nog en hel del fördomar...

  • Marie88

    Passionsblomman - jajamän, det är riktigt kul! Känns bra att ge något tillbaka till en sida som har hjälpt mig i mångt och mycket.

    Alla: Jag känner att jag inte har mycket mer att säga än att det är otroligt att folk fortfarande (det är ju 2008!!) har problem med att förstå varann, visa empati och skicka vidare "rätt" värderingar till sina egna barn.

    Kom ihåg - det som inte dödar, det härdar! Glad Fight trough it.


    Kärlek kan förflytta berg
  • Soon and very soon

    lite ot men på familjeliv så fanns det en tråd förut om man lät sina pojkar gå ut i tjej kläder! en låååång sådan, det var helt sjukt, snacka om att "lära" sina barn hur det ska vara. min son vill vara lucia i luciatåget o det får han vara!

Svar på tråden Trött och less på att bråka med världen