• JustMeAndMyLove

    Trött och less på att bråka med världen

    Det knackar på dörren och där står Jehovas och vill sprida sitt budskap.
    "Jag är ledsen men jag är homosexuell och passar inte in i er lilla mall", fräser jag en aningen otrevligt och försöker stänga dörren.
    Det är fjärde gången nu och de ger mig alltid samma broschyr där jag jämförs med pedofiler som hänsynslöst förgriper sig på små barn.

    Jag kan acceptera att jag inte är välkommen överallt, jag bryr mig inte längre. Jag kan ta att jag får hålla mig ifrån att visa min kärlek öppet på krogen och på restauranger. Det är ingen fara - jag vet vem jag är och M vet att jag älskar henne. Alla andra behöver inte veta.

    Men varför i hela friden har folk "Rätt" till att knacka på min dörr och kalla mig för pedofil?

    Nu skriver jag bara av mig. Det har varit en dålig period att vara Gay just nu. Min syster kommer inte på vårt bröllop för hon tycker vi är äckliga. Min egen systerdotter växer upp och lär sig att hennes moster är något som kan liknas vid en pedofil. Jag är något farligt som hon inte ska se på eller prata med.

    Hur kommer det gå när jag uppfyller min stora dröm om att skaffa barn? Kommer de hatas som jag? Ska jag strunta i det?

    Trött trött trött

  • Svar på tråden Trött och less på att bråka med världen
  • Tooticki
    Esonda skrev 2008-11-26 21:24:11 följande:
    jo sant. men samtidigt har man fått den bilden, genom ren fakta från böcker, folk som har tagit sig ur och berättat, och media (även om dom i många fall överdriver.)
    Nja, där kan du tyvärr inte tala för alla. Jag håller med Golfkillen i vad han säger, enstaka medlemmar i JV kan inte stå till svars för brott som begåtts av andra. Det är ju detsamma som att säga att svenskarna ska stå till svars för vad Mattias Flink gjort, vi har ju trots allt samma nationalitet.

    Vad gäller detta med transfusioner så är det beklagligt att de inte kan ta till sig vetenskapens framsteg på ett hälsosamt sätt men det kan väl inte ses på något annat vis än som okunskap.
  • Esonda

    ja jo visst, ber om ursäkt för det. :(

    Vem är mattias flink?? :S

  • passionsblomman

    en kille som 1994 mejade ner ett antal människor på gatan i Dalarna. Alldeles innan vansinnet på Stureplan Samma höst som Estonia sjönk. Det var en tung höst i det här landet...


    Esonda skrev 2008-11-26 21:31:19 följande:
    ja jo visst, ber om ursäkt för det. :(Vem är mattias flink?? :S
  • 090208

    Har inte last traden, ar lat idag...

    Men VARFOR ber du den dar systern inte att fara och flyga??? Det borde dina foraldrar oxa gora, men det ar forstas inte latt. Men tycker du ska bespara dig sjalv tid och energi, och gora dig av med henne.

    Jag har gjort precis det, "dumpat" min syster. Skont! Blod ar INTE tjockare an vatten.

  • Esonda

    okey, fy vad hemskt... var bara 6 år då så minns inget av det. har endast hört om Estonia...

  • passionsblomman

    NU känner jag mig verkligen gammal...


    Esonda skrev 2008-11-26 21:35:12 följande:
    okey, fy vad hemskt... var bara 6 år då så minns inget av det. har endast hört om Estonia...
  • Im yours

    Jag har inte läst igenom hela tråden. Men, usch vad trött jag blir då människor inte kan respektera var, o ens val av livskamrat. När ska stenålderdammet rammla av eg?

    Jag önskar dig, o din älskade allt gott. Man får väl hoppas att tiden kommer ifatt alla bakåtsträvare/fördomsfulla personer.

    Lycka till med allt!

  • JustMeAndMyLove

    Tooticki:
    Ja jag har försökt, min mamma också och en av mina äldre syskon. i tog hjälp av RFSL till och med.. Men det är tvätstopp och hon vägrar prata sansat om det. Hon är liksom insnöad, det spelar ingen roll vad man säger... förstår liksom inte hur det kunnat bli så...

    Golfkillen:
    Måste hålla med. Jag håller inte med många religioner men jag har all respekt för utövarna. Även homofober anser jag har rätt till sin åsikt. Jag drar gränsen vid kränkande beteende eller utnyttjande av andra.
    Det är alltid fel att dra alla över en kam. Det har du väldigt rätt i.

    fredag den 13e:
    Wow, det är ovanligt att "snubbla över" människor som växt upp med homosexuella. Var det inte svårt med dina kompisar? i skolan och så? Jag har själv skrivit en bok om en pojke med lesbiska föräldrar som jag försöker ge ut nu. Har fått kritik pga att det förekommer mobbing av den pojken. För mig handlar det delvis om att jag själv blivit mobbad och jag vill nå ut till alla som mobbas, inte bara barn till homosexuella. Men förlagen gillar det inte... hoppas på andra förlag just nu

    090208:
    Nu kommer det här låta väldigt... oetiskt kanske. Men min syster är ung och hon har en dotter. Den lilla flickan kommer lära sig att hata på ett sätt som jag själv tror kommer skada hennes syn på världen. Jag vill finnas där med en annan syn på livet om hon skulle välja att tänka själv och inte som sina föräldrar.
    Jag kan inte gå in i deras liv och säga: Hallå, ni uppfostrar henne fel! Men jag kan finnas i bakgrunden om hon funderar och vill veta mer.
    Plus att en av de största anledningarna till att vi bråkar är att de påstår att de aldrig kommer acceptera att hon blir eler får tankar på homosexuallitet. Och det skrämmer mig. Jag har "bara" en systser mot mig. Blir hon homosexuell eller umgås hon med homosexuella kommer hon ha mamma och pappa mot sig. Och det är bara inte rätt.

  • JustMeAndMyLove

    Tack så mycket :) Det r alltid hoppingivande med värmande inlägg!

    Im yours skrev 2008-11-26 21:44:39 följande:


    Jag har inte läst igenom hela tråden. Men, usch vad trött jag blir då människor inte kan respektera var, o ens val av livskamrat. När ska stenålderdammet rammla av eg?Jag önskar dig, o din älskade allt gott. Man får väl hoppas att tiden kommer ifatt alla bakåtsträvare/fördomsfulla personer.Lycka till med allt!
Svar på tråden Trött och less på att bråka med världen